De Elf van Jasper Dijkstra( CVV Vboa)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jasper Dijkstra (CVV Viboa) kreeg ook Elf stellingen en vragen voorgelegd die onder andere gaan over zijn huidige vereniging en Ezinge, club die hij vorig seizoen verliet.


 

Jasper Dijkstra (CVV Viboa) kreeg ook Elf stellingen en vragen voorgelegd die onder andere gaan over zijn huidige vereniging en Ezinge, club die hij vorig seizoen verliet.IMG_9215

 

 Jasper Dijkstra hier samen met teamgenoot Rick Szhaaphok    foto: Ite Wiersema Ezinge

Ik had niet verwacht dat ik al drie treffers in de competitie had gescoord voor VIBOA tot nu toe : Ik had inderdaad niet verwacht dat ik in mijn eerste seizoen al drie competitietreffers zou maken. Hopelijk kan ik mijn seizoenstotaal nog uitbreiden in de resterende wedstrijden.

Het niveau is me meegevallen wat de eerste klasse betreft: De stap van de vijfde klasse naar de eerste klasse is erg groot en is me zeker niet meegevallen. Het baltempo ligt vele malen hoger en het is als spits veel moeilijker om in scoringspositie te komen. Als spits vind ik het veel lastiger om los te komen van je directe tegenstander om aanspeelbaar te zijn, maar dit is  ook een kwestie van gewenning.

Ik vind dat ik volgend seizoen een basisplaats moet afdwingen: Ik ben dit seizoen vaak ingevallen en heb acht keer in de basis gestaan. Dit laatste had echter ook te maken met het feit dat Neil Judkins voor een periode geschorst was en ik in principe de tweede centrumspits ben. Ik zit echter nog lang niet op zijn niveau en het is daarom denk ik niet reëel om volgend jaar een basisplek van mezelf te eisen. Natuurlijk is dit wel het uiteindelijke doel, maar ik ga hier geen termijn aan verbinden. Er zit denk ik nog wel rek in mijn ontwikkeling, maar het zal moeten blijken hoeveel rek. Ik ben benieuwd waar mijn plafond ligt.

Dat Ezinge het zo matig doet in de competitie verrast me wel: Ik had verwacht dat Ezinge stabiel in de middenmoot zou meedraaien, omdat de klasse iets sterker is dan vorig seizoen. Helaas is dit iets anders uitgepakt en wordt de nacompetitie onvermijdelijk. De huidige positie heeft ook domweg te maken met pech aan het begin van het seizoen. Als je dan eenmaal in een negatieve spiraal terecht komt is het lastig om hier weer uit te komen. Toch is Ezinge de laatste weken weer goed bezig en de overwinning op Poolster is hier het levende bewijs van. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Ezinge zich via de nacompetitie handhaaft in de vierde klasse.

Ik ben voor het Nederlandse voetbal blij dat FC Twente kampioen wordt: Het maakt mij eerlijk gezegd niet zoveel uit wie er kampioen wordt, maar ik denk dat het Twente wordt.

We eindigen volgend seizoen met VIBOA hoger dan dit seizoen: Dit is afhankelijk van de eindklassering die we neerzetten. We kunnen nog derde eindigen, omdat we onze directe concurrentie treffen in de resterende twee wedstrijden namelijk Oeverzwaluwen en Holwierde. Hiermee is het in theorie zelfs nog mogelijk om de vervangende periode te pakken. Wij moeten zowel van Holwierde en Oeverzwaluwen winnen en daarnaast moeten beide tegenstanders punten laten liggen in hun andere wedstrijd. Zaterdag weten we of het op de laatste wedstrijd aankomt.

Nederland is de torenhoge favoriet voor de Europese titel. Deel jij die mening: Ik denk dat Spanje de titel gaat prolongeren. Spanje bestaat in de kern uit Barcelona. Dit betekent dat het team grotendeels op elkaar is ingespeeld, terwijl de andere landenteams dit voordeel niet genieten.

In de toekomst kan de CVV VIBOA doorgroeien tot minimaal de hoofdklasse: De organisatie van VIBOA is in mijn ogen zeker hoofdklasse waardig. Ik denk dan ook dat het mogelijk is om een keer een uitstapje te kunnen maken naar de hoofdklasse. Het zal dan moeten blijken of het sportief mogelijk is om structureel in de hoofdklasse mee te draaien.

Ik vind het absurd dat er in de topklasse zoveel aan spelers betaald wordt: Ik heb werkelijk geen idee hoe hoog het salaris is van een gemiddelde topklasse speler, maar blijkbaar zijn bepaalde mensen bereid om hoge bedragen neer te tellen voor bepaalde spelers. Ik heb hier op zich geen problemen mee.

Ooit zal ik weer in het wit/rood van Ezinge voetballen: Het is zeker niet uitgesloten dat ik ooit weer in het wit/rood van Ezinge voetbal.

Ik vind Wiebe Leistra meer een middenvelder dan mijn opvolger als spits van Ezinge: Wiebe kan zowel op het middenveld als in de spits spelen, terwijl ik alleen in de voorhoede uit de voeten kan. Wat dat betreft is hij veel veelzijdiger dan ik ben. Het is in mijn ogen vooral van belang dat hij op een positie speelt, waarbij hij plezier heeft in het voetbal.