De Elf van ...Geert Kalfsbeek(SV Marum 3)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 Geert Kalfsbeek speelt in het derde elftal van Marum en was al voor zijn zesde verjaardag lid van Marum. Tot op de dag van vandaag is hij dat nog steeds en gezien de antwoorden van Geert wordt direct duidelijk waarom.

Geert Kalfsbeek speelt in het derde elftal van Marum en was al voor zijn zesde verjaardag lid van Marum. Tot op de dag van vandaag is hij dat nog steeds en gezien de antwoorden van Geert wordt direct duidelijk waarom.

 verklein.php_1

Geert Kalfsbeek (helemaal links op de foto) in actie voor Marum 3

 

Ik speel al mijn hele loopbaan voor Marum: Ik speel inderdaad al mijn hele loopbaan bij Marum. Ben met 5 jaar en 9 maanden begonnen met voetballen. De hele jeugd bij Marum door gelopen, met m’n 17e iets minder fanatiek geweest met voetbal, af en toe een keer maar voornamelijk was het toen geld verdienen op zaterdag . Vanaf m’n 20e het weer opgepakt bij het 2e van Marum, vanaf m’n 25e gaan fluiten voor de KNVB, dit dik 3 jaar gedaan en nu weer lekker aan het voetballen in het 3e van Marum. Ben in de periode waarin in minder actief was met voetballen wel altijd lid gebleven van Marum.

Binnen Marum is het sociale gebeuren zeer belangrijk: Dat is zeker zo. Er is altijd belangstelling binnen Marum hoe het gaat, zowel privé als sportief.

Als wij van het derde meer zouden trainen zouden sommige spelers van het eerste elftal zeer onrustig slapen: Er zullen dan inderdaad een aantal spelers van het 1e slecht slapen. Hebben zeker voetbal kwaliteit in het 3e maar dan laat de conditie, en heel af en toe het balgevoel ons in de steek.

verklein2.php

Geert samen met zwager en 1e ekftal speler van Marum David Verweij in actie tijdens de clubdag van Marum

Ik vind de naam Marumnello prachtig omdat: De naam doet je echt denken aan een geweldig stadion waar je naartoe gaat om een wedstrijd te kijken. Al is het bij sportpark de Holten nog net geen stadion. Maar een mooie accommodatie is het zeker. Ik weet niet eens wanneer de naam ontstaan is en wat de betekenis is. Zou het misschien de Reporter een keer moeten vragen..

Marum kan op termijn de grootste club in het Westerkwartier worden: Nu het één eerste elftal heeft gekregen. Hierdoor kun je de vereniging naar een hoger niveau tillen. En volgens mij moet dat ook zeker kunnen en lukken.

Het derde elftal is een uitstekende sponsor van de kantine: Het kan altijd beter…..Af en toe blijven we als team wel eens hangen in de kantine maar dat is niet met regelmaat. Verder hebben we wel een gezellig team dat ook geregeld iets organiseert. Een keer met z’n allen uit eten en vervolgens met elkaar opstap komt meerdere keren per jaar voor.

Ajax wordt kampioen omdat de rest nog slechter is: Ik denk niet dat Ajax dit jaar kampioen zal worden. Ik verwacht dat Twente kampioen zal worden, ze zullen de laatste wedstrijd in de Arena winnen. Leuk einde van het seizoen.

Het is een schande dat de Reporter van Marum (Johannes Kalfsbeek) niet over ons wil schrijven:

Hij zal bij ons een smeuiger verslag kunnen maken. Het is jammer dat de Reporter een aantal weken geleden bij het 3e was te kijken, tegen Grootegast 2, die wedstrijd hebben we gewonnen met 1-6 en er werd geweldig voetbal vertoond. Al heeft de Reporter ook al een keer zijn voetbal talent kunnen tonen in het 3e. Als centrale middenvelder heeft hij toen zijn kunsten mogen vertonen. Helaas ging de wedstrijd verloren, mede dankzij een zware blessure van de keeper die voor de gelegenheid een keer mee deed. Iedereen had dan ook verwacht dat er wel een verslag op de site zou staan van Marum maar de  teleurstelling was erg groot dat dit niet het geval was…. Hopen dat er dit seizoen, al is het nog erg kort, toch nog 1 keer een verslag gemaakt zal worden door de Reporter van het 3e elftal.

Ons team straalt kracht, techniek, conditie en tactisch inzicht uit en het is dan ook onbegrijpelijk dat wij geen kampioen worden: Klopt, alle facetten van het voetbal bezitten wij in ons team. Snelheid, techniek, inzicht, loopvermogen, doorzettingsvermogen en uiteraard tactisch inzicht. Zijn alleen een aantal wedstrijden dit seizoen waar we het geluk niet aan onze zijde hadden waardoor we niet dat kregen wat we verdienden. Een mooi voorbeeld hiervan is dat we met de rust met 4-1 voorstaan, en uiteindelijk gelijk spelen met 6-6.

Een voorhoede bestaand uit Harke Kalfsbeek en Geert Kalfsbeek staat garant voor: Een aantal mooie acties, met een redelijk aantal keer als rendement nul. De ene zal de actie misschien een keer te ver doorvoeren terwijl de andere nog wel eens het balgevoel en de techniek wil missen. Het is geweldig om met je broertje in een team te kunnen voetballen. Al zou ik soms wel willen dat ik zijn techniek zou hebben.

Marum is voor mij: Een vereniging waar ik elk weekend veel plezier beleef en lekker kan ontspannen. En waar ik hoop nog jaren van te kunnen genieten voor mezelf en ook voor de rest van de familie.