Louis Koorenhof: Een sieraad als mens en trainer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Ze zijn er nog, de trainers met clubliefde en dat in een tijd dat ook in het amateurvoetbal de waan van de dag steeds meer toeslaat.

Ze zijn er nog, de trainers met clubliefde en dat in een tijd dat ook in het amateurvoetbal de waan van de dag steeds meer toeslaat.

 950049353_5_1DJF_1

 Louis en zijn Janny als trotse Opa en Oma 

 

Bij Noordpool kwamen ze er na enkele weken al achter dat de samenwerking met trainer Fré Lokken niet die was wat beide partijen er van verwacht hadden. Dit gebeurde allemaal rond de opening in oktober van sportcentrum de Mencke in Uithuizen. Er werden wat namen genoemd en opeens zag ik hem in de zaal zitten de in mijn ogen ideale interim-trainer voor Noordpool, Louis Koorenhof. De oefenmeester was in 2006 gestopt als trainer. Zijn laatste vereniging was het toen nog bestaande UVV’70. Koorenhof is als trainer bij veel verenigingen actief geweest en als je oud-spelers van die clubs spreekt dan gaan er alleen maar waarderende woorden richting hun oud-trainer.

Menselijke trainer

Jan Posthumus de oud-doelman van Noordpool vertelde in het interview dat ik vorig zomer met hem had dat Louis Koorenhof een fantastische menselijke trainer was. Woorden die ik een tijdje terug ook hoorde van Johannes Kalfsbeek die  Louis bij ONR had meegemaakt Maar ook spelers van nu zien de kwaliteiten van de ervaren coach en maken daar dankbaar gebruik van. Ik heb Noordpool een paar keer zien spelen en hoewel de coach zelf niet tevreden is het spel is dat wel degelijk verbeterd. Er worden naar voetballende oplossingen gezocht en daarin is de hand van de man met ervaring duidelijk zichtbaar. Want de zeventig jarige Louis Koorenhof is een liefhebber van mooi voetbal en straalt dat ook uit naar zijn team. Nog steeds super gemotiveerd staat hij langs de lijn zijn spelers stimulerend en af en toe ,figuurlijk dat wel, een schop onder hun kont gevend. De spelers van Noordpool lopen, net als voor 2006 bij de andere verenigingen ook gebeurde, met hem weg wat aanvoerder Johan Kluin laatst prachtig verwoordde. Johan noemde Louis als trainer en als persoon een geweldig iemand waarvan hij het prachtig vond dat Louis Koorenhof ja had gezegd tegen Noordpool.

Voorbeeld

Ik heb Louis dit seizoen twee keer meegemaakt als coach en ik begrijp Johan, Jan en Johannes volkomen. Zoals ik hem bezig zie is het een trainer waar menig manager in het bedrijfsleven nog wat van kan leren. ‘Off the record”, zoals dat zo mooi heet verteld hij weleens wat en dat blijft dan ook ‘Off the record”. Want Louis is geen man die spelers laat vallen maar gaat er mee, als ze voor open staan ten minste, mee praten. Gisteren, vrijdag 22 april zag ik in een kookprogramma waar Martine naar keek iemand die dat ook deed. Een topkok zag in een jonge kok een aankomend talent maar die viel stijf van de spanning buiten de boot. Toch werd de jongeling uitgenodigd om in een restaurant met 2(!) Michelin sterren een paar dagen mee te komen lopen.

Datzelfde zag ik ook tijdens de wedstrijd Noordpool- Muntendam toen de jonge Edwin Lalkens in de eerste helft   in moest vallen en de ervaren coach hem alle mee vertrouwen gaf. De invaller kende een moeizame start maar geen onvertogen woord uit de mond van zijn trainer. Gaandeweg het duel werd de jonge voetballer steeds balvaster en speelde in de tweede helft een dijk van een wedstrijd. Na afloop van de moeizaam gewonnen wedstrijd zei de ervaren coach deze mooie woorden: ‘Prachtig voor de club dat we gewonnen hebben want ik hou van deze vereniging.” Vanmiddag (23 april) mag ik naar Noordpool- Engelbert voor de Ommelander Courant. Een wedstrijd in de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal waar een persoonlijkheid als trainer rondloopt waar meniging in de voetbalwereld en zeker in de maatschappij nog veel van kan leren:

Louis Koorenhof is namelijk een sieraad als mens en trainer weet ik  uit eigen ervaring.