De Elf van Hans Setz (CVVB 1)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Hans Setz is speler in het eerste elftal van CVVB en deed voor  Puurvoetbalonline mee aan de rubriek de Elf aan….

Hans Setz is speler in het eerste elftal van CVVB en deed voor  Puurvoetbalonline mee aan de rubriek de Elf aan….

vb_CVVB_Grijpskerk_Bedum_16-04-11-4563_klein

 Hans Setz voor CVVB in actie tegen Grijpskerk op 16 april 2011  foto: photopleasure Ronnie Afman Baflo

Dit seizoen presteren we met CVVB naar verwachting: Op dit moment staan we met CVVB op de 8e plaats en hebben we 31 punten. Ons doelsaldo is op dit moment -3 en dat is zeker niet naar verwachting van onze hele selectie. Ik denk dat wij met CVVB zeker bij de eerste 5 hadden kunnen eindigen, met een positief doelsaldo.Ik denk dat de nieuwe manier van voetballen ons in het begin teveel punten heeft gekost. Uiteindelijk zie je dat het aanvallende voetbal van onze ploeg toch beloond wordt, aangezien we na de winterstop maar twee keer verloren hebben. Wanneer we dit volgend seizoen doortrekken en daarbij meer punten halen voor de winterstop, dan doen wij volgend jaar mee om de plekken 1 t/m 5.

Volgend seizoen ga ik mijn persoonlijk record van 11 competitietreffers per seizoen verbreken: Volgend seizoen hoop ik allereerst weer belangrijk te worden voor het team. Op dit moment ben ik zelf niet tevreden over mijn inbreng in de wedstrijden. Belangrijk worden heeft voor mij niet altijd te maken met goals, maar bijvoorbeeld ook met een assist of deel uitmaken van een goed voetballend team. Natuurlijk geeft het vertrouwen als je scoort en ik hoop volgend jaar ook meer goals te maken dan dit seizoen. Met ons spel zullen we zeker weer genoeg kansen krijgen en dan is het aan mij de kunst om de ballen er vaker in te schieten. Volgend jaar ga ik zeker mijn best doen om een nieuw record voor mijzelf te vestigen.

Ik had niet verwacht dat Henk Kesler zoveel humor had: Daar keek ik zeker van op. Ik had Hans Nijland al eens eerder ontmoet en wist van hem dat hij altijd veel humor had in zijn anekdotes. Van Henk Kesler had ik toch een beetje een ander beeld. Zeker door zijn functie bij de KNVB leek hij altijd de politiek correcte man. Ik heb mij werkelijk verbaasd op de forumavond bij CVVB. Daar liet Henk Kesler ook zien te beschikken over een vracht aan humoristische anekdotes uit zijn verleden.

 Ik speel nu voor het vijfde seizoen bij CVVB en daar komen zeker nog vijf bij: Ik weet niet of er nog vijf bijkomen en ik ben ook niet iemand om daar nu al zeker van te zijn. Ik bekijk graag per seizoen hoe het gaat. Hoe staat het team ervoor en waar sta ik zelf? Wat ik nu wel zeker weet, is dat ik volgend jaar weer bij CVVB speel. Ik ben namelijk nog niet klaar bij deze vereniging. Wat er dan verder nog op mijn pad komt, dat laat ik lekker op mij af komen

Rolf de Boer en Remy van der Wal brengen ons in de toekomst naar de hoofdklasse: Dit jaar is het voor het eerst dat er een nieuw trainersduo voor de groep staat. Rolf en Remy zijn erg gedreven en willen het maximale in de groep naar boven halen. Zij geven ons het gevoel dat er nog veel rek in deze groep zit en wie weet is dat in de toekomst wel de hoofdklasse. Het zal de komende seizoenen moeten blijken. Dit jaar was voor hun ook nieuw en hebben zij een nieuwe manier van voetballen doorgevoerd. Volgend jaar zullen ze dit verder uit gaan bouwen en hopelijk zullen hier mooie resultaten uit voort vloeien. Rolf en Remy zijn prima trainers en vullen elkaar echt goed aan.

De competitie in de eredivisie wordt op de laatste dag beslist op doelsaldo: Ik ben zelf een trouwe volger van de eredivisie, ook dankzij mijn werk voor Ortec-TSS. Daar analyseren we eredivisiewedstrijden voor o.a. de telegraaf. Ik denk inderdaad dat het heel spannend gaat worden en dan met name de laatste speeldag. Ik heb vijf wedstrijden voor het einde nog gezegd dat Ajax er straks met de volle buit van doorgaat en dat had niemand na de winterstop verwacht. We zullen weer op het puntje van onze stoel zitten, fantastisch! Of het echt om het doelsaldo zal gaan, dat denk ik niet.

Ik ben blij dat Pieter van der Zee alleen op de trainingen mijn tegenstander is: Haha, ik ben soms inderdaad blij dat Pieter alleen mijn tegenstander is op de training. Pieter is een grote en sterke verdediger en schroomt niet om hier en daar een keer wat uit te delen. Ik zelf ben niet iemand die het van duels moet hebben en vermijd ze dan ook zoveel mogelijk. Vooral de duels met Pieter zijn verstandig om te vermijden. Ik moet ook heel eerlijk zeggen dat Pieter, buiten dat gedeelte om een prima voetballer is en dit jaar het fantastisch doet als aanvoerder van CVVB 1!

De raak geschoten strafschop op 29 mei 2010 tijdens het beslissingsduel tegen Heerenveense Boys was een ‘makkie: Dat was zeker geen makkie. Ik weet nog dat ik tegen René Wollerich zei dat ik niet bij de eerste vijf wilde. Toen zei hij meteen dan ben jij nummer 6. Ik had natuurlijk nooit verwacht dat die 6e penalty er zou komen. Toen Heerenveense Boys voor hun 6e moest vroeg ik nog aan Remy van de Wal of hij wilde ruilen. Hij was namelijk nummer 7, haha. Toen Heerenveense Boys miste kreeg ik wel een boost van adrenaline. Ik wist dat wanneer deze er in ging dat het klaar was. Dit gaf een extra stimulans en ik had vanaf het weglopen uit het midden al een hoek in gedachten. Gelukkig ging hij er in en de ontlading was echt groot. Het was erg mooi om te zien dat iedereen die ook maar iets met CVVB had erg met ons meeleefde. Een fantastische dag, welke ik nooit zal vergeten.

Arjan Robben zou zich onsterfelijk maken als hij sponsor zou worden van een kunstgrasveld op ons complex dat we samen met Bedum bespelen:

In dat geval zal Arjen zich zeker onsterfelijk maken. De laatste jaren hebben beide besturen steeds meer moeite met het inplannen van trainingen, vanwege ruimtegebrek. Vooral in de herfst- en wintermaanden zijn de gewone velden onbespeelbaar en wordt iedereen op het trainingsveld gedropt. Gelukkig is de gemeente eindelijk bezig met het realiseren van een kunstgrasveld. Ik moet ook eerlijk zeggen dat Bedum met deze beide clubs het ook echt verdiend. Als je ziet welke clubs er in de stad allemaal kunstgras hebben, dan mogen wij zeker niet achter blijven.

 De zogenaamde clubhoppers maken het amateurvoetbal kapot: Daar ben ik het volkomen mee eens. Voetbal is en blijft een teamsport. Je zit op voetbal omdat je het spelletje leuk vindt, maar ook omdat je graag met andere jongens in een team wil spelen. Vaak is dit ook het probleem met clubhoppers. Ze kunnen niet aarden in een team wat al in grote lijnen staat. Als de speler dan ook nog zo goed is, dat hij moet spelen dan valt het team snel uit elkaar. Gelukkig hebben we bij CVVB in mijn vijf seizoenen geen echte clubhoppers gehad. Ik weet ook zeker dat wij niet een vereniging zijn, die naar zulk soort jongens op zoek is.

 CVVB en Bedum zijn in 2015 gefuseerd: Daar zou ik zeker volmondig ja op zeggen als ik hier zeker van zou zijn. Helaas heeft het verleden bewezen dat dit nog niet gerealiseerd is. In mijn eerste seizoen ketste dit af. Ik denk dat een fusie tussen beide verenigingen veel op zal leveren voor beide clubs. Wat je dan krijgt is dat je jeugdopleiding vele malen sterker zal worden. Je hebt meer jeugd en kan dus ook gerichter selecteren. We weten daarnaast allemaal dat Bedum genoeg financiën heeft om hier goede voorwaarden voor te creëren. Ik denk dat de leden van beide clubs, die destijds tegen hebben gestemd, moeten inzien dat beide clubs van elkaars kansen gebruiken kunnen en zeker moeten gaan maken.