De elf van Harry Reitsma (v.v Kloosterburen)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Harry Reitsma, vrijwilliger en spelend in het derde elftal van de v.v.Kloosterburen en oud-speler van Eenrum, verleende zijn medewerking aan de rubriek ‘De Elf aan…..

Harry Reitsma, vrijwilliger en spelend in het derde elftal van de v.v.Kloosterburen en oud-speler van Eenrum, verleende zijn medewerking aan  de rubriek ‘De Elf aan…..

 

VV_Kloosterburen_clubdag_2010_204

 

 Harry Reitsma op de clubdag 2010 van de voetbalvereniging Kloosterburen als Oranje-supporter       foto: Jan Gerdez

 

Dit seizoen wordt mijn laatste als actief voetballer:Nee, dat denk ik niet. Ik ben nog steeds topfit op de vierkante meter.

Dat wij als clubscheidsrechters ook in de vijfde klasse mogen fluiten is een goede zaak: Ja, absoluut, met de BOS-cursus voor scheidsrechter, die 12 leden van v.v. Kloosterburen hebben gevolgd, mag je zelfs tot en met de 3e klasse fluiten. Het is natuurlijk een slechte zaak als een scheidsrechter niet op komt dagen, maar in zo’n geval kun je inspringen. Natuurlijk met wederzijds goed bevinden van de teams.

Een eventuele samenwerking tussen de damesafdelingen van Eenrum en Kloosterburen juich ik van harte toe: Ja, absoluut. Hoewel ik natuurlijk wel de derbysfeer ga missen, is het een goede zaak dat de dames samen gaan voetballen. Ik denk dat met de aanwezige kwaliteiten een kampioensschap niet ondenkbeeldig is.

De voetbalvereniging Eenrum draag ik nog steeds een warm hart toe omdat: Dat zal altijd blijven. Wel is het zo dat ik na ruim 20 jaar Kloosterburen, als jeugdleider, scheidsrechter en speler volledig voor Kloosterburen ben. Het warme hart heeft te maken met het feit dat je daar geboren bent en in jeugd en senioren altijd een saamhorigheid bij Eenrum had die zijn weerga niet kende. Ik mis dat de laatste 10 jaar een beetje bij Eenrum.

Ik vind dat Kloosterburen nu eindelijk naar de vierde klasse moet promoveren: Ja, het zou een goede zaak zijn. Maar op dit moment komt de smalle basis van het 1e elftal weer de kop op steken. Bij blessures is Kloosterburen kwetsbaar. Maar als iedereen fit is dan zou Kloosterburen een goed figuur kunnen slaan in de 4e klasse.

Een toekomst met zoveel voetbalverenigingen in het Marnegebied zal op termijn niet meer realiseerbaar zijn: Het is voor een dorp een noodzaak dat er een voetbalclub in het dorp is. Alleen al uit sociaal oogpunt is een voetbalclub niet weg te denken uit een dorp.

Het leiderstrio ‘De Boets” Gerard Stiekema, Laurens van der Maar en Betto Smit van Kloosterburen 3 zijn de ideale opvolgers van Bert van Marwijk bij het Nederlands Elftal na 2012: Ja,absoluut. Laurens voor de technische en tactische tips, Betto voor de beleving binnen het team en Boets voor saamhorigheid binnen het team.

Het aantal vrijwilligers van Kloosterburen is zo hoog omdat: De neuzen allemaal dezelfde richting opwijzen. Het is binnen het dorp een vanzelfsprekendheid om iets voor de vereniging te doen, althans als men iets met het spelletje heeft.

Als je prins Carnaval bent geweest moet je ook Geert Timmer op kunnen volgen als voorzitter: Ja, en daarom is het ook niet zo moeilijk om een nieuwe voorzitter te vinden. Ik reken mij daar zelf niet toe, omdat Annelies ook in het bestuur zit en je kunt nu eenmaal niet als echtpaar in het bestuur zitten.

Volgend seizoen doet Feyenoord weer mee in de strijd om de landstitel: Ja. Want je moet altijd hoop houden. Eens zal het “Geen woorden, maar daden” weer over de Coolsingel schallen. Of ze volgend jaar al kampioen worden is natuurlijk de vraag, maar slechter als dit seizoen kan natuurlijk niet.

 De hilarische sportquiz van de voetbalvereniging Kloosterburen in samenwerking met café Willibrord heeft dringend behoefte aan concurrentie voor team BIK( Bennie Huizinga, Ite Mulder en Theo Bos) :Ja. Inmiddels hebben gerenommeerde teams zich opgegeven en denk dan ook dat de volgende uitvoering van de hilarische sportquiz niet door het team BIT zal worden gewonnen. Helaas kan ik zelf niet meedoen, want anders was team BIT nooit eerste geworden. Het scheelde trouwens dit jaar ook maar een haartje of ze waren in de halve finales al uitgeschakeld. Je ziet dat ze toch een jaartje ouder worden. Maar dankzij de rabarber van Ite weet men toch de nodige energie binnen te krijgen om ook volgend jaar weer een kans te maken.