De elf vragen en stellingen voor Marc Boonstra( v.v. Grijpskerk)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Marc Boonstra maakte enige jaren geleden de overstap van Marum naar Grijpskerk waar hij een basisplaats heeft in het team van trainer Luitzen Nijboer.

Marc Boonstra maakte enige jaren geleden de overstap van Marum naar Grijpskerk waar hij een basisplaats heeft in het team van trainer Luitzen Nijboer.

marc_feico

Marc Boonstra( v.v.Grijpskerk) in duel met zijn  broer Feico die voor de Knickerbockers uitkomt

 

Een dag zonder voetbal is een dag niet geleefd: Zodra het minder wordt dan 5 keer in de week, zoals  in mijn geval, ben ik het zeker eens met de stelling.

Als ik moet kiezen dan kies ik voor het zaalvoetbal in plaats van op het veld. Dit is een lastige vraag voor mij. Op dit moment beoefen ik beiden en beleef daar ook veel plezier aan. Het zaalvoetbal vind ik erg leuk door de verschillende soorten strategieën die je kunt toepassen. Voor alleen  een corner zijn er al tien varianten te bedenken. In mindere maat geldt dit ook voor de aftrap en voor de intrap. Op het veld kun je niet zomaar je tegenstander op het verkeerde been zetten bij een aftrap en scoren,  maar dat kan in de zaal wel. Op het veld heb ik eerst een hele tijd rechtsback gespeeld door een blessure van onze vaste rechtsback. Nu ben ik weer een plekje opgeschoven naar de rechtshalf/rechtsbuiten wat mij weer veel ruimte geeft om acties te maken en steekballen te ontvangen.  Over een definitieve keuze tussen veld of zaal  kan ik op dit moment nog geen antwoord geven.

Grijpskerk blijft in de eerste klasse omdat: Wij zijn dit seizoen heel slecht begonnen en stonden na 7 wedstrijden ook stijf onderaan met 1 punt. Nu het naar het einde van het seizoen loopt, staan wij momenteel op de 5e plek met 28 punten. Grijpskerk heeft een mooie  mix van jonge en oudere  ervaren spelers die voor elkaar door het vuur willen gaan.  Onze trainer Luitzen Nijboer probeert er ook steeds meer voetbal in te krijgen wat je nu ook terug ziet in de wedstrijden.  Natuurlijk zitten er mindere wedstrijden tussen waarbij wel eens op elkaar gezeurd wordt en niet alles loopt  zoals  wij willen.  Maar ik denk dat elke ploeg hier wel mee te maken heeft.  Als ik ons vergelijk met andere teams, dan hoort Grijpskerk op dit moment zeker thuis in de 1e klasse.

Ik wil graag nog een keer  met mijn broers in een team spelen: Zeker weten!  Tot op heden ben ik ze alleen nog maar tegengekomen als tegenstander.  Ik zou het super vinden om eens samen met elkaar in een team te voetballen.

 Cruijff moet ophouden met zeuren bij Ajax: Ik heb Cruijff niet gekend als speler en trainer. Volgens de verhalen was hij de beste speler die Nederland /Europa ooit heeft voortgebracht. Ook als trainer heeft hij laten zien wel verstand van het spelletje te hebben. Ik denk dat hij  wel de goede richting opgaat/op wil met Ajax. De huidige bobos hebben de laatste jaren immers ook niets gepresteerd.

 Bij Grijpskerk ligt mijn plafond als veldvoetballer: Ik vind dit een lastige vraag om dat over mij zelf te zeggen. Op dit moment draai ik leuk mee op 1e klas niveau, maar ben voor mijn gevoel  nu  nog niet klaar om nog hoger  te voetballen. Ik ben nog jong en kan nog veel te leren, dus wie weet!

Nederland wordt in 2012 Europees kampioen: Na  zo’n gigantische domper van het WK van vorig jaar, heb ik er wel vertrouwen in voor het Europees kampioenschap van 2012. Ik heb er in ieder geval weer veel zin in.  Het zijn altijd mooie avonden om richting Groningen te gaan en met meerdere supporters de wedstrijden te volgen op een beamer met een biertje er bij.

De ‘viifachtwedstriid” wil ik zo lang mogelijk spelen: Zeker weten, het blijft toch altijd een speciale dag. Het is een dag waarbij je met al je vrienden en teamgenoten er toch even weer bij stil staat dat we onze goede vriend Anne-Eelze hebben verloren en voor de rest van het team een goede leider Bernard Posthumus. Ben namelijk zelf pas halverwege dat  ramp seizoen bij de A1 gekomen en kende Bernard alleen als vader van een goede vriend van mij.

Yoshua St Juste is de beste zaalvoetballer waar ik ooit  mee gespeeld heb: Yoshua is zeker eén van de betere spelers waarbij ik in een team heb mogen voetballen. Wij konden elkaar ook altijd erg goed vinden in het veld en in de zaal. Heb laatst in de zaal tegen Ter Beek gespeeld in Amsterdam . Dat is de club waarbij Jermain Vanenburg, een van de beste zaalvoetballers van Nederland,  voetbalt. Yoshua is ook nog jong en kan ook zeker zo ver komen als die man.

Ooit zal ik weer voor Marum voetballen: Dat weet je natuurlijk nooit zeker. Het lijkt me zeker leuk om daar nog een keer te voetballen. Al mijn vrienden voetballen daar in het eerste of tweede. Ik hoop voor de club dat ze snel promoveren en in de toekomst een stabiele tweedeklasser kunnen worden.

Als voetballiefhebber hoop ik dat FC Twente kampioen wordt: Ik was, ben en blijf  PSV supporter. Ik denk ook dat zij weer kampioen zullen worden dit jaar.