'De Elf van Rob de Vries ( FC LEO)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Rob de Vries speelt in het eerste elftal FC LEO uit Leens dat in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal uitkomt en deed mee aan de rubriek ‘De Elf aan….. voor Puurvoetbalonline.

Rob de Vries speelt in het eerste elftal FC LEO uit Leens dat in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal uitkomt en deed mee aan de rubriek ‘De Elf aan….. voor Puurvoetbalonline.

                                                             Rob

                                                                                Rob de Vries ( FC LEO)

Wij spelen met FC LEO binnen twee jaar in de derde klasse: Ja. Daar heb ik goed vertrouwen in. Als je ziet hoe we zijn gegroeid als jong team de afgelopen 2 seizoenen zie ik een promotie naar de 3e klasse positief in. Zeker omdat er nu ook weer een nieuwe generatie talent komt doorstomen vanuit de A-junioren. Dat geeft weer wat meer concurrentie en prikkeling binnen de selectie. Het kan alleen maar beter worden.

Dat mijn spel trainers soms tot wanhoop drijft begrijp ik wel : Ik ben niet de ideale speler om te coachen. Vaak ga ik niet voor de gangbare korte pass of een balletje terug, ik mag graag de actie aangaan en één of meerdere tegenstanders omspelen op snelheid en strijd. Soms krijg ik het verwijt het soms wat simpeler op te lossen. Vroeger ging ik altijd voor de actie, ik probeer daar nu een evenwicht in te zoeken. Dankzij Jaap van der Ploeg begin ik steeds wat slimmer te voetballen en hoop ik zo van steeds grotere waarde te zijn voor het eerste elftal. Maar ik denk niet dat ik alleen de eigen trainer soms tot wanhoop drijf maar ook de trainer van de tegenstander. En daar ligt mijn zwakke maar ook sterke punt. Onvoorspelbaarheid.

Als ik zeker wist dat ik op het type schoen van Christiaan Ronaldo vijfentwintig keer scoorde kocht ik ze direct: Nou ben ik geen Real-fan, maar als ze bestonden dan zou ik ze graag onderbinden. Maar als je schoenen ineens wit met panter print zijn betekent dat nog niet dat elk schot in goud veranderd. Ik vertel altijd tegen de C-junioren die ik train dat voetbalschoenen niet de voetballer maken. Ik merk dat voetbalschoenen steeds meer een mode item worden op het voetbalveld, alle kleuren van de regenboog zie je het voetbalveld betreden. Geef mij maar gewoon zwart leren kicksen.

Als clubfotograaf actief zijn ga ik na mijn actieve periode uitbreiden:Ik ben een tijdje uit de running geweest door onder andere blessureleed. In die tijd kon ik niet rustig aan de kant staan, ik moest wat te doen hebben. Toen heb ik vaak een foto reportage gemaakt tijdens de wedstrijden van het eerste elftal. Ik mag graag fotograferen en ik zal ook zeker blijven fotograferen bij FC LEO wanneer mogelijk.

FC LEO is voor mij een vereniging die staat voor: Een thuis. Het is een club waar je je altijd welkom voelt. Ik voetbal er al sinds mijn 5e en zelfs nu ik woon en studeer in Groningen kom ik met alle plezier drie maal in de week terug voor trainingen en de wedstrijd.

Persoonlijk denk ik dat Ajax dit seizoen kampioen wordt: Ik ben een fan van Ajax en zie graag dat ze weer een keer kampioen worden. Vandaag heeft Twente weer punten laten liggen en wordt het verschil bovenin weer spannend klein. Ajax heeft op papier het makkelijkste programma en de klapper tegen FC Twente zou een mooie kampioenswedstrijd zijn.

Jeroen Batema is de meest ondergewaardeerde speler van het eerste elftal: Ik weet zeker dat Jeroen wordt gewaardeerd binnen de selectie. Het is een ijzersterke verdediger die naast verdedigende kwaliteiten ook een actie buitenom kan maken á la van der Wiel. Er zijn een hoop mensen die je binnen je team pas gaat waarderen als ze afwezig zijn. Vaak gaat de waardering van het publiek naar de scorende spelers. Vraag een kind naar zijn voetbal idool en 9 op 10 dat het een scorende spits is. Maar binnen de selectie leer je iedereen waarderen om zijn eigen unieke kwaliteiten. Dat maakt juist een team.

Mijn grote voorbeeld is Dusan Tadic van FC Groningen: Het is zeker een voetballer waar ik graag naar mag kijken. Hij heeft een goede actie maar is ook ontzettend creatief. Maar mijn grote voorbeeld is, ondanks dat ik Ajacied ben, Dirk Kuijt. Een man die werkt en strijd voor z’n team. Elke wedstrijd weer is Kuijt degene met de meest gelopen kilometers. Van zo’n instelling kunnen velen leren.

Dat er steeds meer clubfotografen komen is een verrijking van het amateurvoetbal: Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Voor zowel fans als spelers is het leuk om foto’s te zien van het voetbal. Het zet het amateur voetbal wat meer op de kaart. Je bent niet afhankelijk van professionele fotografen die af en toe komen fotograferen voor de regionale krant. Dus blijf foto’s maken!

Trainer Jaap van der Ploeg laat ons geregeld zien dat hij vroeger aardig kon voetballen: Dat Jaap een goede voetballer is/was is bij velen wel bekend. Maar ik kan verklappen dat hij niet beroerd is om in een partijtje menigeen door de benen te spelen.

De Nieuwjaarsvisite van FC LEO is ieder jaar weer het hoogtepunt van het seizoen omdat: De hele vereniging samenkomt om een oude traditie hoog te houden. Na de vele hilarische stukjes wordt het nieuwe jaar ingeluid met een knal feest!