Peter Reitsma v.v Kloosterburen: Mooi voetballertje man!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 Kloosterburen maakt dit seizoen een prima seizoen door en de ploeg doet dan ook nog volop mee in de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse E.

27-03-2011_Kloosterburen_-_SGVV07_9-1_048

Peter Reitsma scoort hier een van zijn drie treffers tegen SGVV'07  Foto: Jan Gerdez

Kloosterburen maakt dit seizoen een prima seizoen door en de ploeg doet dan ook nog volop mee in de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse E. 

 De ploeg kenmerkt zich door als een geheel te fungeren dat als een moeilijk te kloppen tegenstanders bekend staat. De ploeg kent geen spelers met ‘vedetteneigingen” wat een verdienste genoemd mag worden van trainer Willem Pettinga en elftalleider Hans Bolt. Zondag tijdens de wedstrijd Eenrum-Kloosterburen kreeg ik het met Willem over zijn elftal en een speler in het bijzonder. Een voetballer waar zijn trainer iedere week weer van kan genieten en ik regelmatig maar niet iedere week. Voor de Ommelander Courant kom ik regelmatig bij een wedstrijd van de Kloosterbuursters en als voetballiefhebber geniet ik dan van het spel van Peter Reitsma.

Middenvelder

De 21 jarige middenvelder is namelijk een van de kurken van het succes van Kloosterburen dit seizoen. Een belangrijke speler gezegend met vele kwaliteiten. Scorend vermogen, spelinzicht, een prima wedstrijdinstelling en conditioneel in orde, maken hem in mijn ogen tot de vedette van de ploeg. Maar een vedette die duidelijk niet naast zijn schoenen van gekkigheid loopt zoals een Lionel Messi dat bij Barcelona ook niet doet. Peter is geen man van veel woorden en is ook niet de sfeermaker van de kleedkamer. Hij voetbalt liever dan dat hij praat en datzelfde geldt dan weer voor een andere grootheid uit het betaalde voetbal, Dennis Bergkamp. Ook Bergkamp was in zijn element op de groene sprieten en hield daarbij het liefst zijn mond dicht. Met dat type voetballers Peter Reitsma vergelijken mag een beetje hoewel iedereen natuurlijk weet dat hij niet de exceptionele kwaliteiten van beide grootheden heeft. Maar dat maakt niet in dit geval niet uit want voor een vereniging als Kloosterburen is hij van onschatbare waarde zoals Messi dat is en Bergkamp dat was bij Ajax en Arsenal. In Willem Pettinga heeft de jonge voetballer een trainer die hem begrijpt en hem, in de juiste zin van het woord, goed gebruikt.

Spelsysteem

De oefenmeester heeft namelijk het spelsysteem van Kloosterburen naar de jongste van de twee broertjes Reitsma, waarvan ik hoop dat de oudste snel weer op het oude nest terugkeert, toegeschreven en dat betaald zich dit seizoen uit. De ploeg heeft het qua titelkansen in eigen hand al staan er nog twee lastige wedstrijden, uit tegen SVMH en thuis tegen Harkstede, op het programma. In de wedstrijd tegen SGVV’07 gebeurde er echter iets waar Kloosterburen niet blij van werd. Peter scoorde in dat duel drie keer maar bij de derde treffer liep hij een hamstringblessure op en de verwachting is dat de middenvelder enkele weken uitgeschakeld zal zijn. Dat is een redelijke aderlating voor Kloosterburen en Willem Pettinga hoopt dan ook dat zijn middenvelder snel weer beschikbaar is. Als voetballiefhebber hoop ik dat ook want iedere keer is het weer genieten geblazen als de frêle voetballer met de bal aan de voet uit een mêlee van spelers als overwinnaar te voorschijn komt. Dan moet je inwendig lachen als je de gezichten van zijn verbaasde  tegenstanders ziet. Weer hebben ze geen grip op de techneut gekregen die er dan al lang en breed vandoor is richting vijandelijk doel. Dat is dan ook de reden dat een van René van der Gijp zijn prachtige uitspraken ook zo mooi bij de ‘vedette" van Kloosterburen past: Peter Reitsma? Mooi voetballertje man!