De 'Elf" van Ruud Kuipers ( Trainer E1 GVAV Rapiditas)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 De Elf stellingen en vragen voor Ruud Kuipers, trainer E1-junioren GVAV Rapiditas

De Elf stellingen en vragen voor Ruud Kuipers, trainer E1-junioren GVAV Rapiditas

 foto_ruud_kuipers

 Ruud Kuipers geeft de E-pupillen van GVAV Rapiditas uitleg 

Als jeugdtrainer zie ik mij ook de komende jaren zeker nog actief bij GVAV. Ja.

Vroeger waren wij als jeugdvoetballer qua motoriek beter dan de jeugd van tegenwoordig. Nee.

Al die fel gekleurde voetbalschoenen had wat mij betreft niet gehoeven. Het is zoals het is. Ik heb zelf het meeste met schoenen die overwegend zwart zijn en van soepel leer.   

 Een goed uitgevoerde verdedigende actie geeft mij meer voldoening dan een simpel intikkertje. Ik let er als trainer van E- Pupillen vooral op, of een speler wat geleerd is volgens de bedoelingen daarvan uitvoert. In die zin geeft een goed uitgevoerde verdedigende actie voldoening.

Dat ik gevraagd werd door de E9 van GVAV Rapiditas voor een gasttraining vond ik ….. Verrassend en uitdagend om de uitnodiging aan te nemen. Overigens met mijn gewaarde collega Raoul Postema, die minstens zo enthousiast was om E9 te trainen.

Teveel voetbal op de televisie betekent dat de jeugd te weinig op de pleintjes en veldjes voetbalt. Nee. Als er al minder op pleintjes wordt gevoetbald dan heeft dit andere redenen.

Bij ons in huis wordt er zeker negentig minuten per dag over voetbal gesproken. Nee. 

Als GVAV over 10 jaar honderd jaar bestaat hebben er van de 16 jeugdspelers die er van ons nu spelen minimaal 2 de eerste selectie gehaald. Dat zou prachtig zijn en ik denk ook dat het kan. Belangrijker is echter dat elke individuele speler in zijn eigen potenties uit ontwikkelt. 

Voetbalscholen zijn onmisbaar in de ontwikkeling van jeugdige voetballers. Ik denk wel dat voetbalscholen bevorderend werken voor de ontwikkeling van jeugdige voetballers. Voetbalscholen kwalificeren als onmisbaar, gaat me te ver als bewering. 

Bij selectieteams is drie keer trainen wel een vereiste. Voor hoe ik kijk naar de ontwikkeling van voetballers binnen de E- selectie van GVAV: ‘ja’. Ik vind de verhouding van twee gevarieerde trainingen en één training specifiek voor de ontwikkeling van lichaamscoördinatie/ techniek een juiste balans.

Op Play Station ben ik tegen al mijn spelers van de E1 kansloos. Ongetwijfeld: ‘ja’!