De Elf van Johan Kluin (vv Noordpool )

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De elf vragen en stellingen voor de aanvoerder van zaterdag vijfde klasser Noordpool, Johan Kluin.

De elf vragen en stellingen voor de aanvoerder van zaterdag vijfde klasser Noordpool, Johan Kluin.

Johan_Kluin_Noorpool

Johan Kluin  in actie tijdens wedstrijd voor het RWE team  tegen FC Groningen  in 2009

 

Het is in onze klasse wel/niet duidelijk dat Veendam 1894 kampioen wordt. Denk het haast wel. De voorsprong die ze hebben is al behoorlijk groot en ze verspelen bijna geen punten. Daarom zijn ze haast niet meer bij te halen, en daar komt bij dat zo'n beetje elke ploeg wel punten verspeeld.

Dat we met Noordpool naar de zaterdag verhuisd zijn wat het prestatievoetbal betreft is een uitstekende keuze geweest. Die keuze hadden we zelfs nog eerder moeten maken vind ik. En vooral op de lange duur gaat het alleen maar voordelen opleveren. Ook omdat het voetbal op de zondag terug loopt. De jeugd wil blijkbaar niet meer op zondag voetballen en dat is toch waar je het van moet hebben.

Denk je dat je bij de eerste drie eindigt wat het Ommelander Courantbokaal voor topscoorders betreft en waarom? Het maakt mij eigenlijk niet uit. Feit is wel dat ik dit seizoen wel erg veel goals maak. Daarom denk ik dat er wel een grote kans is om bij de eerste twee te eindigen. Ik begrijp eigenlijk niet waarom ik dit seizoen zoveel goals maak. Misschien heeft het wel te maken met de overstap van zondag naar zaterdag. Nog een reden zijn dat het goed is geweest dat Noordpool naar de zaterdag ging. ( zei hij lachend )

Mijn vader, trainer Wout Kluin van ZEC, heeft mij naar afloop van het duel Noordpool-ZEC wel/niet op een biertje getrakteerd omdat ik in dat duel vijf keer scoorde. We hebben zeer zeker nog 1 op de wedstrijd gedronken. Want dat maak je toch niet altijd mee dat je vijf keer scoort in 1 wedstrijd. Dat mijn vader toevallig de trainer was van de tegenstander vind ik eerlijk gezegd niet zo belangrijk. Maar ik probeer het de volgende keer wel weer te doen natuurlijk.

Ronald Klip en Geert Jan Zijlstra moeten nog een jaar voor het eerste uitkomen Ze zijn allebei nog erg belangrijk voor Noordpool. En ze hebben zelfs nog genoeg kwaliteit om deze ploeg naar een hoger niveau te tillen. Ik vind daarom dus ook dat ze gewoon nog door moeten gaan. Maar Ronald en Geert Jan moeten zelf die keuze maken. Alleen verwacht ik het wel dat ze allebei volgend seizoen gewoon nog in het eerste elftal voetballen.

De tribune op het Noordpoolcomplex mag nooit afgebroken worden. Waar moeten dan de mensen zitten als het regent, als er geen tribune meer staat. Ik vind wel dat onze tribune een flinke opknapbeurt nodig heeft. Daarnaast hoort de tribune bij onze vereniging en het heeft altijd wel wat om voor volle tribune's te spelen. (haha)

Theo Hilbert is al sinds mensenheugenis betrokken bij Noordpool en is voor mij dan ook 'mister" Noordpool Het is een feit dat Theo enorm veel voor Noordpool betekent heeft. En nog steeds is Theo een belangrijk persoon binnen deze vereniging. Daarom kun je zo iemand alleen maar waarderen. Maar ik vind niet dat we binnen onze vereniging een Mister Noordpool hebben. ( trouwens ook een vaag begrip). Omdat er in de loop der jaren zoveel mensen zijn geweest die veel voor deze vereniging heeft betekend.

Jou vader Wout en broer Willem zijn allebei trainer. Zien we jou na je actieve carriere ook als trainer terug? Daar kan ik kort over zijn Nee, Ik ben geen trainer en heb er ook geen ambitie voor. Ik denk trouwens wel dat mijn broer een grote trainers carrière voor zich heeft. Hij weet precies wat hij wil. Willem Heeft een duidelijk beleid voor zichzelf en daarnaast werkt hij volgens een systeem waar hij in gelooft. Daarom heb ik veel vertrouwen in de trainer Willem Kluin. En mijn vader heeft ons allebei veel geleerd over voetbal. Daardoor ben ik de voetballer geworden die ik nu ben. En het heeft ook mijn broer gevormd tot de trainer die hij is. We kunnen dus wel spreken van een echte voetbal familie.

Louis Koorenhof is op dit moment precies de trainer die we nodig hebben.Absoluut. Louis is een geweldig mens en een geweldige trainer. Daarom ben ik erg blij dat hij ja heeft gezegd om dit seizoen af te maken als trainer van Noordpool. Hij kan je als trainer veel leren omdat Louis al zo lang op die velden staat. Daarnaast is hij buiten het veld een geweldig persoon. Een echte people manager. Dat had Noordpool nodig en dat is hij zeker.

Onder trainers die mij zouden verbieden om te zaalvoetballen zou ik niet willen spelen Nee daar zou ik niet onder spelen. Ik vind mij zelf een echte zaalvoetballer en heb daar zoveel plezier in. Het is dus ook ondenkbaar dat ik niet meer zal zaalvoetballen als een trainer mij dat zou verbieden.

Wij spelen volgend seizoen wel/niet in de vierde klasse met Noordpool Ik ga er wel van uit. Noordpool hoort gewoon hoger te voetballen als dat ze nou doen. Ik denk dat deze ploeg dat absoluut aan kan en misschien met een aantal versterkingen en een aantal A junioren die overgaan naar de senioren is er heel veel mogelijk. Maar het blijft afwachten. We zullen er in elk geval alles aan doen.