Henry van der Woude wil slagen bij PKC'83

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 

 

Henry van der Woude is bezeten van het keepersvak. De 18-jarige doelman heeft er alles voor over om te slagen als doelman. Nadat hij de overstap maakte van GVAV Rapiditas naar hoofdklasser PKC’83 raakte hij echter geblesseerd en werkt nu aan zijn terugkeer bij de selectie om vandaar uit de concurrentiestrijd met de twee andere keepers,Tom Eulink en Mark Vissers aan te gaan.

 

 Nadat hij de overstap maakte van GVAV Rapiditas naar hoofdklasser PKC'83 raakte hij echter geblesseerd en werkt nu aan zijn terugkeer bij de selectie om vandaar uit de concurrentiestrijd met de twee andere keepers,Tom Eulink en Mark Vissers aan te gaan.

 HENRY2

Henry van der Woude  als doelman in actie voor zijn oude club GVAV Rapiditas

,,Daar werk ik inderdaad hard aan en ik baalde dan ook stevig toen ik,nadat ik van GVAV Rapiditas naar PKC’83 vertrok, al vrij snel geblesseerd raakte. Tijdens een duurloop blesseerde ik mijn voet. Na een paar dagen ging de pijn niet weg en werden er foto,s gemaakt waar niet echt op te zien was waar de pijn vandaan kwam.”

Zo kon de gedreven doelman  trainer Alami Ahannach niet laten zien wat hij daadwerkelijk in zijn mars had. Iets wat enkele maanden eerder wel was gelukt toen Henry gevraagd had of hij bij PKC  mee mocht trainen.

,,Bij GVAV Rapiditas voelde ik mij niet meer happy omdart ik terug gezet werd van de A1 naar de A2 hoewel de trainer wel steeds aangaf dat hij tevreden over mij was. Daarop besloot ik naar een andere club uit te gaan kijken.”

Dat werd dus hoofdklasser PKC’83 wat als nadeel heeft dat het geen grote jeugdafdeling bezit waardoor de jonge doelman dus via de senioren moet proberen om eerste keeper te worden.

,,Dat is inderdaad de weg die ik moet bewandelen en daar train ik samen met keeperstrainer Lammert Mulder hard voor.”Veel verbeterpunten zijn er nog wel vind de zeer kritisch op zichzelf zijnde Henry van der Woude en is daar dan ook duidelijk over.

,,Ik ben nog teveel lijnkeeper, ik moet bijvoorbeeld meer heerser in het strafschopgebied worden maar dat heeft ook met ervaring en wedstrijdritme te maken.”De doelman die veel in zich zelf investeert door ook regelmatig de sportschool te bezoeken is echter een echt trainingsdier die hoopt dat zijn blessureleed gauw tot het verleden behoort en dat hij de technische staf kan overtuigen van zijn mogelijkheden.

,,Ik ben wat de blessure betreft aardig op de weg terug maar keeperstraining is toch een ander verhaal dan een rondje sportschool of een duurloop. Maar ik ben optimistisch en verwacht dat ik na de winterstop weer fit ben en aan mijn wedstrijden, die ik in eerste instantie in het tweede zal spelen, toekom.”

Verder kwamen  ook nog even de voorbeelden van keepers die Henry om hun specifieke kwaliteiten waardeert ter sprake. Daarbij spreekt hij zijn waardering uit voor de traptechniek van Sergio Romero, de doelman van AZ.,Romero heeft een fantastische trap en dat is mooi om te zien en verder vind ik  Luciano, ondanks zijn geringe lengte, een uitstekende doelman met zijn soms geweldige reflexen maar zou hij in mijn ogen wel wat soberder mogen spelen.”Dat is ook de stijl waarvan hij vind dat die het beste bij hem past: Gewoon doen dan doe je al gek genoeg.

..Ja hoor, waarom moet je hoog van de toren blazen zoals in mijn  geval. Ik heb nog niets gepresteerd en ga dan ook niet van alles roepen. Ik doe gewoon mijn stinkende best om eerste doelman van PKC’83 te worden wat Tom en Marc ook willen. Meer als je best kun je niet doen en dan is het aan de trainer wie de voorkeur krijgt.”

Wijze woorden van gedreven jonge doelman die genoeg investeert om een goede doelman te worden en waar we ongetwijfeld nog het nodige van zullen  horen.