Angelo Kukler traint de voetballertjes van Kids-United met veel plezier

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 

De 21-jarige Angelo Kukler is voor het zesde seizoen als trainer aan Kids-United verbonden. Toen zijn broertje Sandro, die vanwege zijn handicap niet bij een reguliere voetbalclub kan spelen, graag wou voetballen besloten Margriet en Onno Kukler Kids- United  op te richten en werd Angelo een van de trainers .

,De 21-jarige Angelo Kukler is voor het zesde seizoen als trainer aan Kids-United verbonden. Toen zijn broertje Sandro, die vanwege zijn handicap niet bij een reguliere voetbalclub kan spelen, graag wou voetballen besloten Margriet en Onno Kukler Kids- United op te richten en werd Angelo een van de trainers .

angelokuklerfoto

Links (vooraan op de foto) Angelo Kukler met de rest van het begleidingsteam van kids united

,Toen mijn vader en moeder besloten om Kids-United op te richten begonnen we met zes kinderen en verzorgde ik samen met mijn vader de trainingen.” aldus Angelo die zelf op dat moment voetbalde voor FC Lewenborg waar ook de trainingen van Kids-United plaats vonden.

De inmiddels voor eerste klasser C.V.V.B. uitkomende Angelo vind het trainen van de kinderen prachtig ook door het feit dat iedereen op zijn of haar manier laat blijken dat ze trots zijn dat ze voor Kids-United spelen.

,,Dat ze trots zijn laten ze zien als ze in hun prachtige trainingspakken op de trainingen verschijnen. Ook vertellen ze  aan hun vriendjes en vriendinnetjes dat ze moeten voetballen en dan niet me ze kunnen spelen.”

Waar het zes jaar geleden met zes spelers begon is de groep ondertussen aardig in omvang gegroeid. De groep bestaat nu uit tweeënveertig kinderen en is al opgesplitst in twee groepen.

Dat de zaken serieus aangepakt wordt bij Kids-United blijkt ook uit het feit dat de kinderen duidelijk wordt gemaakt dat door goed en vaak te trainen je steeds beter wordt en dat je dan ook meer kans maakt om te spelen.

,,We proberen op een speelse manier iedereen duidelijk te maken dat in het,laten we zeggen, echte voetbal ook zo werkt. Als daar een jeugdlid niet komt trainen staat hij of zij ook wissel. Zo brengen we er toch een beetje prestatie drang en want we beschouwen ze,ondanks hun handicap, als volwaardige voetballers.”

Dat volwaardig is ook van toepassing op Angelo zelf als het gaat over zijn prestaties bij C.V.V.B.

Nadat hij vorig seizoen vanuit de A-junioren bij het eerste elftal kwam is hij dit seizoen de vaste rechtsback van het team van trainer René Wollerich.

,, Na het afscheid van Remy van der Wal was de rechtsback plaats vacant en sinds het begin van dit seizoen speel ik op die positie en heb ik het volle vertrouwen van de trainer.”

Angelo heeft de oefenmeester dan ook hoog zitten en vind het ergens wel jammer dat Wollerich aan het eind van het seizoen vertrekt.

,,Voor mij persoonlijk had de trainer wel mogen blijven ik ben namelijk onder hem doorgebroken in het 1e elftal en had best nog wel een of twee jaar onder hem willen trainen.”

Maar het volgend seizoen staat er een nieuw koppel aan het roer bij C.V.V.B. namelijk Rolf de Boer en Remy van der Wal.

Remy van der Wal zal als echte clubman Rolf de Boer assisteren bij het trainen van de eerste selectie en zal de jonge rechtsback uiteraard nog van de nodige informatie kunnen voorzien.

,,Daar ben ik  zeker blij mee dat Remy weer bij de groep komt als assistent want ik denk dat hij zelf later ook wel trainer wordt.”

Trainer worden  ziet hij zelf ook wel zitten na afloop van zijn carrière die als voetballer nog maar net begonnen is.

,,Als ik kijk hoeveel plezier mij het trainen geeft denk ik wel dat ik na mijn voetbalcarrière als trainer in de voetbalwereld actief blijf.”

Maar eerst heeft de jonge voetballer andere prioriteiten en wil hij met C.V.V.B. een stapje hoger en proberen om volgend seizoen de hoofdklasse te bereiken waarvoor er volgens de ook op playstation, samen met zijn maatje Robin Beukema, zeer bedreven Angelo genoeg talent in Bedum aanwezig is.

,,Volgend seizoen maken we een goede kans volgens mij om de hoofdklasse te bereiken. De eerste helft van het huidige seizoen hebben we erg veel blessure,s gehad waardoor we veel punten hebben verloren. Maar nu de ziekenboeg langzamerhand leeg loopt verwacht ik dat we de nodige punten nog wel gaan pakken zodat we niet onderin blijven hangen.’’

Een positieve Angelo Kukler die het op beide fronten waar hij als voetballiefhebber actief is uitstekend naar zijn zin heeft en samen met de overige begeleiders/trainers van Kids-United er voor zorgt dat ook de gehandicapte voetballertjes/sters met veel plezier van hun hobby kunnen genieten.