De elf van Peter Swart (v.v. Ezinge)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Peter Swart is de aanvoerder van het eerste elftal van de voetbalvereniging Ezinge dat in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal uitkomt. Hij is na Siebrand Dijkema van de voetbalvereniging Stedum de volgende die zijn medewerking verleende aan de rubriek 'De elf van..."

 

Peter Swart is de aanvoerder van het eerste elftal van de voetbalvereniging Ezinge dat in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal uitkomt. Hij is na Siebrand Dijkema van de voetbalvereniging Stedum de volgende die zijn medewerking verleende aan de rubriek ' De elf van..."

peter


Peter Swart (v.v.Ezinge) in actie tegen Stedum in het seizoen 2009-2010   foto Ite Wiersema v.v.Ezinge

 Ik vind dat wij met Ezinge duidelijk te laag staan: Verklaar je antwoord: Ja, ik vind zeker dat we te laag staan met Ezinge. Een plaats tussen vijf en  negen ga ik voor dit seizoen. Ons spel kan namelijk nog beter alleen het komt er nog te weinig uit.

Mijn haarband is mijn handelsmerk want….: haha mooie vraag ik wou liever dat mijn voetbal kwaliteiten mijn handelsmerk waren maar ;-).

Type trainers als Wobbe de Vries en Onno van Dijk passen goed bij Ezinge omdat: Het zijn allebei club mensen die veel over hebben voor een club en zich ook inzetten buiten het voetbal om voor de vereniging waar ze als oefenmeester actief zijn.

Ik zal niet/wel  voor een andere vereniging kunnen spelen dan Ezinge: Ik zou wel voor een andere club kunnen spelen maar niet voor een club bij ons uit de buurt.

Ik zou graag ieder seizoen tegen de Monnik spelen zodat ik twee keer per jaar een lange neus naar de burgemeester van Schiermonnikoog, die tevens mijn vader is, kan maken: De wedstrijden die we tegen de Monnik hebben gespeeld waren altijd leuke wedstrijden voor Ezinge en mij. Daarom doen we nog altijd mee met Beachsoccer op Schiermonnikoog. Eerste weekend van juli.

Onze” Dirk Johan Ritzema is de beste doelman in het verspreidingsgebied van de  Ommelander Courant: Ja en ik denk niet alleen in het Ommelander Courant gebied maar nog ver daar buiten. Het is een hele complete keeper de heel veel punten voor ons pakt.

Dat voorzitter Wim Berghuis vertrekt is jammer voor de voetbalvereniging: Ja het is zeker heel erg jammer dat zo’n goede voorzitter ons gaat verlaten hij heeft er nu ook alweer 2 termijnen op zitten daarom, Wim bedankt daarvoor.

Ik snap niet dat Rob Bos dezelfde voetbalschoenen aan heeft als Christiaan Ronaldo: Het zijn mooie schoenen!!als hij nou ook zo gaat voetballen als ,Crisje” hoor je mij niet klagen. Ik vind dat je de tegenstander altijd een beetje moet proberen te intimideren op een leuke manier

Wij hebben duidelijk teveel rode kaarten tegen gekregen dit seizoen: Ja want als je ons spel ziet spelen we niet fysiek en helemaal niet gemeen. Dat is misschien ook wel het verhaal van het hele seizoen het lukt net niet en dan pak je soms een kaart.

Wij hebben met Wiebe Leistra  misschien wel een nieuwe Jasper Dijkstra  in huis: Nee ik denk geen Jasper Dijkstra maar een Hedzer Werkman. Omdat ik Wiebe meer als een spelverdeler zie, een echte nummer 10 dus.

Dina Werkman en Ezinge is een eenheid die : Hopelijk nog lang samen blijft want Dina heeft echt een hart voor de club!!