Voetbalcenter Meerstad op veel fronten actief

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Voetbalcenter Meerstad startte op het complex van de v.v. Harkstede met techniektrainingen voor jeugdige voetballertjes

Voetbalschool wordt Voetbalcenter

image003

Voetbalschool Meerstad startte in 2007 op het complex van de v.v. Harkstede met techniektrainingen voor jeugdige voetballertjes.

Trainingen die duidelijk iets toevoegden aan de trainingen die de jongens en meisjes bij de verenigingen kregen. Bij  clubs is vaak namelijk geen tijd of ruimte om spelers en speelsters puur op techniek gerichte oefenstof aan te bieden. René Wollerich, toen nog trainer van CVVB, besloot dan ook om daar wat aan te gaan doen zodat in eerste instantie Voetbalschool Meerstad ontstond. Het succes in Harkstede bleef niet onopgemerkt en nu in 2011 wordt alweer de vierde locatie van het ondertussen Voetbalcenter Meerstad geopend. Het veranderen van de naam werd ingegeven door het feit dat de eigenlijke voetbalschool een van de activiteiten is die René Wollerich aan te bieden heeft.

 

Vernieuwde website

trapvorm

 

Op de geheel vernieuwde site www. voetbalcenter- meerstad.nl is te vinden welke activiteiten via de voetbalcenter gerealiseerd kunnen worden zoals het huren van een pannaveld em dergelijke. Maar het succes in Harkstede bleef niet onopgemerkt in de rest van de provincie Groningen en begin 2011 wordt alweer de vierde locatie van de ondertussen Voetbalcenter Meerstad geheten voetbalschool geopend. Na Harkstede, Beerta en Ten Boer zal  op het complex van HS’88 in Hoogezand vanaf 4 maart namelijk ook techniektraining gegeven worden. In tegenstelling tot de andere drie locaties zal hier eerst de groep 6-8 jaar voor in aanmerking komen omdat René Wollerich later op de middag op een andere locatie les geeft en de 9+ voetballers vrijdagsmiddags, waar de lessen om 13.00 starten,  nog in de schoolbanken.

Keeperschool

Naast de specifieke techniektrainingen zal Voetbalcenter Meerstad zich op de locaties in Harkstede, Beerta en Ten Boer ook richten op specifieke keeperstrainingen omdat René Wollerich er zich van bewust is dat ook de jeugdige keepers vaak niet die training krijgen die daadwerkelijk gewenst is.

‘Je ziet bij veel verenigingen dat het verzorgen van een gerichte training bij de senioren vaak al een probleem is laat staan bij de jeugd. Vaak mag een doelman bij een afwerkvorm als schietschijf dienen of staat hij bij een partijspel in het doel. Daar heeft een doelman, en zeker een jonge keeper, helemaal niets aan want op die manier verdwijnt het plezier in het keepen vaak heel snel. Daarom heb ik dan ook besloten om de activiteiten van het Voetbalcenter uit te breiden met een keeperschool waar Remo Krol mij in assisteert. Remo heeft de keepercursus van Frans Hoek gevolgd die erg goed staat aangeschreven in de voetbalwereld. Ik vind het erg belangrijk dat mijn medewerkers goed geïnformeerd zijn qua trainingsvormen en ben dan ook blij dat we dat op het gebied van keeperstrainingen ook gerealiseerd hebben.”

Uitbreiding activiteiten

De trainingstijden van de keeperschool liggen gelijk aan die van techniektrainingen op de genoemde locaties maar de nu als hoofdtrainer bij HS’88 actief zijnde oefenmeester sluit niet uit dat ook in Hoogezand in de toekomst de activiteiten uitgebreid zullen worden.

‘Dat is in principe wel de doelstelling om ook op de vierde locatie meer activiteiten te ontplooien. Net als op de andere locaties ben ik ook in Hoogezand blij met de steun en medewerking die ik van de verenigingen krijg waar we als Voetbalcenter techniektrainingen verzorgen.

Stichting Kika

logo_kika

Maar Voetbalcenter Meerstad is verder ook nog op een ander gebied en dat is dan ook een van de reden dat er een artikel gewijd is aan de activiteiten van het center. Voetbalcenter Meerstad steunt Kika las ik op de vernieuwde site en dat trok uiteraard mijn aandacht. Stichting Kika steunt het onderzoek naar kinderkanker waar ik binnen het UMCG geregeld mee geconfronteerd wordt en Martine jaren geleden in de privésfeer het nodige in heeft meegemaakt. Daarom is Kika een van de doelen die we een warm hart toedragen en zijn we het met René eens die stelt dat ook kinderen die aan de verschrikkelijke ziekte lijden geholpen moeten worden. De onderzoeken die nodig zijn kosten echter erg veel geld en daarom kun je als vriend van Voetbalcenter Meerstad de stichting Kika steunen. Een steun die de stichting meer dan verdient en waarvan alle gegevens op de prachtige website www.voetbalcenter-meerstad.nl te vinden zijn. Kortom een fantastisch initiatief waar hopelijk veel zieke kindertjes net zoveel profijt zullen hebben als de gezonde voetbaltalentjes van de techniektrainingen van René en zijn collega-trainers