Ite Mulder (v.v.Kloosterburen) : Een vrijwilliger in hart en nieren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Clubmensen zijn er in alle soorten en maten. Sommige zijn dat al sinds jaar en dag, anderen groeien langzamerhand in die rol dankzij voetballende kinderen of betrokkenheid bij de vereniging in hun woonplaats.

Clubmensen zijn er in alle soorten en maten. Sommige zijn dat al sinds jaar en dag, anderen groeien langzamerhand in die rol dankzij voetballende kinderen of betrokkenheid bij de vereniging in hun woonplaats.

 VV_Kloosterburen_clubdag_2010_213

 Ite Mulder ( met Oranjeshirt over zijn overhemd) in de kantine van de v.v.Kloosterburen tijdens een van de duels van Oranje op het WK. Foto Jan Gerdez

 Vrijwilligers

Iedere vereniging heeft ze wel de mannen of vrouwen die altijd paraat staan als de vereniging daarom vraagt. Ook de voetbalvereniging Kloosterburen beschikt over een groot aantal vrijwilligers dat uiteraard nooit op de voorgrond komt want een goede vrijwilliger blijft anoniem is een gouden regel die voor al deze mensen geldt. Maar gelukkig denkt Puurvoetbalonline daar anders over en is van mening dat een vrijwilliger wel degelijk in het zonnetje gezet mag worden zoals in dit geval een van de vrijwilligers van de voetbalvereniging Kloosterburen. Zaterdags voordat we naar Gambia vertrokken kwam ik hem tegen bij de wedstrijd FC LEO-Ezinge  en het eerste wat hij vroeg was of ik de volgende dag ook in Kloosterburen aanwezig was voor de Ommelander Courant want de plaatselijke trots speelde tegen Froombosch. Ik vertelde hem dat ik niet in Kloosterburen aanwezig zou zijn omdat ik andere verplichtingen had. Maar die vraag is typerend voor Ite die iedere keer als ik hem op een voetbalveld even vraagt waar ik de dag ervoor ben geweest of ik de volgende dag heen mag voor de krant. Ik ken hem al een groot aantal jaren en weet niet anders dan dat hij actief is binnen de voetbalvereniging in het dorp waar over enkele weken het carnaval weer losbarst. Al jarenlang is hij een van de vrijwilligers die in de altijd gezellige kantine van Kloosterburen er voor zorgt dat iedereen op tijd van zijn of haar natje en droogje voorzien wordt. Daarnaast is hij ook op andere fronten actief binnen de voetbalvereniging zoals in de functie van consul waarbij hij beslist over het wel of niet doorgaan van de wedstrijden in Kloosterburen en is hij een van de leden van de onderhoudscommissie van de voetbalvereninging die er voor zorgen dragen dat alles er op het sportpark aan het Wearerklooster tip top uitziet.

Pensioen

Zaterdags en zondags is hij vaak al in alle vroegte op de velden van Kloosterburen te vinden om te kijken of de wedstrijden die voor die dagen gepland staan doorgang kunnen vinden. Een vanzelfsprekend iets vindt hij dat zelf maar is dat eigenlijk wel een normale zaak. Ite is namelijk al een aantal jaren met pensioen en hoeft dus niets meer. Hij is in een fase van zijn leven beland dat hij nog allerlei dingen mag doen die hij zelf leuk vind wat iemand die met pensioen is gegaan in mijn beleving ook verdiend. Dus mogen alle voetballers en ook supporters wel goed beseffen dat vrijwilligers, zoals Ite er een is,de bouwstenen onder een vereniging zijn. Vele uren zijn ze beschikbaar voor hun ‘cluppie”  waar ze zoals in Kloosterburen, en bij tal van andere verenigingen , via een vrijwilligersavond dank gezegd wordt. Een sieraad voor hun vereniging zijn ze wordt dan vaak gezegd en dat is ook zo. Maar naast vrijwilliger bezit de voetballiefhebber nog een kwaliteit en dat is dat hij ook aardig wat weet over de voetbalsport. Sinds twee jaar wordt in café Willibrord een voetbalquiz georganiseerd waar diverse teams aan meedoen. De eerste editie in 2009 werd gewonnen door het team Bennie Huizinga, Theo Bos en …. Ite Mulder. Een drietal dat een voetbalkennis tentoonspreidde die velen niet hadden verwacht en ook ik tot die velen behoorde.

Eindelijk een foto

Zondagmiddag bij de wedstrijd Eenrum-VVK was Ite er uiteraard ook, Kloosterburen was vrij namelijk… en dan trekt men dus naar de buren, en moest ik opeens aan die voetbalquiz denken en de fotoreportage, s van Jan Gerdez de huisfotograaf van Kloosterburen. Ik heb veel foto, s van Jan voorbij zien komen maar eigenlijk nooit een waar de rasvrijwilliger van Kloosterburen opstond. De maandagavond na de genoemde wedstrijd toch een keer weer gezocht op de site van de voetbalvereniging en opeens zag ik een foto van Ite voorbij komen. Een mooie foto was het en gemaakt in de kantine die ten tijde van het WK in Zuid-Afrika bijna omgebouwd was tot een voetbalstadion. Gespannen kijkend naar de verrichtingen van Oranje zat hij aan de bar, een plaats die hij meer dan verdiende want de uren die hij aan de andere kant heeft doorgebracht zijn inmiddels niet meer te tellen. Ik hoop van harte dat ik hem nog vaak in Kloosterburen of waar dan ook zal treffen, de op en top vrijwilliger uit Kloosterburen, die in de kantine en op de velden van zijn geliefde vereniging nog niet gemist kan worden.