Arjan van der Klei bezit een fluwelen traptechniek

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Voetballers met een goede traptechniek gaan steeds meer tot een uitstervend ras op de Nederlandse, en dus ook Groninger, voetbalvelden behoren Spelers die de bal over veertig meter, zoals Ronald Koeman in zijn gloriejaren, bij een medespeler op de ‘stropdas” konden leggen worden steeds meer een uitzondering.

Voetballers met een goede traptechniek gaan steeds meer tot een uitstervend ras op de Nederlandse, en dus ook Groninger, voetbalvelden behoren Spelers die de bal over veertig meter, zoals Ronald Koeman in zijn gloriejaren, bij een medespeler op de ‘stropdas” konden leggen worden steeds meer een uitzondering.

16-01-2011_Klburen_-_Westerbroek_9-3_049

Arjan van der Klei in een voor hem karakteristieke houding   foto: Jan Gerdez

Traptechniek

Vrije trap-specialisten, die de bal daar ‘neerleggen” waar ze hem willen hebben worden steeds zeldzamer, wat jammer genoemd mag worden. Gelukkig zijn ze nog niet helemaal van de voetbalvelden verdwenen, de mannen met een fluwelen traptechniek. Aalderd Duinkerken ( Corenos), Frank Elzinga (Hunsingo) en Hunsingo-speler Déni van Dalsem beschikken over een prima trap maar kunnen niet tippen aan de man waar ik persoonlijk vind dat hij de beste traptechniek van de verenigingen in het verspreidingsgebied heeft van de clubs die ik namens de Ommelander Courant regelmatig bezoek. Ik moet daaraan toevoegen dat ik over de spelers van VIBOA, dat ik in de ruim 2 ½ jaar dat ik voor de Ommelander Courant actief ben nog nooit zag spelen, geen waarde oordeel kan geven wat in mindere mate ook voor Loppersum en CVVB geldt.

Mijn persoonlijke favoriet is namelijk Arjan van der Klei, de aanvoerder van voetbalvereniging Kloosterburen. De centrale verdediger is een speler die tot het uitstervend behoort en etaleert wekelijks zijn technische kwaliteiten. Vrijetrappenspecialist is ook een benaming die uitstekend bij hem past omdat uit bijna iedere vrije bal een gevaarlijke situatie ontstaat of een rechtstreeks doelpunt. Vierendertig jaar is de routinier ondertussen maar nog steeds een belangrijke schakel in het team van trainer Willem Pettinga die als centrale verdediger volgens de statistieken vijf treffers achter zijn naam heeft. Een beetje het verhaal van Andreas Granqvist, de verdediger van FC Groningen die ook een groot aantal goals produceerde voor de ‘Trots van het Noorden.”

Belangrijke pion

Zuinig spelend zal Arjan ook de komende seizoenen nog een belangrijke pion zijn want met inzicht en een uitstekende traptechniek dan kom je tegenwoordig al een heel eind. Dan zullen er ongetwijfeld goals gemaakt worden zoals het doelpunt waar elftalleider Hans Bolt een week later nog lyrisch sprak.

Bij een 8-3 voorsprong in het duel tegen Westerbroek zag hij de doelman iets te ver voor de goal staan. Niet noemenswaardig maar toch ver genoeg om de man met het fijne balgevoel de gelegenheid te bieden om de bal over de vertwijfeld reagerende doelman in het net te laten vallen. Dat zijn treffers waar mensen voor naar een stadion komen die echter in Kloosterburen gescoord werd waar de daar aanwezige toeschouwers getuige van waren. Zaterdag en zondag, nadat Hans ’S middags de goal had beschreven kwamen de eredivisieduels weer langs in de diverse programma’s maar een goal van dat kaliber zat er niet bij waardoor ik mij bedacht dat de toeschouwers in Kloosterburen mooi de mazzel hadden dat de goal voor hun ogen gemaakt werd.