De elf van Siebrand Dijkema (v.v.Stedum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Siebrand Dijkema is de spits van vierde klasser Stedum en beantwoorde elf vragen en stellingen over van alles en nog wat

 

. Siebrand Dijkema is de spits van vierde klasser Stedum en beantwoorde elf vragen en stellingen over van alles en nog wat. Stellingen en vragen die over maar ook niet over voetballen gaan waarmee Siebrand de spits afbijt in het nieuwe onderdeel van Puurvoetbalonline: ‘Elftal.”

1284285489_resized

 

 Siebrand Dijkema in duel met Eduard Zuidema tijdens het thuisduel van Stedum tegen FC LEO   foto: Photopleasure Ronnie Afman Baflo

Jij voetbalt je hele voetballeven al bij Stedum maar het volgend jaar wil jij hoger voetballen. Nee, ik vind de 4e klasse een leuke klasse en vermaak me prima bij Stedum. Ik heb weinig ambities om hoger te voetballen, al zou het leuk zijn ooit eens 3e klasse te spelen met onze club.

Mijn wereldreis vorig jaar heeft mij als mens absoluut veranderd Door mijn reis ben ik niet veranderd denk ik. Ik heb natuurlijk wel een fantastische tijd gehad en kan het iedereen aanraden!

 Wat doe je op dit moment in het dagelijks leven. Ik werk bij het detacheringbureau Yacht als 'interim professional', zoals het zo mooi heet. Yacht detacheerd mij voor bepaalde perioden bij meestal gemeenten.

Stedum staat naar mijn bescheiden mening te laag geklasseerd. Deel jij die mening Nee. We staan nu in de middenmoot en daar horen wij ook.

Als mijn broer Jaap volledig herstelt zal zijn voelt dat binnen de voetbalvereniging bijna als een kampioenschap. Hij loopt nou al een paar jaar te sukkelen met zijn knie, iedereen hoopt dat hij weer helemaal fit wordt. Dan kunnen we eindelijk eens samen voetballen...

Volgens mij heb jij tot nu toe vier trainers gehad bij Stedum 1 zou jij ze eens willen omschrijven Deze sla ik ff over

Waarom is volgens jou Jan Spijk bijna een cult-held in Stedum. Een HELE goede vraag, het is eigenlijk een mysterie hoe het zo ver heeft kunnen komen... Het zou kunnen komen door zijn aanvallende speelstijl of doordat hij alles voor de VV Stedum over heeft en daarom zo populair is geworden in Stedum en omstreken! Misschien een goed idee om hier eens een interview of column aan te wijden!

Met Wolter van Zanten, Yannick van den Berg en Matthijs Colstee komen er wat jeugdige talenten aan maar hoelang moet jullie 'gehaktballen specialist",doelman Boeli de Sturler nog doorgaan voor zijn opvolger gereed staat. Boeli wil volgens mij wel tot zijn 50ste door, dus daar zijn we voorlopig nog niet van af!

Als de tribune op ons complex afgebroken zou worden is de charme van onze club voor het grootste gedeelte weg. Dat zou natuurlijk doodzonden zijn, maar ook de kantine van Stedum vind ik een van de gezelligste in de omstreken, Het heeft echt iets van een bruine kroeg.

Ik ga tussen nu en 2015 nog een grote reis maken Ik ben nu al 2 keer op wereldreis geweest de afgelopen 3 jaar, dus het is eerst genoeg. Ik ga nog wel verre reizen maken, maar dan 2 of 3 weken.

Mijn scheenbeschermers zijn  zo klein, en ik drie keer mijn voetbaltas om moet keren voor ik  ze heb gevonden, omdat ik die dingen haat Haha, deze scheenbeschermers bevallen me uitstekend, dus waarom nieuwe kopen? Ze zijn inderdaad erg klein, officieel zijn ze voor F junioren denk ik.