Marian Bouwman ( SC Loppersum) hoopt op shirtsponsor voor haar team.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Soms hangt het leven van toevalligheden aan elkaar zoals zaterdag 15 januari toen, zoals in de nieuwste aflevering van Rondje langs de velden te lezen valt, in Sauwerd de bekerwedstrijd SIOS- SC Loppersum gespeeld werd waar ik voor de Ommelander Courant een verslag van mocht maken.. Veel publiek was er niet waarbij ook nog eens het grootste gedeelte met de bezoekers uit Loppersum was mee gekomen.

Soms hangt het leven van toevalligheden aan elkaar zoals zaterdag 15 januari toen, zoals in de nieuwste aflevering van Rondje langs de velden te lezen valt, in Sauwerd de bekerwedstrijd SIOS- SC Loppersum gespeeld werd waar ik voor de Ommelander Courant een verslag van mocht maken. Veel publiek was er niet waarbij ook nog eens het grootste gedeelte met de bezoekers uit Loppersum was mee gekomen.

Meisje_Sauwerd_15-01-11-2198

 Marian Bouwman fel meelevend bij het duel SIOS- SC Loppersum.     foto: Ronnie Afman  Baflo

 

Spontane dame

De tweede helft moest er geschuild worden voor de druilregen en kwam ik onder de overkapping naast een jonge dame te staan die duidelijk voor Loppersum was maar mij verder niet kende en dan ook vroeg wat ik opschreef. Dat snapte ik heel goed want ik ben niet zo vaak bij de wedstrijden van haar favorieten aanwezig gezien het feit dat de meeste freelancers van de Ommelander Courant in de nabijheid van Loppersum wonen. Een spontane dame was het wel want ze opperde spontaan dat ze  ook wel eens als voetbalster geïnterviewd wilde worden want zo voegde ze er aan toe: ‘Het zijn vaak alleen voetballers die geïnterviewd worden en ik vind dat het damesvoetbal wel wat meer aandacht verdiend.” De afspraak werd dan ook gemaakt en zo kreeg ik enkele dagen later de speelster van het damesteam van Loppersum, Marian Bouwman, enkele dagen later aan de telefoon en kwam het interview, dankzij een toevallige ontmoeting, tot stand.

F-junioren De Fivel

Op zeven jarige leeftijd begon de carrière van Marian in Zeerijp waar ze in de F-pupillen van De Fivel begon te voetballen weet ze zich nog goed te herinneren. ‘In Zeerijp begon het allemaal waar ik tot mijn 15e heb gevoetbald. Ik speelde daar samen met jongens en werd in die periode als aanvaller opgesteld. Maar op haar vijftiende kwam er echter een voorlopig einde aan haar carrière toen een vervelende knieblessure roet in het eten dreigde te gooien en er een kans in zat dat ze niet meer zou kunnen voetballen. Een mankement aan haar kruisbanden was het euvel dat gelukkig voor de fanatieke voetbalster met behulp van een brache verholpen kom worden en ze in het vier jaar geleden opgerichte damesteam van Loppersum haar rentree kon maken verteld Marian. ‘In eerste instantie bleef het bij trainen omdat ik toch wel een beetje huiverig was voor een nieuwe blessure maar tijdens de trainingen ging het erg goed zodat ik op gegeven moment besloot om weer wedstrijden te gaan spelen.”

Voorstopper

Hoewel ze in de jaren dat ze voor De Fivel uitkwam steeds als voorhoedespeelster opgesteld werd kwam ze bij de dames van Loppersum in de defensie terecht waar ze wel even aan moest wennen. ‘Ik had nog nooit als voorstopper gespeeld en moest in het begin vreselijk wennen. Ik verlangde terug naar een plaats in de voorhoede maar onze trainer, Gijs Oosterhuis, overtuigde mij er van dat ik nog beter tot mijn recht kwam in de verdediging. Nu ik er alweer een aantal jaren speel hoef ik niet meer zo nodig in de voorhoede want ook voor de belasting van mijn knie is dit beter. Ik heb het spel nu voor mij wat mij een veiliger gevoel geeft. Zo geeft de 21 jarige Marian duidelijk aan dat ze over het spelletje nadenkt iets wat ook zeer nadrukkelijk telt richting haar studie voor maatschappelijk werkster en waarvoor ze stage loopt in het niet naast de deur gelegen Kollumerzwaag waar een crisiscentrum is gevestigd waar mensen die problemen hebben in de relationele sfeer opgevangen worden. Daarnaast is ook ruimte om mensen met problemen als alcoholverslaving en psychiatrische klachten opvang te bieden waar de goedlachse Marian ziet dat de wereld er niet voor iedereen zonnig uitziet.’ Dat is zeker een feit en je moet ook oppassen dat je de problemen van een ander teveel naar je toetrekt. Wat dat betreft zie ik het voetballen dan ook als een belangrijke uitlaatklep want binnen ons team is de sfeer uitstekend te noemen.”

Sfeer

Dat hoor je vaak dat de sfeer in een damesteam goed is en in sommige gevallen het resultaat op de tweede plaats komt wat Marian min of meer bevestigd maar waar steeds meer verandering in komt binnen het damesteam van Loppersum. ‘Sfeer en af en toe een feestje zijn erg belangrijk en zal ook zeker een belangrijke rol blijven spelen maar we voetballen en trainen wel met de intentie om steeds beter te worden. Sinds dit seizoen worden de trainingen niet alleen door Gijs, die de trainingen al  leidt vanaf de oprichting van het team, verzorgt maar is Ruben Danhof daar ook bij gekomen. Dat betekent dat we serieus genomen worden door Loppersum dat we graag willen terug betalen met goede resultaten. Er komen straks ook enkele dames uit Spijk en Stedum bij ons voetballen zodat we hopelijk richting de vierde klasse promoveren.”

Shirtsponsor

Nu is dat nog de vijfde klasse waar de dames van SC Loppersum in uitkomen en waar het teams tegenstanders als De Pelikanen en Woltersum treft waar de vriendin van SC Loppersum- doelman Peter Paul Datema weleens jaloers op is. ‘Ik ben niet jaloers op hun spel maar ik zou het super vinden als wij ook een shirtsponsor zouden vinden. Dat zou echt fantastisch zijn want als team zijn we op de goede weg waarbij een leuke sponsor nog een extra stimulans zou betekenen. Dus mocht er een bedrijf zijn dat nog een team zoekt waar het sponsor van wil zijn dan houden wij ons van harte aanbevolen!”