Speciale wedstrijd Voorjaar 2011 Sportpark de Holten in Marum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De wereld draait tegenwoordig steeds meer om het digitale verkeer waarin het voeren van persoonlijke gesprekken steeds meer naar de achtergrond gedrongen wordt. E-mail, Facebook, Hyves en niet te vergeten sms-verkeer zijn nu de belangrijkste kanalen om elkaar te informeren over goed, slecht en heel slecht nieuws.

De wereld draait tegenwoordig steeds meer om het digitale verkeer waarin het voeren van persoonlijke gesprekken steeds meer naar de achtergrond gedrongen wordt. E-mail, Facebook, Hyves en niet te vergeten sms-verkeer zijn nu de belangrijkste kanalen om elkaar te informeren over goed, slecht en heel slecht nieuws.

 Anne Eelze                                      marum

Voor Puurvoetbalonline krijg ik per week redelijk wat e-mails binnen die geregeld voor een glimlach, of in sommige gevallen een kippenvelmoment, zorgen. In oktober 2008 bestond Puurvoetbalonline echter nog niet maar kreeg ik dinsdag zeven oktober op mijn privémail een bericht van mijn oud-elftalleider bij de SV Marum, Reind van Veen, dat ik niet wilde lezen. Het bericht bevatte de tekst dat in de in de nacht zondag zes naar maandag zeven oktober op 17 jarige leeftijd Anne Eelze Bies was overleden. Op dat moment snapte ik de wereld even niet meer en belde dan ook direct naar Reind die toevalligerwijs ook op het UMCG werkzaam is. Nadat Reind de details vertelde zei hij er achteraan dat er op woensdag acht oktober een bijeenkomst was waar de teamgenoten van Anne Eelze, en waarvan ik de meeste dat seizoen ervoor had getraind, ook aanwezig zouden zijn. Die woensdag zag ik de boys terug die nog zeer ontdaan waren door het verlies van Anne Eelze wat ik mij goed kon voorstellen. Anne was namelijk ‘de man van de kleedkamer” die naast een ongelofelijke technische bagage als persoon een absolute topper was. Hij was een teambuilder van een niveau dat ik zelden in mijn loopbaan als jeugdtrainer heb meegemaakt.

 

Bernard              marum

 

Bij het begeleiden van de jongens van de A1 na het overlijden van Anne Eelze speelde Bernard Posthumus een zeer speciale rol. De op dat moment al ernstig zieke Bernard was, samen met Reind van Veen en trainer Gerard van der Ploeg, voor de jongens een grote steun en toeverlaat om het verdriet van hun vriend te verwerken. In de maanden na het overlijden van Anne Eelze kwam ik Bernard regelmatig tegen in het UMCG wat geen goed teken was. Toch was de immer optimistische Bernard er van overtuigd dat hij beter zou worden en had hij het plan om een benefietduel te organiseren waar ik mij helemaal in kon vinden. Maar Bernard zijn toestand verslechterde steeds meer en hoewel hij  optimistisch bleef zag ik, hoewel ik geen dokter ben in het UMCG, dat Bernard samen met zijn vrouw en kinderen vocht als een leeuw om zijn leven zolang mogelijk te rekken. Een strijd die hij uiteindelijk verloor want toen op zaterdagavond 28 maart om ongeveer negen uur Reind van Veen mij belde begreep ik direct dat Bernard de strijd had verloren iets wat ik een dag eerder met eigen ogen al had zien aankomen. Maar het idee van de benefiet wedstrijd bleef bestaan waarvan ik Minke Bies op verzoek van Bernard, ondertussen van op de hoogte had gebracht. Het idee was geboren en Emco Bandringa werd bereidt gevonden om samen met Minke Bies , Reind van Veen, Tim van der Meulen, Daniël Jonker, Ruurd Posthumus, Marit van der Meulen, Mark van der Wiel en Kino Elias het comité te vormen rond het herdenkingsduel voor Anne Eelze en Bernard. Nadat de eerste editie een groot succes was staat in het voorjaar van 2011 de tweede viifachtwedstriid gepland, een naam die voorkomt uit het feit dat zowel Bernard als Anne Eelze op vijf augustus geboren zijn. Een datum die helaas midden in de vakantieperiode valt vandaar dat voor een datum in het voorjaar gekozen is.

 Beatrixkliniek

Vaak hoor je dat een benefietduel eenmalig is en het daar bij blijft wat in Marum duidelijk niet het geval is. Nu voor de tweede keer wordt dus deze speciale wedstrijd georganiseerd waar Puurvoetbalonline de komende maanden veel aandacht aan zal besteden. Aandacht die het comité meer dan verdiend daar er met acties rond de wedstrijd tussen SV Marum A1 uit 2008 en oud-klasgenoten van Anne Eelze geld ingezameld zal worden voor een goed doel. Een doel waar het viifachtwedstriid-comité de Beatrixkliniek van het UMCG voor uitgekozen heeft. Dat alleen is al een reden om te stellen dat, zoals Anne Eelze en Bernard dat ook waren geldt, het viifachtwedstriid-comité uit het goede hout is gesneden en veel waardering, in wat voor vorm dan ook, verdiend op een mooie avond in het voorjaar van 2011