Recordpoging Futsal: Chris Baroni (v.v. Bedum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Chris Baroni speelt sinds enkele maanden niet meer in competitieverband voor de voetbalvereniging Bedum.

 

Chris Baroni speelt sinds enkele maanden niet meer in competitieverband voor de voetbalvereniging Bedum.

1291091537NChris

Chris Baroni (  v.v. Bedum) deelnemer recordpoging

De centrale verdediger begon nog wel aan de voorbereiding maar kwam er al snel achter dat hij de motivatie niet meer kon opbrengen. Dat deed me een beetje denken aan het moment dat Jaap Stam midden in het seizoen ook besloot te stoppen omdat het lichaam niet meer wou. Dat was bij Chris ook het geval zodat hij bij het trainersduo van Strien/Baroudi aangaf dat ze door zijn naam een streep konden zetten voor wat betrof de eerste selectie. Maar voor een recordpoging is de voetballer die op zes jarige leeftijd bij CVVB begon te voetballen. Enkele jaren later maakte hij echter de overstap naar Bedum waar hij zijn carrière bij de D-junioren vervolgde. Op een gegeven moment werd de jonge Baroni ook ontdekt door de toen als coach van het zaalvoetbalteam van Poel Keukens opererende, Harry Torrenga waardoor hij dan ook niet echt verbaasd was dat hij door de organisatie werd uitgenodigd werd om een dit festijn deel te nemen.

‘Hoewel ik gestopt ben als voetballer vind ik het prachtig dat ik aan de recordpoging mee mag doen wat ik eigenlijk wel een beetje verwacht had. Ik ken Harry al een groot aantal jaren want naast dat ik voor Poel Keukens uitkwam voetbalde ik ook regelmatig voor het Regioteam Noord Groningen. Dus echt verbaasd was ik niet.”

Net als alle andere deelnemers die we tot op heden geïnterviewd hebben is ook Chris Baroni er van overtuigd dat het record gebroken zal worden maar of de volle vijfendertig uur gehaald wordt durft hij niet met zekerheid te zeggen.

‘Dat het record eraan gaat ben ik van overtuigd maar vijfendertig uur is natuurlijk het doel maar of je na het passeren van het oude record nog fit genoeg bent moeten we afwachten natuurlijk maar we gaan het zeker met een uur verbeteren.” Daarbij zal natuurlijk veel afhangen of de deelnemers aan de recordpoging een beetje kunnen slapen in de Op Roakeldaishal waarvan Chris Baroni er een zal zijn die niet zal kunnen slapen.’Ik verwacht niet dat ik zal kunnen slapen tijdens het spektakel en hoop dan ook dat er een beetje muziek gedraaid wordt wat genoeg leven in de brouwerij zal brengen.” Maar Chris Baroni zal eerst nog een beetje op gaan trainen, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet, bij Bedum waar ik enkele weken bij de wedstrijd Bedum-Niekerk, waar ik voor de Ommelander Courant aanwezig was, dat Chris nog zeer gezien bij zijn oude ploegmakkers. Jan Pier vertelde in het interview dat ik enkele maanden voor Puurvoetbalonline met hem had dat Chris hem tijdens zijn eerste maanden in het eerste elftal van Bedum met raad en daad bijstond waar de jonge spits met veel respect over sprak. Dat zag ik ook terug bij de overige spelers van Bedum die stuk voor stuk bij hun oud-ploeggenoot langskwamen. Voor iedereen had de oud-speler een goed woord over en pepte ze op voor het duel tegen Niekerk wat helaas niet lukte( 1-4 voor Niekerk). Maar ik ben heel eerlijk en denk dat er na de winter, en een succesvolle recordpoging op zijn CV, wel een kans op een comeback aanwezig is want eigenlijk hoort Chris Baroni niet geruisloos afscheid te nemen….