Recordpoging Futsal: Joost Gedez ( v.v. Kloosterburen)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 januari 2011 staat er in de Op Roakeldaishal in Warffum een zeer bijzondere recordpoging op het programma. Dan zullen vierentwintig voetballers een poging ondernemen om het wereldrecord zaalvoetballen, ook wel Futsal genoemd, te verbeteren. Dit record is nu nog in handen van een team uit Brazilië met tweeëndertig uur en tweeëntwintig minuten. De doelstelling van het team is om het record op vijfendertig uur te brengen.

 


 

 

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 januari 2011 staat er in de Op Roakeldaishal in Warffum een zeer bijzondere recordpoging op het programma. Dan zullen vierentwintig voetballers een poging ondernemen om het wereldrecord zaalvoetballen, ook wel Futsal genoemd, te verbeteren. Dit record is nu nog in handen van een team uit Brazilië met tweeëndertig uur en tweeëntwintig minuten. De doelstelling van het team is om het record op vijfendertig uur te brengen. De komende weken zullen we op Puurvoetbalonline de vierentwintig voetballers gaan voorstellen en na Tim Veenstra, Ruben Danhof, Peter de Jong en Ronny Bakker is de voor de voetbalvereniging spelende Joost Gerdez de vijfde speler die we via een portret voorstellen.

DSC00121

Joost Gerez in fel duel verwikkeld met Eenrum-verdediger Sybolt Lindenbergh.  foto : Jan Gerdez

Joost begon op vijf jarige leeftijd te voetballen bij Zeester in Zoutkamp waar ook zijn vader Jan jarenlang voor uitkwam maar door een tekort aan spelers kwam daar een eind aan toen de jeugdige voetballer de overstap naar de B-junioren moest maken. ‘Helaas had Zeester in die periode geen B-elftal want er waren gewoon te weinig jongens om een B-elftal te bewerkstelligen. Samen met nog vier andere jongens kregen we toen de keuze voorgelegd om door te stromen naar de senioren of voor één jaar te voetballen bij de v.v. Kloosterburen. Ik was de enige die niet naar de senioren wilde en koos om één jaar voor de B-junioren van Kloosterburen te gaan spelen. Na dat jaar ontstond er een combinatie-elftal genaamd Z.K.C 2002 waarin de helft uit Zoutkamp kwam en de helft uit Kloosterburen. Daarna ben ik bij Kloosterburen blijven voetballen en doe dat nog altijd.”

Wat de record poging betrof was Joost Gerdez niet echt verbaasd dat hij werd uitgenodigd omdat hij met grote regelmaat voor het Regioteam Noord Groningen wordt uitgenodigd.‘Voorop gesteld, ik vind het een grote eer om mee te mogen doen aan de recordpoging, maar echt verbaasd was ik niet. Het laatste jaar heb ik regelmatig meegespeeld in het Regio Team Noord Groningen. Ik vind het dan ook erg leuk om aan dit festijn mee te mogen doen en werk er ook graag aan mee om het record binnen te halen.”

Daarmee geeft de technisch begaafde voetballer direct aan dat hij er absoluut van overtuigd is dat het record binnen gehaald wordt en als het aan hem ligt worden de vijfendertig uur dan ook helemaal vol gespeeld.‘Van tevoren weet je nooit met hoeveel tijd je het record gaat verbeteren, maar de doelstelling is vijfendertig uur uur, dus daar gaan we dan ook voor. Het record moet natuurlijk wel lang blijven staan. De organisatie heeft ook goede voorbereidingen getroffen voor deze aanval, dus dat zal allemaal meewerken in onze poging. Verder laat de veelal als middenvelder opererende voetballer het gebeuren rustig op zich afkomen waarbij hij niet verwacht dat er veel van slapen terecht zal komen. ‘Ik verwacht dat we weinig tijd zullen krijgen om te slapen. Er zullen misschien wel veel rustmomentjes zijn, maar lang genoeg om je ogen dicht te doen, nee.en.Slapen kan altijd nog wel hè.”

Wat ook Joost, net als de andere geïnterviewde voetballers die aan de recordpoging deelnemen, erg belangrijk vind is dat er lekkere muziek gedraaid zal worden in de Op Roakeldaishal in Warffum tijdens de recordpoging. ‘Gelukkig vind ik veel muziek erg mooi maar ik denk dat het bij dit evenement belangrijk is om wakker te blijven en je te focussen op het doel, dus zou ik graag uptempo muziek en muziek met goede teksten willen horen. We’ll be All right van Travis Mc Coy of nummers zoals Wake Me en Burn van de Nederlandse band Destine o.a.