Recordpoging Futsal: Ronny Bakker ( ZEC)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 januari 2011 staat er in de Op Roakeldaishal in Warffum een zeer bijzondere recordpoging op het programma. Dan zullen vierentwintig voetballers een poging ondernemen om het wereldrecord zaalvoetballen, ook wel Futsal genoemd, te verbeteren. Dit record is nu nog in handen van een team uit Brazilië met tweeëndertig uur en tweeëntwintig minuten. De doelstelling van het team is om het record op vijfendertig uur te brengen.

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 januari 2011 staat er in de Op Roakeldaishal in Warffum een zeer bijzondere recordpoging op het programma. Dan zullen vierentwintig voetballers een poging ondernemen om het wereldrecord zaalvoetballen, ook wel Futsal genoemd, te verbeteren. Dit record is nu nog in handen van een team uit Brazilië met tweeëndertig uur en tweeëntwintig minuten. De doelstelling van het team is om het record op vijfendertig uur te brengen. De komende weken zullen we op Puurvoetbalonline de vierentwintig voetballers gaan voorstellen en na Tim Veenstra, Ruben Danhof en Peter de Jong is de spits van ZEC uit Zandeweer, Ronny Bakker de vierde in de rij die we voorstellen.

IMG_5584

Ronny Bakker staat de pers te woord na afloop van het duel  Eemsmond-FC Groningen dat op 3 juli 2010 gespeeld werd.

Ronny Bakker begon op zijn vijfde of zesde, dat weet hij niet precies meer te voetballen bij ZEC. Op zijn vijftiende kwam hij in het eerste elftal te spelen. De jonge voetballer besloot echter om op een gegeven moment over te stappen naar een andere vereniging.

‘In het seizoen 2003/2004 ben ik naar CORENOS gegaan en heb daar drie seizoenen gevoetbald. Na die periode ben ik weer terug gegaan naar ZEC, waar ik nu nog speel. Bij beide clubs heb ik altijd als aanvaller gespeeld wat ik nu dus nog steeds doe bij ZEC in Zandeweer. Verder speel ik futsal waar ik mee ben begonnen bij het tweede team van Usquert. Nadat ik daar een jaar had gespeeld had we een futsal team bij ZEC in het leven geroepen. Na een paar jaar hadden we echter te weinig spelers en werd ZEC futsal opgedoekt. Nu speel ik voor Noordpool 1 in de zaal.” Hoewel de nodige zaalvoetbalervaring was de aanvaller met de bijnaam ’Vieri” uiteraard verbaasd dat hij werd uitgenodigd voor de recordpoging.

‘Ik was zeker verrast toen ik werd uitgenodigd en heb dan ook geen moment getwijfeld om ja te zeggen. Dit is iets wat ik waarschijnlijk nooit meer mee maak in mijn leven. Ongeveer een jaar geleden speelde ik een wedstrijd voor het regio team Noord Groningen en had Harry Torrenga het over een recordpoging zaalvoetbal. Ik dacht die man loopt te dromen en heb hem toen in die waan gelaten... Hij heeft toen direct gezegd dat als het door ging dat ik erbij zou zijn. Het is hem, en de rest van de stichting Regioteam Noord Groningen, dus gelukt om het toch te organiseren wat al een prestatie op zich genoemd mag worden!

De lange aanvaller is er dan ook van overtuigd dat de recordpoging op 7 en 8 januari in de Op Roakeldaishal zal slagen. Wij gaan dat record verbreken! Al is het moeilijk te zeggen met hoeveel minuten. Ik hoop dat we het record met een of twee uur kunnen verbeteren, zodat dit record, als we het halen, een mooi aantal jaren blijft staan. De arbeidsrustverhouding zal daarbij erg belangrijk zijn tijdens de recordpoging en ik hoop dan ook dat ik mijn rust wel een beetje kan pakken met wat slapen. Als ik echt moe ben kan ik gelukkig overal wel slapen. Maar echt druk maak ik mij daar niet om, we zullen zien hoe dat allemaal gaat lopen. Verder hoopt de veel scorende spits op een leuk sfeertje in de hal in Warffum waarbij het nummer Were gonna win van Bryan Adams regelmatig wel een keertje langs mag komen.

‘Dat vind ik een mooi nummer waar onder andere de regel "Don't wanna be loser gonna win" in voor komt. Een mooi stukje tekst en geeft precies aan wat we niet gaan doen namelijk: Verliezen!