Recordpoging Futsal: Peter de Jong (v.v. Noordwolde)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

‘Op vrijdag 7 en zaterdag 8 januari 2011 staat er in de Op Roakeldaishal in Warffum een zeer bijzondere recordpoging op het programma. Dan zullen vierentwintig voetballers een poging ondernemen om het wereldrecord zaalvoetballen, ook wel Futsal genoemd, te verbeteren. Dit record is nu nog in handen van een team uit Brazilië met tweeëndertig uur en tweeëntwintig minuten. De doelstelling van het team is om het record op vijfendertig uur te brengen.

 

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 januari 2011 staat er in de Op Roakeldaishal in Warffum een zeer bijzondere recordpoging op het programma. Dan zullen vierentwintig voetballers een poging ondernemen om het wereldrecord zaalvoetballen, ook wel Futsal genoemd, te verbeteren. Dit record is nu nog in handen van een team uit Brazilië met tweeëndertig uur en tweeëntwintig minuten. De doelstelling van het team is om het record op vijfendertig uur te brengen. De komende weken zullen we op Puurvoetbalonline de vierentwintig voetballers gaan voorstellen die aan de poging meedoen en na Eenrum-speler Tim Veenstra en Ruben Danhof is Peter de Jong van voetbalvereniging Noordwolde de derde deelnemer die we via een portret voorstellen.

Peter_de_jong

Peter de Jong in actie voor Noordwolde  tegen v.v.Gorecht in het seizoen 2009-2010.

Peter de Jong heeft de hele jeugd van FC Lewenborg doorlopen. Daarna voetbalde hij vier seizoenen in het eerste elftal van FC Lewenborg Het eerste elftal van FC Lewenborg speelde echter op zondag en dat wilde Peter op een gegeven moment niet meer.

‘Nadat ik de keuze had gemaakt om op zaterdag te gaan voetballen besloot ik naar Noordwolde te vertrekken waar ik alweer vijf seizoenen speel. Doordat Peter sinds een jaar uitkomt voor het regioteam Noord Groningen was hij dan ook niet echt verbaasd toen hij werd uitgenodigd voor de recordpoging die Harry Torrenga wilde organiseren.

Nee, echt verbaasd was ik niet maar ik ben uiteraard blij om dit feest mee te mogen maken want dat gebeurt normaal gesproken maar een keer in je leven natuurlijk dat je aan zoiets mee mag doen. Over de recordpoging zelf is hij zeer positief want de voetballer van Noordwolde verwacht dat de vierentwintig spelers het record dat nu in Braziliaanse handen is gaan verbreken is hij van overtuigd maar hij beseft dat er wel een beetje moet gebeuren om het te realiseren.

‘Dat we het record gaan breken heb ik wel een goed gevoel bij maar als we het oude record verbroken hebben moet je maar afwachten hoeveel energie er nog over is om door te gaan. Maar misschien geeft dat ons wel extra energie zodat we het inderdaad vijfendertig uur vol kunnen houden.”

De spelers zullen zich, net als de organisatie trouwens aan strenge regels moeten onderwerpen, om de recordpoging te laten slagen waarbij er op beperkte schaal gerust mag worden. Peter ziet dat duidelijk als het grootste probleem omdat hij geen makkelijke slaper is.

‘De arbeidsrustverhouding is zeker erg belangrijk. Helemaal bij zo´n lange recordpoging als deze. Of ik zal kunnen slapen in de sporthal is een goede vraag. Ik ben niet een persoon die gemakkelijk op iederere plek kan slapen. Maar als je zo lang bezig bent met een recordpoging zal je uiteindelijk vermoeid raken en dan zullen mijn ogen vast wel dichtvallen.” Maar moeilijke momenten zullen er ook ongetwijfeld voor de 26-jarige voetballer komen en dan hoopt hij flink wat house of dance muziek in de Op Roakeldaishal te horen maar andere muziek is uiteraard ook welkom
‘Voor mij maakt het niet zo veel uit wat voor muziek er gedraaid word. Ik vind veel genres muziek wel leuk. Maar op de momenten dat ik het echt moeilijk heb mag er wel flink wat house of dance muziek gedraaid worden. Volume knop flink omhoog. Hier blijf ik wel wakker van.”