Recordpoging Futsal: Ruben Danhof ( SC Loppersum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 januari 2011 staat er in de Op Roakeldaishal in Warffum een zeer bijzondere recordpoging op het programma. Dan zullen vierentwintig voetballers een poging ondernemen om het wereldrecord zaalvoetballen, ook wel Futsal genoemd, te verbeteren. Dit record is nu nog in handen van een team uit Brazilië met tweeëndertig uur en tweeëntwintig minuten. De doelstelling van het team is om het record op vijfendertig uur te brengen.

 

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 januari 2011 staat er in de Op Roakeldaishal in Warffum een zeer bijzondere recordpoging op het programma. Dan zullen vierentwintig voetballers een poging ondernemen om het wereldrecord zaalvoetballen, ook wel Futsal genoemd, te verbeteren. Dit record is nu nog in handen van een team uit Brazilië met tweeëndertig uur en tweeëntwintig minuten.

1289142730_resized

Ruben Danhof sierlijk in actie in de wedstrijd Loppersum- Eems Boys   foto: photopleasure Ronnie Afman

De doelstelling van het team is om het record op vijfendertig uur te brengen. De komende weken zullen we op Puurvoetbalonline de vierentwintig voetballers gaan voorstellen en de tweede in de rij na Eenrum-speler Tim Veenstra die de spits afbeet is de voetballer van Loppersum, Ruben Danhof. De jonge voetballer debuteerde op 16 jarige voetballer in het eerste elftal van SC Loppersum de verenging waar hij sinds 1995 voor speelt. Met Loppersum maakte hij een zeer sterke periode door met als voorlopig hoogte punt de promotie naar de tweede klasse ten koste van onder andere Middelstum en Wykels Hallum. Ook dit seizoen zorgen Ruben en zijn teamgenoten ervoor dat er met veel respect en waardering over de ‘Lopsters” wordt gesproken want de ploeg staat op een uitstekende tweede plaats waar velen hadden gedacht dat Loppersum duidelijk een maatje te klein zouden zijn voor deze klasse. Maar naast deze geweldige prestatie met zijn team begint de student rechten zich ook al een beetje te focussen op de komende recordpoging waarvan hij het een eer vind om daar aan deel te mogen nemen hoewel hij niet echt verbaasd was.

‘Je hoopt natuurlijk altijd dat je voor zoiets gevraagd wordt maar gezien het feit dat ik de laatste twee jaar voor Regioteam Noord Groningen zeer regelmatig gevraagd wordt verbaasd het mij niet echt.”

De recordpoging ziet Ruben met veel vertrouwen tegemoet maar beseft wel dat het een lastige klus zal worden.

‘Je kan van te voren van alles bedenken maar je weet gewoon niet of de recordpoging van vijfendertig uur wel reëel is. Maar met een goede afstemming tussen spelers en begeleidingsteam en de steun van het publiek moet het gewoon goed komen.”

Het grootste probleem ziet de ook als scheidsrechter in het zondagvoetbal actief zijn de Ruben Danhof in de rustmomenten omdat er geen zinnig woord gezegd kan worden of de spelers wel even kunnen slapen.

‘Het zou prachtig zijn om af en toe je ogen even dicht te kunnen doen maar veel hoop heb ik daar niet op aldus Ruben die op de momenten dat hij het moeilijk gaat krijgen graag het nummer ‘Don’t stop me now” van de Britse rockformatie Queen door De Op Roakeldaishal hoort klinken.