Recordpoging Futsal: Tim Veenstra (vv Eenrum )

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 januari 2011 staat er in de Op Roakeldaishal in Warffum een zeer bijzondere recordpoging op het programma. Dan zullen vierentwintig voetballers een poging ondernemen om het wereldrecord zaalvoetballen, ook wel Futsal genoemd, te verbeteren. Dit record is nu nog in handen van een team uit Brazilië met tweeëndertig uur en tweeëntwintig minuten

Op vriidag 7 januarie zaterdag 8 januarie 2011 staat er in de Op Roakeldaishal in Warffum een zeer bijzondere recordpoging op het programma. dan zullen vierentwintig voetballers een poging ondernemen om het wereldrecord zaalvoetballen, ook wel Futsal genoemd.te verbeteren.Dit record is nu nog in handen van een team uit Brazilie met tweeendertig uur en tweeentwintig minuten

 

 De doelstelling van het team is om het record op vijfendertig uur te brengen. De komende weken zullen we op Puurvoetbalonline de vierentwintig voetballers gaan voorstellen en de eerste in de rij is de aanvoerder van het eerste elftal van de voetbalvereniging Eenrum, Tim Veenstra.

Tim_veenstra

Tim speelt sinds drie seizoenen met een stel vrienden weer in Eenrum de club waar hij ook in de jeugd voor voetbalde. Maar op een gegeven moment was de motivatie weg bij de jonge voetballer en hij besloot het voetbal vaarwel te zeggen. Maar in 2007 ging hij bij VAKO in Vries toch weer op club niveau spelen waar hij na dat seizoen gevraagd werd door toenmalig Eenrum-trainer Wim Nubé of hij niet wilde terug keren bij de vereniging waar hij ooit begonnen was. Mede door het feit dat enkele vrienden dezelfde stap maakten besloot Tim dan ook om weer voor de roodbaadjes te gaan spelen. Het eerste seizoen werd direct een succesvol jaar want Eenrum promoveerde direct uit de zesde klasse naar de vijfde klasse en de toen in de spits spelende Tim had daar een groot aandeel in door, als ik mijn niet vergis, achttien keer het net te laten bollen. Maar straks de recordpoging waarbij hij in eerste instantie verbaasd was over de uitnodiging maar waar hij uiteraard zeer door vereerd is.

'Ik vind het geweldig dat ik hier voor ben uitgenodigd helemaal omdat ook mijn teamgenoten Jaap en Niek Nienhuis tot de deelnemers behoren."
De aanvoerder van Eenrum denkt dat het wel een slijtageslag wordt maar verwacht wel dat het record in het eerste weekend van januari 2011 verbeterd zal worden door het team van het Regioteam Noord Groningen.
'Ik ben ondanks dat het zwaar zal worden zeer optimistisch gestemd en verwacht dat we het record met anderhalf uur gaan verbreken. Ik hoop dat we af en toe onze ogen even dicht kunnen doen maar dat zal niet meevallen in een hal waar natuurlijk gewoon doorgevoetbald wordt."
Ook komt de muziekkeuze aan de orde die er op verzoek van Tim gedraaid mag worden als hij het moeilijk mocht hebben.
'Het nummer One - Swedish House Maffia mag wat mij betreft wel door de zaal klinken want dat vind ik wel een lekker nummer die mij absoluut door de zware periodes tijdens onze recordpoging zal trekken."