nieuwe uitdaging voor Remy van der wal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Na het seizoen 2008-2009 nam Remy van der Wal afscheid van het eerste elftal van C.V.V.B.Veertien seizoenen had de verdediger zijn krachten gegeven voor de hoofdmacht van de zaterdagvereniging uit Bedum. Hij besloot een treetje lager in het tweede te gaan spelen om op die manier zijn prachtige carrière af te bouwen.Maar na een seizoen komt er echter al een einde aan zijn loopbaan als actieve speler.

 Na het seizoen 2008-2009 nam Remy van dVeertien seizoenen had de verdediger zijn krachten gegeven voor de hoofdmacht van de zaterdagvereniging uit Bedum. Hij besloot een treetje lager in het tweede te gaan spelen om op die manier zijn prachtige carrière af te bouwen.er Wal afscheid van het eerste elftal van C.V.V.B.Maar na een seizoen komt er echter al een einde aan zijn loopbaan als actieve speler.

1264869961Nremyvanderwal

 De nu 33 jarige Remy van der Wal is een op en top voetbaldier wat al bleek uit het interview wat ik vorig jaar met hem had voor de Ommelander Courant  rond zijn afscheid als speler van het eerste elftal van C.V.V.B.

De ervaren verdediger gaf toen al aan dat hij het een moeilijke keuze vond om te stoppen maar dat het moment nu gekomen was omdat hij merkte dat veertien seizoenen in het eerste elftal hem niet in de koude kleren waren gaan zitten.

 Daar denk ik nu nog steeds zo over en ik was er aan het einde van het seizoen dan ook klaar voor om te stoppen in het eerste elftal.

Ik heb het altijd van mijn inzet moeten hebben en dan kom je op een gegeven moment tot de conclusie dat het mooi geweest is.”

Eenmaal in het tweede team van C.V.V.B. voetballend kwam de routinier er al gauw achter dat de beleving tussen een eerste en tweede elftal toch wel verschilt.

,,Daar heb ik mij inderdaad wel iets op verkeken maar dat komt waarschijnlijk ook omdat ik denk dat iedereen het voetballen zo beleeft als mijn persoontje. Dat is uiteraard niet zo en dat gaf natuurlijk wat irritatie mijnerzijds waardoor ik het iets minder naar mijn zin had.” Dat kwam mede doordat de trainingsopkomst bij de tweede selectie ook lager lag  dan hij gewend was en dat hij niet meer trainde onder René Wollerich. Want onder  de in Harkstede woonachtige oefenmeester beleefde Remy van der Wal zijn beste periode als voetballer vind hij zelf

Ik vind het jammer dat ik René niet eerder tegen gekomen ben als trainer want ik weet zeker dat ik dan qua voetballer nog beter was geworden.”

Dezelfde René Wollerich was er ook verantwoordelijk voor dat Remy van der Wal zijn eerste voorzichtige schreden zette op het trainerspad.

De volgend seizoen naar HS’88 vertrekkende Wollerich is enkele jaren geleden voetbalschool Meerstad in Harkstede gestart en een van de trainers daar is Remy van der Wal.

,Ik vind het erg leuk om Rene te assisteren op de voetbalschool en om de kinderen door gerichte trainen een nog betere voetballer/ster te laten worden.”

Rene Wollerich op zijn beurt is zeer tevreden over de inbreng van zijn ondertussen ex-pupil en denkt dat hij in de toekomst kan uitgroeien tot een prima trainer.,,Gezien zijn inzet en betrokkenheid bij alles wat met voetbal te maken heeft voorzie ik voor Remy wel een carrière als trainer weggelegd.”

Maar dat hij na een jaar in het tweede elftal al een switch naar het trainerschap zou maken mag desondanks als verrassend beschouwd worden weet de bijna ex-voetballer zelf als geen ander.

,,Rondom het moment dat bekend werd dat René bij C.V.V.B. vertrok werd ik al voorzichtig gepolst door de spelersraad of ik niets voelde voor een trainersfunctie.

,,Toen  de nieuwe hoofdtrainer Rolf de Boer werd ging het balletje nog meer rollen. Rolf gaf aan dat hij graag een clubman als assistent wilde waarna men weer bij mij terecht kwam. Het mooie is dat Rolf en ik jarenlang in de jeugd met elkaar hebben gespeeld en uitstekend met elkaar overweg kunnen.

Toen hij mij dan ook belde met het verzoek of ik zijn assistent wilde worden was de keuze dan ook snel gemaakt en besloot ik de uitdaging aan te gaan.”

Zo komt er dus toch nog plotseling een einde aan de voetballoopbaan van Remy van der Wal al houdt hij wat dat laatste nog een slag om de arm.

,,We hebben afgesproken dat ik het komend seizoen wil kijken of het trainersvak met alles wat erbij komt kijken echt wat voor mij is. Maar als het mij goed bevalt dan ben ik zeker van plan om mij op te geven voor de trainerscursus en dan zie ik wel wat de toekomst brengt.”

Maar wat het komend seizoen betreft is het in ieder geval duidelijk dat  de twee voetbalmaatjes Rolf de Boer en Remy van der Wal aan het roer staan bij de hoofdmacht van C.V.V.B.