Bertus Bolhuis (speler SV Bedum Oldstars) extra steun voor BVO's is niet normaal zolang er met miljoenen gesmeten wordt ."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Bertus Bolhuis ken ik van de Walking Footballers van de SV Bedum Oldstars het langste. Naast dat we elkaar met regelmaat in het UMCG tegenkwamen, en even de laatste voetbalnieuwtjes deelden, was Bertus ook mijn elftalleider in de periode dat ik jeugdtrainer binnen FC LEO was. Toen was Bertus al een fijn iemand om mee samen te werken en wat nu als teamgenoot, waar ik voor hoop dat zijn blessureleed nu eens een tijdje wegblijft, niet anders is.                                                 bebo

Waar en wanneer ben je geboren: ‘In Adorp op 3 januari 1950.”
Kun je wat vertellen over je carrière als voetballer: ‘Ik ben begonnen in Adorp, eerst bij de jeugd, en op 15 jarige leeftijd in het 1e elftal, tot 1978. Vervolgens naar F.C Leo gegaan  waar ik nog geruime tijd heb gevoetbald, en tevens mij verdienstelijk heb gemaakt, als jeugdleider, waar ik bij mijn afscheid (door  de verhuizing naar Bedum)  van de K.N.V.B een zilveren speld heb ontvangen.”
Hoe is het op dit met je gezondheid: ‘Naar omstandigheden vrij goed.”
Wat is jouw muzikale voorkeur: ‘Dat is vrij breed,  Nederlandstalig, pop, blues, etc.”
Totale sterftecijfer laat zien coronavirus op retour is. Daar geloof jij wel of niets van: ‘Daar geloof ik wel in, mits een ieder zich  aan de regels houd.”
Wat waren je werkzaamheden voordat je met pensioen ging: ‘ Eerst vrachtwagenchauffeur tot 1981,  daarna bij Bouwbedrijf  Tiemstra-Trebbe  te Enschede, waar ik 33 jaar voor  gewerkt heb met als standplaats het U.M.C.G. voor onderhoud,en verbouwingen.”
Wie was de beste trainer waar je onder gespeeld hebt en waarom: ‘Ferry Petterson en Gerrit van Tilburg.  Ferry was meer van de conditie en Gerrit was meer van techniek maar beiden wisten je goed te motiveren.”
Het Walking Football is voor mij: ‘Een hele goeie uitlaatklep voor de sociale contacten.en natuurlijk om de conditie op peil te houden.”
Wat zijn naast het Walking Football  jouw verdere hobby’s : ‘Klussen, puzzelen, fietsen en wandelen.”
Wie van je teamgenoten binnen  de SV Bedum Oldstars is jouw ‘vervelendste’ tegenstander: ‘Jan van Dijk, die loopt je als verdediger steeds voor de voeten.”
Cruyff, Maradonna of Messi. Wie en waarom is in jouw ogen de beste: ‘Mijn voorkeur gaat uit naar Johan Cruijff. Qua inzicht,  een  teamspeler, en zijn onnavolgbare schijnbewegingen.”
Dat de politie vanwege drukte op een zomerse zaterdag in deze tijd in moet grijpen is: ‘Ja dat is triest, omdat schijnbaar niet alle mensen zich aan de regels houden.”
Betaalde clubs ‘janken’ om extra steun maar toch wordt er rond transfers met miljoenen gesmeten. Vreemd of ergens wel logisch: ‘Dat is belachelijk en niet normaal.
Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het coronavirus:Ik mis de sociale contacten en je kleinkinderen niet kunnen  knuffelen en dat je beperkt naar buiten kunt.”
Wat wil je verder nog in deze rubriek kwijt:Ik wens vooral iedereen veel gezondheid toe, en hoop dat we in september weer kunnen starten. Een sportieve groet.”