Erwin Buurmeijer (voetbaltrainer): ‘Dat er BVO's om gaan vallen is niet ondenkbeeldig'.”

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Voor de regionale krant De Eemslander doe ik dit seizoen een aantal belverslagen waarbij ik ook wekelijks ook contact had met Erwin Buurmeijer die dit seizoen trainer van DVC uit Appingedam is. Die club ruilt de oud-prof van Veendam, waar hij in totaal 288 competitieduels voor speelde, en Emmen, waar hij negen keer in een competitiewedstrijd voor uitkwam, als trainer in voor zondag vierdeklasser Farmsum. Over het hoe en waarom en nog veel meer vertelt Erwin in de rubriek ‘De vijftien vragen aan….


 buurer
Erwin waar en wanneer ben je geboren: Op 21-09-1979 in Veendam
Kun je wat vertellen over je eigen voetbalcarriere vertellen:Op mijn vijfde begonnen bij PJC in Nieuwe Pekela, daar ben ik in de C-ers gescout door BV Veendam. Daar ben ik begonnen in de B-ers. In mijn laatste jaar als A-junior maakte ik mijn debuut in het betaald voetbal uit bij Excelsior. Ik maakte de winnende goal in die wedstrijd. In totaal heb ik twaalf jaar betaald voetbal gespeeld met een onderbreking van een jaar bij vv Appingedam. In mijn laatste jaar werd ik verhuurd aan FC Emmen. Daarna heb ik nog een aantal jaren op topamateurniveau gespeeld bij vv WKE en ACV Assen. Bij vv PJC heb ik mijn carrière afgesloten. “
Wie was de beste trainer waar je onder gespeeld hebt en waarom:In de jeugd bij Veendam heb ik onder Marcel van Buuren een hoop geleerd. Heeft mij zeker gevormd als voetballer. Verder heb ik een aantal jaren gewerkt met Dick Lukkien, destijds assistent bij Veendam. Toen kon je al merken dat hij een goede trainer was.”
Jouw huidige club, DVC Appingedam, kent een leegloop. Had je dat verwacht ‘Nee, dat had ik niet verwacht. Vind het ook zeer jammer dat een talentvolle groep uit elkaar valt. Maar het plotselinge einde van de competitie en daardoor weer opnieuw in de 4e klasse moeten spelen is zeker een belangrijke reden voor de leegloop denk ik. “
Wat doe je in het dagelijks leven:In mijn dagelijkse leven werk ik als chauffeur bij Vitesse Textielreinigers en als Vitaliteitstherapeut/Sportinstructeur bij Sportcentrum Fitring.”
Wat zijn naast het voetballen jouw verdere hobby’s:Een goed boek lezen, en wandelen met onze hond.”
Wie zijn voor jou de drie beste spelers waar je mee hebt gespeeld en waarom: ‘In mijn carrière heb ik, als ik daarover nadenk, met veel goede spelers gespeeld. Zoals Theo ten Caat, Ivan Cvetkov, Hennie Meijer, Edwin de Kruijff, Rick Slor maar zonder iemand tekort te doen kies ik voor de volgende drie , Gerard Wiekens, Topverdediger met premier league ervaring, Ronald Hamming, echt een goalscorer. Wat kon hij boos worden als je hem een slechte bal gaf. Maar een topgozer en Ruben Schaken, uiteindelijk nog internationaal geworden. Fantastische actie gecombineerd met startsnelheid en fysiek.
Wie was/is jouw idool:Marco van Basten en Frank Rijkaard.”
Eric Gudde denkt dat er een aantal BVO’s omvallen . Denk jij dat ook:Die kans is zeker aanwezig, omdat clubs afhankelijk zijn wedstrijden spelen en publiek. En vaak zijn begrotingen daarop gebaseerd. Als dat wegvalt, lopen clubs zeker risico.”
Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het coronavirus:Als eerste natuurlijk het persoonlijke leed wat de getroffen mensen/families meemaken. Als je natuurlijk naar het voetbal kijkt is het niet kunnen uitvoeren van je passie ook iets wat je raakt”.
Je stapt als trainer over van DVC Appingedam naar Farmsum. Waarom Farmsum:Farmsum is een echte dorpsvereniging die graag een volgende stap op voetbalgebied willen maken. Ik zie daar een mooie uitdaging voor mezelf in. Doordat het op zondag is, kan ik elke zaterdag bij mijn zoon kijken als hij moet voetballen. Dus het past mij op dit moment prima.”
FC Groningen ontslaat elf werknemers . Maar zitten wel meerdere assistenten naast Buijs op de bank. Dat snap jij wel/niet :Dat is lastig om te vergelijken, uiteindelijk is voetbal de corebusiness. Dus zal je daar niet snel verandering aanbrengen. Tegenwoordig wordt een staf steeds uitgebreider, omdat er steeds meer gespecialiseerd wordt. Maar ik snap wel dat mensen zo redeneren.”
In de Bundesliga gaan ze wel/niet te snel met de competitie beginnen : De tijd zal het leren.”
Opvallende teksten van UEFA-voorzitter Alexander Ceferin.  Clubs die de competitie niet afgemaakt hebben, moeten voorrondes spelen om Europa in te komen. Een wel/niet belachelijk idee.:Belachelijk idee. Omdat we helemaal niet weten hoe het allemaal gaat verlopen.”
Wat verwacht je van het seizoen 20/21 voor het amateurvoetbal in Nederland en voor je nieuwe vereniging  in het bijzonder:Mijn verwachting is dat we op zijn vroegst pas rond de herfstvakantie weer wedstrijden mogen spelen. Voor mijn verenging verwacht ik dat we een leuk jaar gaan hebben, waarbij we zeker op voetbalgebied een stap gaan maken.”