Voor Linda Ottens voelt de voetbalvereniging Gruno als een warm bad

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De in Vinkhuizen woonachtige Linda Ottens begon pas op relatief late leeftijd te voetballen. Waar veel voetbalsters rond hun 25e levensjaar er meestal al een behoorlijke carrière op hebben zitten en voorzichtig al aan stoppen denken is Linda nog maar twee jaar actief als voetbalster.

De in Vinkhuizen woonachtige Linda Ottens begon pas op relatief late leeftijd te voetballen. Waar veel voetbalsters rond hun 25e levensjaar er meestal al een behoorlijke carrière op hebben zitten en voorzichtig al aan stoppen denken is Linda nog maar twee jaar actief als voetbalster1287226843Nlinda_ottens_foto

De aanzet om te gaan voetballen kwam doordat ze privé wel met haar neefjes voetbalde en ook wel eens een wedstrijd van FC Groningen bezocht. Doordat haar neefjes bij de v.v Gruno voetbalden kwam ze in aanraking met de vereniging die evenals Lycurgus en Groninger Boys op sportpark Vinkhuizen de thuiswedstrijden afwerkt. Direct werd ze geraakt door de warmte die de op 15 april 1920 werd opgericht vereniging uitstraalde.

'Ik voelde me direct vanaf het begin dat ik mij aanmeldde thuis bij Gruno en trof het daarbij dat de vereniging in april op grootse wijze het negentig jarig jubileum vierde" Bij de viering van dit jubileum, wat vier dagen in beslag nam, kon de op dit moment in de vierde klasse uitkomende vereniging direct gebruik maken van de horeca-ervaring die Linda tijdens eerdere werkzaamheden had opgedaan.

'Dat kwam inderdaad goed van pas want binnen de vereniging waren er niet echt heel veel personen die ervaring hadden op dat gebied en het mes sneed aan twee kanten want ik leerde op die manier heel veel leden en oud-leden van de vereniging kennen. Maar ook op voetbalgebied, waarvoor ze uiteindelijk naar Gruno was gekomen, vond ze al snel haar draai en kwam eerst als doelvrouwe in actie wat ondertussen is ingeruild voor een positie op het middenveld. Toen ik hier kwam had het damesteam geen vaste keepster en vroeg men of ik wilde keepen. Maar ondertussen hebben een vaste keepster en ben ik veldspeler geworden. Het maakt mij namelijk niet uit of ik in het veld of in het doel sta en ben ik daardoor ook reservekeepster gebleven.

"Dit houdt in dat Linda nu nog vaker op sportpark te vinden is want naast de twee keer per week dat ze met het in de vijfde klasse uitkomende damesteam traint krijgt ze ook nog een keer per week specifieke keeperstraining wat Linda wel belangrijk vind. 'Vaak zie je bij verenigingen dat de keepers er maar een beetje bij hangen maar dat is bij Gruno duidelijk niet het geval want ook daar wordt door het bestuur serieus mee omgegaan. Dat het bestuur overal serieus mee omgaat, ondervond de bij TNT werkzaam zijnde Linda ook toen ze binnen de vereniging aangaf dat ze als vrijwilligster iets voor Gruno wilde betekenen.

'Toen ik aangaf dat ik binnen Gruno wel meer wilde doen werd ik door het bestuur uitgenodigd voor een gesprek om te kijken wat de mogelijkheden waren. Die manier van werken sprak mij direct aan want daaruit bleek dat het bestuur het serieus benaderde en aangaf wat er verwacht werd maar ik zelf kon verwoorden wat ik er zelf van verwachtte. Na dit positief gesprek werd ik dan ook al snel ingeroosterd wat de kantinediensten betrof waardoor ik twee of in sommige gevallen drie keer per week achter de bar in de kantine te vinden ben wat we ook hadden afgesproken en het voor beide partijen leuk blijft.

Met die laatste opmerking slaat Linda de spijker op de kop want te vaak worden vereniging geconfronteerd met enthousiaste vrijwilligers die om wat voor reden vrij snel minder enthousiast raken en in negen van de tien keer afhaken. Maar daar is bij de in Nieuw Buinen geboren Linda Ottens geen sprake van want die heeft, zoals ze zelf aangeeft, duidelijk haar plekje gevonden binnen Gruno en is mede door haar toetreding tot het jeugdbestuur een van de pijlers geworden waar verenigingen niet zonder kunnen. Een zeer toegewijde vrijwilligster die door het vrijwilligerswerk dat ze voor Gruno doet zich bijna alle dagen mag koesteren in de warmte die de negentig jarige vereniging haar biedt en waar als het aan Linda ook zeker nog geen einde aan komt. 'Ik heb het geweldig naar mijn zin bij Gruno en vindt het alleen jammer dat ik die stap niet eerder genomen heb maar dat valt nu niet meer terug te draaien."