Roelof Bolt: FC LEO kan in de toekomst zeker doorgroeien

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dit seizoen is de 19 jarige Roelof Bolt de vaste doelman in het eerste elftal van FC LEO. Vorig seizoen maakte de jonge doelman ook al enkele keren zijn opwachting in de hoofdmacht van de Leenster maar bij aanvang van dit seizoen had trainer Jaap van der Ploeg voor CIOS-student in petto.

Dit seizoen is de 19 jarige Roelof Bolt de vaste doelman in het eerste elftal van FC LEO. Vorig seizoen maakte de jonge doelman ook al enkele keren zijn opwachting in de hoofdmacht van de Leensters maar bij aanvang van dit seizoen had trainer Jaap van der Ploeg voor de CIOS-student in petto.een basis plaats in petto.

 

1287159093Nfoto_roelof_bolt

De trainer gaf aan dat hij in mij een doelman zag die rijp was voor het eerste elftal. In de jeugd was ik ook doelman maar moet eerlijk erken dat ik voetballen ook leuk vond." Roelof Bolt bleek ook een prima voetballer te zijn maar na enkele keren van interesse gewisseld te zijn wat betreft speler en keeper kwam daar dit seizoen definitief een eind aan. De doelman maakt nu deel uit van een piepjonge selectie waarin routinier Robert Ritsema met zijn tweeëndertig jaar veruit de oudste is. Maar de jeugdigheid van het team, met een gemiddelde leeftijd van nog geen tweeëntwintig jaar werkt alleen maar in het voordeel van FC LEO vindt de doelman.

'We voetballen als leeftijdsgenoten al een aantal jaren samen en weten op die manier wel wat we aan elkaar hebben. Verder hebben we in Jaap van der Ploeg een trainer die uitstekend bij de groep past. Hij komt hier uit het dorp en kent ons natuurlijk allemaal goed. Hij is ook tactisch sterk en kan door een wissel een wedstrijd laten kantelen. De trainingen van FC LEO maakt Roelof Bolt door zijn opleiding aan het CIOS echter maar beperkt mee wat de doelman jammer vind. 'Doordat ik in Heerenveen op kamers zit kan ik niet iedere dinsdag op kamers zit kom ik niet dinsdag én donderdags naar huis. Daardoor train ik dan ook alleen maar donderdags omdat ik dan naar huis kom."

De studie in Heerenveen bevalt de talentvolle doelman uitstekend nadat zijn eerste opleiding, een horecaopleiding, op een mislukking uitliep.'Ik kwam er echter al snel achter dat de horeca niet mijn ding was en ik heb de studie dan ook beëindigd. Na die periode heb ik bijna twee jaar voor het dakbedekkingbedrijf van Klaas Boneschansker gewerkt" Na deze periode besloot de Leenster om zich toe teleggen op een CIOS- opleiding van vier jaar. ' Ik zit in mijn eerste jaar wat een zogenaamde brugklas wordt genoemd. In dat jaar kun je min of meer bepalen welke richting je wilt kiezen. Ik zit persoonlijk te dubben tussen twee vervolgopleidingen. Fysiotherapie is een richting die mij erg aanspreekt maar sportleraar, en daarbij dus voor de klas staan, zie ik ook wel zitten."

Keuzes maken dus voor de doelman die hij uiteraard ook in de wedstrijden moet maken wat bepaalde spelsituaties betreft. Als dit onderwerp tersprake komt noemt hij het domineren in het strafschopgebied waar hij soms nog wat moeite mee heeft. 'Daar heb ik het ook wel met mijn vader over die ook doelman is geweest dat ik mij nog meer moet laten gelden in de, zestien" Maar voorlopig heeft de doelman een goede serie neergezet met zijn team en doen de Leensters in de bovenste regionen van de vierde klasse C en zit er in de toekomst nog mooie dingen in het vat voor FC LEO waar Roelof ook op hoopt. 'Gezien onze leeftijd en kwaliteiten moeten we in de toekomst hoger kunnen spelen. Een belangrijke rol kan er dan ook voor onze trainer weggelegd zijn die, althans mijn mening, de juiste man is om ons naar een hoger niveau te brengen.