Johannes Kalfsbeek: SV Marum kan zich geen betere ambassadeur wensen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Al surfend over internet kwam ik uiteraard ook op de site van SV Marum terecht die door mij wekelijks bezocht wordt.

Al surfend over internet kwam ik uiteraard ook op de site van SV Marum terecht die door mij wekelijks bezocht wordt.

DSC08089_Medium

De Reporter, Johannes Kalfsbeek, samen met dochter Barbara, kleindochter Esmee en een van zijn voetbalmaten bij aankomst op het sportcomplex van Corenos.                       foto: Antje Ten Harkel-Meijer

Deze keer kon er geen verslag op staan van ‘de Reporter” want het eerste elftal was namelijk vrij door de escapades die de voetbalvereniging Mamio had uitgevoerd en die het eerste team van de 'Lappendeken" een uitsluiting voor de rest van het seizoen had bezorgd. Maar ik werd verrast want ‘de Reporter” had wél de pen ter hand genomen en het verslag dat ik las, en in de rubriek wedstrijd van de week te lezen is, gaf mij een goed gevoel. Een gevoel dat gevoed werd door de manier van schrijven door ‘de Reporter”. Hij beschreef de kersverse voorzitter Koert Bierman als een clubman die zijn voetbalhart hard liet stromen voor Marum en die hij alvast veel succes toewenste. Ook beschreef hij op een prachtige manier de wedstrijd van Marum D1 tegen Beilen D1 die door thuisploeg in de slotfase werd gewonnen en waar hij zeer oprecht en trots over schreef want ‘zijn” Marum had gewonnen. Maar ook noemt hij de Gastdames van de vereniging die veel en goed werk doen weet ik uit ervaring. Dames die er voor zorgen dat de tegenstanders en scheidsrechters opgevangen worden en op een manier  waar veel verenigingen een voorbeeld aan zouden kunnen en misschien wel moeten nemen. Hij spreekt verder zijn waardering uit over de diverse trainers en begeleiders van de diverse teams die op ‘Marumnello”, zoals hij de thuishaven van Marum steevast noemt, hun bijdrage leveren om de diverse jeugd en seniorenteams zo goed mogelijk te laten presteren. Daniel Dongstra en Jan de Vries passeren als trainer/leiders van de D1 de revue maar ook de aimabele Verry Moegio wordt door ‘De Reporter’ genoemd als trainer van het ambitieuze tweede elftal van Marum. Het tweede team speelde tegen de Griffioen en ook dat duel kon de reporter wel bekoren zo viel in het verslag te lezen. Mooie en positieve woorden voor voetballers waarvan een enkeling had gehoopt voor het keurkorps van Gerard van der Ploeg te mogen uitkomen.

Zo zwierf ‘De Reporter samen met zijn grote vriend, de pen” op een druilerige zaterdagmorgen over ‘Marumnello” voor iets wat hij als heel normaal beschouwd namelijk het schrijven over het door hem geliefde SV Marum met al zijn leden en vrijwilligers. Kritisch zijn, positief schrijven en veel humor toevoegen staan bij ‘De Reporter” hoog in het vaandel maar niets staat er hoger dan de liefde voor de SV Marum. Daarom staat er boven deze aflevering van clubliefde dan ook de in mijn ogen terechte titel:

Johannes Kalsfsbeek: SV Marum kan zich geen betere ambassadeur wensen.