David Verweij ziet toekomst rooskleurig in voor SV Marum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

David Verweij voetbalt sinds vijf jaar voor de SV Marum waar hij ook als jeugdtrainer actief is. De 30 jarige middenvelder voetbalde tot aan zijn 25e jaar bij SJS uit Stadskanaal waar hij al op zeer jeugdige leeftijd in het eerste elftal debuteerde.

David Verweij voetbalt sinds vijf jaar voor de SV Marum waar hij ook als jeugdtrainer actief is. De 30 jarige middenvelder voetbalde tot aan zijn 25e jaar bij SJS uit Stadskanaal waar hij al op zeer jeugdige leeftijd in het eerste elftal debuteerde.

Foto_David_sv_Marum

David Verweij voor Marum in actie tijdens het nacompetitieduel tegen Glimmen

'Op mijn 15e speelde ik in het eerste elftal en maakte daardoor ook de vette jaren van SJS mee. We promoveerden namelijk tussen 1996 en 2001 in vijf jaar tijd van de derde naar de eerste klasse. In die klasse speelden we twee seizoenen alvorens we in de daarop volgende twee seizoenen weer degradeerden naar de derde klasse. Dit huzarenstukje, wat promoveren betrof, herhaalden we in de seizoenen 2003-2004 en 2004-2005 door twee keer kampioen te worden waardoor we weer in de eerste klasse terecht kwamen."
Na het seizoen 2004-2005 vertrok David richting Marum om daar voor de zaterdagafdeling van Marum, dat in de derde klasse uitkwam, te gaan spelen. Een keuze voor Marum die trouwens zijn oorzaak vond in de privésfeer zo vertelt de ondertussen tot een van de routiniers van het eerste zaterdagteam behorende middenvelder.
'Naast dat er redelijk wat familie van mij in de buurt van of in Marum woonde had ik ook Barbara Kalfsbeek leren kennen waardoor de overstap naar Marum een vrij logische was. Verder voetbalden enkele familieleden, zoals de onlangs gestopte André en de nu voor het tweede elftal uitkomende Anno Jaap Grondsma, voor de SV Marum."


Naast het feit dat de middenvelder zich in het eerste elftal van de zaterdagafdeling van Marum speelde kregen de Marumers er vijf jaar geleden ook een zeer gedreven jeugdtrainer bij in de persoon van de in het dagelijks leven als accountmanager bij Deli XL (Leverancier van verse ingrediënten tot versbereide producten, van kruidenierswaren tot diepvriesproducten en van tafelservies tot schoonmaakmiddelen) werkzaam zijnde David Verweij.
'Zoals tegenwoordig helaas bij steeds meer verenigingen voorkomt valt het niet altijd mee om overal genoeg trainers en begeleiders te vinden voor de jeugdteams. Toen ik hier dan ook kwam voetballen besloot ik mij dan ook aan te melden om binnen de vereniging wat voor de jeugdafdeling te gaan doen. Ik werd hoewel ik geen diploma's heb, aangesteld als trainer van de D1- junioren waar ik direct op mijn plaats was. Een goede groep jongens die leergierig waren en ook wat wilden aannemen en die mij de kans gaven om mij te ontwikkelen als jeugdtrainer."

Zo werd David een druk bezet man want naast het zelf trainen wat het eerste elftal betreft, zijn drukke werkzaamheden als accountmanager, drie keer in de week in de vorm van het verzorgen van de trainingen en begeleiden van de D1-junioren is hij sinds tien maanden samen met Barbara ook de trotse ouder van dochter Esmee die, en terecht ook de nodige aandacht vraagt en krijgt. Al die dingen doe ik met mijn hele ziel en zaligheid zoals men dat zo mooi zegt waarbij Esmee en Barbara uiteraard op de eerste plaats komen. Ik merk nu ik ouder word dat ik in de herfst van mijn carrière ben aanbeland wat het eerste elftal betreft maar als jeugdtrainer sta ik duidelijk nog maar aan het begin van een hopelijk nog lange loopbaan. Ik heb als trainer zoals ik al zei geen diploma's maar doe alles op mijn gevoel en heb ik veel geleerd van de trainers waar ik onder getraind heb. Want van iedereen steek je wel wat op qua oefenstof waardoor je ook zonder diploma's aardig uit de voeten kunt. Bij het noemen van trainers waar de ervaren middenvelder onder gevoetbald heeft noemt hij de nu bij Kollum werkzaam zijnde Jacob Russchen als iemand die hij als zijn grote voorbeeld ziet.
'Zonder de andere trainers tekort te doen vind ik persoonlijk Jacob Russchen een trainer waar ik heel veel van heb opgestoken. Een trainer met een geweldig veel voetbalkennis gekoppeld aan zijn persoonlijkheid heeft ervoor gezorgd dat ik hem als mijn favoriete trainer beschouw."

Hoewel Jacob Russchen aan de schoonvader van David ( Johannes Kalfsbeek) te kennen heeft gegeven dat hij nog steeds warme gevoelens heeft richting Marum heeft om daar in de toekomst als trainer actief te zijn begint de tijd voor David te dringen en zou het bijna een wonder genoemd mogen worden als hij nog een keer onder Russchen zou komen te voetballen
'Los van allerlei andere factoren die bepalend zijn wie er in de nabije toekomst trainer van Marum wordt kom ik zo langzamerhand op een punt dat ik een besluit moet nemen wat ik met mijn verdere carrière als voetballer doe. Ik merk door mijn redelijk druk bestaan dat, en in sommige gevallen komt daar ook een portie pech bij natuurlijk, sneller blessures ontstaan. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld bijna hersteld van een enkelblessure die ik in het eerste bekerduel tegen Godlinze opliep die me bijna twee maanden aan de kant heeft gehouden. Ook het vorig seizoen was ik een paar keer geblesseerd en dat moet je ook meenemen in je besluit voor wat de toekomst betreft. Maar ik probeer dit seizoen wel om terug te keren in het eerste elftal en wat de toekomst dan verder brengt zien we daarna wel."

Een toekomst die wat David betreft zeker bij de jeugdafdeling van Marum zal liggen waarvan hij verwacht dat het beleid dat gevoerd wordt de komende jaren de nodige vruchten zal afwerpen.
'Toen we onder leiding van Gerard van der Ploeg, die ik als trainer en persoon hoog heb zitten, met het eerste zaterdagteam naar de derde klasse promoveerden en zondag 1 een ondergeschikte rol in de vijfde klasse speelde zat er niets anders op dan de krachten te bundelen. Daardoor kwam al het talent van Marum samen in een eerste elftal en dat zal in de toekomst alleen maar meer worden. Als je kijkt naar het groot aantal jeugdleden en het talent dan moet Marum in de nabije toekomst minimaal in de tweede klasse kunnen spelen. Alle ingrediënten zijn daar namelijk voor aanwezig. Een prachtig sportcomplex, een gedegen jeugdopleiding die nog steeds groeiende is gekoppeld aan de voetbalschool en een groot aantal, dat gezamenlijk vele uren in de SV Marum steken. Dit alles zo opnoemend geeft mij dan ook een goed gevoel waar ik graag een steentje in bijdraag richting een mooie toekomst voor de SV Marum. "