Jaap Visser blij met terugkeer zondagvoetbal in Grootegast

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jaap Visser is blij dat GVB als een gezonde vereniging weer aan de weg timmert sinds 1 juli 2009 en was dan ook bij de oprichtingsvergadering in café de Klap aanwezig, een avond die de 57 oud-voetballer zich nog goed weet te herinneren.

Jaap Visser is blij dat GVB als een gezonde vereniging weer aan de weg timmert sinds 1 juli 2009 en was dan ook bij de oprichtingsvergadering in café de Klap aanwezig, een avond die de 57 oud-voetballer zich  nog goed weet te herinneren

 

GVB_3

Jaap Visser (links op de foto) als leider van GVB 3

Op die bewuste avond werd duidelijk dat er veel voetballers waren die terug wilden naar het zondagvoetbal dat er in Grootegast vroeger was geweest. Jaap Visser weet waar hij over praat als het verleden ter sprake komt want zelf heeft hij nog in het eerste gespeeld samen met zijn broers Roel, Herman en Gerard. 'Dat was in de periode dat Jetze Pascal hier speler-trainer was. Pascal had natuurlijk een goede naam want hij was als betaald voetballer immers actief geweest voor Veendam."

Maar mede door zijn werk, Jaap is werkzaam als assistent-voorman/uitvoerder voor een bedrijf die de coating rond speciale lasconstructies verzorgt, kwam er een eind aan zijn voetbalcarrière. Door mijn werkzaamheden ben ik doordeweeks van huis en besloot ik er dan ook een punt achter te zetten."

Maar het voetballen bleef toch trekken en toen de zondagclub in Grootegast nieuw leven werd ingeblazen kwam men met de vraag of Jaap de begeleiding van het derde team voor zijn rekening wilde nemen. Voor iemand die nog steeds zeer warme gevoelens had wat het zondagvoetbal in Grootegast betrof was hier zeer mee vereerd en zo nam hij samen met Anita Krol het leiderschap op zich.
'Dat werkt prima omdat ik ook nu nog doordeweeks veel onderweg ben en er toch rondom een team het nodige geregeld moet worden."

Het derde van Grootegast, een leuk en gezellig team volgens leider Jaap doet het in de competitie redelijk maar volgens de leider is dat van ondergeschikt belang op dit moment.
'Het belangrijkste is dat de wij als Grootegaster Voetbal Boys weer een stevig fundament leggen voor een gezonde toekomst en dat ziet er gewoon uitstekend uit. We hebben naast onze seniorenteams nu ook een damesafdeling dat de club een extra impuls geeft. Daarnaast timmeren we ook in het zaalvoetballen aan de weg want we spelen met drie teams in competitieverband."
Prachtige geluiden uit de zondagvereniging GVB die ook verder qua ledenbestand steeds groter wordt weet de GVB-er in hart en nieren te vertellen.
'Een prachtige ontwikkeling waarbij er al weer diverse oud-leden op het vertrouwde nest zijn teruggekeerd en ook diverse sponsoren zich weer aan GVB hebben verbonden."

Dat laatste laat duidelijk zien dat in een qua economie nog niet zo florissante periode er veel vertrouwen bij de diverse sponsoren bestaat richting het beleidsplan van de zondagclub.
Een beleidsplan waar de jeugd ook een belangrijk speerpunt in genoemd mag worden en waar over Jaap de hoop uitspreekt dat dit ook goed van de grond komt al of niet in samenwerking met de zaterdagvereniging FC Grootegast.
'Ik heb daar zelf een zwaar hoofd in qua samenwerking want het beleidsplan van de buren werkte niet bepaald in ons voordeel. Maar ik hoop dat overal het gezond verstand zegeviert en we samen wat de jeugd betreft de handen ineen zullen slaan."

Zo heeft de oud-voetballer duidelijk en overal een standpunt over zoals natuurlijk ook over het derde elftal dat hij als een leuk en gezellig team betiteld.
'De jongens doen hun best in een gezellig team waarbij en dat wil wel even noemen de samenwerking met Anita mij prima bevalt."
Het enige minpunt dat Jaap noemt is het wisselvallig presteren van het team maar de leider verwacht ook daarin nog progressie te kunnen maken.
'Ook de prestaties zullen in de toekomst zowel bij het derde als ook clubbreed ongetwijfeld stabieler worden want doordat we er zoals gezegd nog steeds spelers bij krijgen groeien we ook qua selectie, s in de breedte en dat komt de prestatie altijd ten goede."