SV Bedum Oldstars in Iran: Ze komen allemaal terug

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Door de vertraagde binnenkomst van het nieuws uit Iran zette ik het verslag van de mannen rechtstreeks online. Vanmorgen in alle vroegte kwamen er nog wat foto’s en filmpjes binnen vanuit Iran van de mannen die ondertussen op de weg terug zijn.
elftal old

Toch een gelijkspel
De eerste foto die binnenkwam was een foto van de twee teams die op de donderdag tegen elkaar in het veld kwamen. Een prachtige foto van twee teams die keurig klaar stonden al was het een heuse interland. Het duel wat volgde werd, althans zo was het nieuws wat via reporter Bram binnenkwam, met 1-0 verloren. Maar opeens waren daar andere geluiden uit de Iraanse media want het duel was in 1-1 geëindigd. Waar velen dachten dat het schot van ‘El Presidente’ Martin Broekmans via het zijnet in het doel verdween was dat niet zo. Een moment van de flitsende maar spaarzame momenten etalelerende Broekmans zorgde  voor een uniek moment door als eerste Nederlander in Iran in een echte wedstrijd te scoren. De binnenkort aftredende preses van SV Bedum was trots op dat moment en vierde dat uiteraard met een kopje thee, het nodige eten en het bekende fruit. Na de wedstrijd viel in  de vrijdag en zaterdagverslagen te lezen dat de mannen het nog steeds prima hadden maar dat de thuisreis met rasse schreden naderde.
inkopen

Cadeautjes voor het thuisfront
Dat zorgde natuurlijk voor een actie richting het thuisfront die in Nederland de dagelijkse honneurs waar mochten nemen terwijl hun partners overal in Iran als VIP’s werden onthaald. Dus enige presentjes mee voor het thuisfront was daarom wel een strakke actie. Zo werden de laatste dagen in gepaste rust doorgebracht en kwam het besef dat het ook weer tijd werd om huiswaarts te keren. Duidelijk werd dat alle acht Oldstars +Bert weer terugkwamen uit Iran. En ik moet zeggen dat ik daar verbaasd over ben. Want gezien het bericht dat de 71-jarige Guus Hiddink in China aan de slag gaat al coach van een jeugdploeg had ik voor Jan van Woudenberg wel een rol als bondscoach van het Iraans Walking Football zien zitten. En Martin, met zijn schat aan ervaring als bestuurder, had toch prima de Iraanse ‘Michael van Praag’ kunnen worden. Maar de roep van het kunstgras in Bedum was voor beide mannen echter sterker dan op een eventueel aanbod vanuit Iran in te gaan. Wie ook mee terugkeert naar Nederland is ‘der Bomber’ Tonnie Niemeijer. Mino Raiola kon in Iran praten wat hij wilde maar voor de Bomber was er geen belangstelling. Ik snapte dat wel moet ik zeggen want Tonnie werd in Iran niet goed gebruikt cq aangespeeld. Want alle gekheid op een stokje, we hadden natuurlijk niet onze sterkste selectie naar Iran gestuurd. Het doel was namelijk om Iran kennis te laten maken met Walking Football en wanneer er dan een team komt dat je even komt ‘afzagen’ dan komt dat niet goed over . Vandaar dat er spelers bewust in Nederland zijn achtergebleven om het gastvrije Iran niet direct een minderwaardigheidscomplex te bezorgen. Maar dat zorgde er wel voor dat ‘der Bomber’ wat minder goed werd aangespeeld dan hij normaal gesproken gewend is. Want in alle bescheidenheid durf ik te zeggen dat ik onze kleine, maar zeer doeltreffende, spits vaak wel aardig weet te vinden.
vliegveld
Terugkeer
Maar misschien is het ook maar beter zo dat de mannen vandaag weer in Bedum terugkeren. Een terugkeer met een koffer vol presentjes, het nodige aan vuile was  maar vooral met prachtige verhalen over een reis naar het land van Massoud en Jabbar wat  ze voor geen goud hadden willen missen