SV BEDUM OLDSTARS IN IRAN: Het officiële ontvangst

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De kop is eraf stond er boven het eerste nieuwsbulletin over de reis wat een negental leden van de SV Bedum Oldstars naar Iran gaat maken en we zijn ondertussen aangekomen bij deel vijf met als titel: het officiele ontvangst 
image 2018 08 27
Door de vertraagde binnenkomst van het nieuws uit Iran en een qua activiteiten druk weekend voor de Ommelander Courant moet het qua nieuwsbulletin vandaag even anders en zet  ik het verslag van de mannen van zowel de vrijdag als zaterdag rechtstreeks online en komen de foto’s in de loop van maandag als een extra item. Dit omdat de foto’s verkleinen en plaatsen nu eenmaal meer tijd kost en wat ik op een voor mij drukke zondag, die om 05.30 uur begon, eigenlijk niet heb. Dus vandaar hier het bijna liveverslag van in dit geval Bram Bakker. ‘ Vrijdag  31 augustus 2018. Voordat we gingen ontbijten was er  reeds een fotograaf bij ons hotel om foto's van ons te maken in onze trainingspakken. Dit gebeurde op diverse locaties in het hotel. De bedoeling is dat de hoteleigenaar een grote foto van ons in zijn hotel wil hangen. Om 08.00 uur van ons ontbijt genoten, waarna we  d.m.v. drie  taxi’s van een wildwestrit konden genieten om via gigantisch drukke drie en vier baanswegen door de stad Mashhad koers te zetten naar een moskee. Dit is  na Mekka de grootste moskee ter wereld. Hier hebben wij onze ogen uitgekeken.. Het was vrijdag, dus gebedsdag, en er liepen duizenden mannen en vrouwen in een onophoudelijke stroom naar de moskee, zeer indrukwekkend om te zien. Wat ook opviel was  dat er veel veiligheidscontroles waren, al of niet onopvallend. Aansluitend hebben wij nog een museum bezocht gelinkt aan de moskee, daar waren onwaarschijnlijk veel attributen te bezichtigen. Na deze bezoeken zetten wij weer koers naar ons hotel, waar wij om plm. 11.45 uur arriveerden. Hier was nog een beetje turbulentie omdat  Jabbar door een steekvlieg in de buurt van de hals werd gestoken. Maar gelukkig liep het goed af. Om plm. 13.30 uur hebben eenvoudige maar heerlijke lunch genuttigd. ’s Middags waren wij tot 17.30 uur vrij voordat we met 3 taxi's opgehaald werden om een bezoek te brengen aan de vader van Massoud. Dit was een heel bijzondere gebeurtenis. Een hele grote familie- en vriendenschaar verwelkomde ons. Wij werden ontvangen met lekkere koekjes en thee, al de Iraanse aanwezigen stelden zich voor, hieruit bleek dat het allemaal gestudeerde mensen waren. Wij hebben ons hier in het Iraans voorgesteld en ons ingestudeerd lied gezongen. Dit werd met applaus ontvangen. Ook heeft o.a. Martin nog een fraaie toespraak gehouden.
Na afloop hiervan gingen we naar een restaurant. Hier waren ongeveer 100 mensen van de voetbalclub van Mashhad en Ghoochan en andere hoogwaardigheidsbekleders. Massoud en zijn vader hielden hier nog een toespraak, waarna een gezamenlijke maaltijd werd genuttigd in een hele gezellige ambiance. Om ongeveer 22.30 uur kwam aan deze sessie een einden en keerden wij huiswaarts.”