Carel Bloemhoff bezorgt FC LEO een prachtig naslagwerk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

.In het kader van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid Afrika mocht ik voor de Ommelander Courant een interview maken met de oud-voorzitter van FC LEO, Carel Bloemhoff.

In het kader van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid Afrika mocht ik voor de Ommelander Courant een interview maken met de oud-voorzitter van FC LEO, Carel Bloemhoff

carel_bloemhoff

Carel Bloemhoff langs de lijn bij de v.v Kloosterburen     foto: Jan Gerdez

Een interview met de 76 jarige inwoner dat natuurlijk niet alleen over het wereldkampioenschap ging maar ook over het voetballen in het algemeen. De prestaties van Oranje konden dhr. Bloemhoff wel bekoren maar toch liet hij duidelijk in het gesprek blijken dat zijn hart meer bij het amateurvoetbal lag. Die conclusie had ik ook al getrokken want ik kwam de markante verschijning uit Leens regelmatig tegen bij voetbalduels of andere sportevenementen waar ik voor de Ommelander Courant bij aanwezig was.

Met zijn bijna onafscheidelijke shagje in de mond zag je hem dan aan komen lopen of staan en was altijd wel even tijd voor een praatje. Eenrum, Kloosterburen, Hunsingo om een paar verenigingen te noemen zien hem regelmatig bij wedstrijden van hun eerste elftallen langs de lijn staan. Maar zijn grote liefde op voetbalgebied is uiteraard FC LEO uit Leens. Jarenlang is hij voorzitter geweest van de vereniging die in 1971 uit een fusie tussen LCSV en de Marne ontstond. Ook FC LEO kwam uiteraard in het gesprek aan de orde en toen hoorde ik iets waar je heel veel respect voor mag opbrengen. Want naast de vele wedstrijden die hij bezoekt in de regio heeft Carel Bloemhoff nu al veertig jaar lang alles bewaard en ingeplakt wat er maar over FC LEO te lezen valt. Alles keurig geordend in plakboeken en tot aan het kleinste berichtje aan toe! Uren van knippen en plakken zijn daar mee gemoeid gegaan wat de vereniging uit Leens een geweldig stuk historie heeft bezorgd.

Veertig jaar geschiedenis is namelijk terug te lezen in de plakboeken van Carel Bloemhoff die hij heeft verzameld over ,zijn" FC LEO. Een prachtige collectie waar FC LEO trots op mag zijn en die ondertussen naar de vereniging zijn verhuisd die op een speciale gelegenheid vast wel iets met dit rijk bezit zal gaan doen. Vele hoogtepunten kunnen dan nog weer bekeken kunnen worden en zullen de oudere supporters van nu zich terugvinden als jeugdige voetballers van toen. Dan zullen de anekdotes weer tevoorschijn komen en wordt het ene verhaal nog mooier dan het andere. Maar het mooie van al deze verhalen is dat ze dankzij veertig jaar plak en knipwerk van Carel Bloemhoff op waarheid zijn na te trekken.