Jasper Ludema: 'Met VV Groningen gaan we voor de titel."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De nu 26-jarige Jasper Ludema voetbalt na een aantal omzwervingen door voetballand wonderland nu voor het derde jaar voor VV Groningen. Met de zaterdag tweedeklasser promoveerde de technisch begaafde voetballer vorig seizoen naar de tweede klasse waarin het halverwege het seizoen trotse koploper is. Dat en nog veel meer komt aan de orde in het vraaggesprek wat Puurvoetbalonline had met Jasper.
                            image 2017 01 12
 

 

Jasper jij komt sinds het seizoen 2011-2012 uit voor het 1e elftal van VV Groningen. Dat betekent dat het voor jou ergens anders allemaal is begonnen: ‘Ja klopt het is inderdaad allemaal ergens anders begonnen. Ik ben begonnen bij OKVC maar van daar ging ik naar de jeugdopleiding van de FC Groningen. Na daar een aantal jaren te hebben gevoetbald ben ik op den duur terug gegaan naar OKVC. Aangezien ik daarna toch weer hoger wilde voetballen ben ik naar Grijpskerk gegaan toen nog uitkomend in de 1e klasse. Daar heb ik een seizoen gespeeld en vervolgens werd ik gevraagd door Achilles 1894 uit Assen. Daar heb ik een seizoen gespeeld en vanuit Assen verhuisde ik voor twee seizoenen naar PKC’83 en nu speel ik al voor het 3e seizoen voor VV Groningen.

Met VV Groningen staan jullie op de eerste plaats in 2J. De eerste klasse lonkt of: ‘Ja op dit moment staan we eerste met 4 punten voorsprong op nummer 2 Noordscheschut. We gaan nu in ieder geval voor het kampioenschap en die kwaliteiten hebben we ook zeker. Alleen wordt dat een hele zware opgave. Daar komt nog eens bij, we zijn een promovendus dus hoe je er nu voor staat is natuurlijk al fantastisch.”

Waar liggen jouw specifieke kwaliteiten als voetballer: ‘Ik denk dat ik het persoonlijk moet hebben van mijn inzicht, trap en techniek.”

 Gert Haak heeft zijn contract als trainer bij VV Groningen met een jaar verlengd. Waarom zijn jullie en Gert nog niet op elkaar uitgekeken: ‘Gert is een man van de club. Wij hebben een trainer nodig die wel bij ons past, die de club kent en de jongens kent. We zijn niet altijd even gemakkelijk voor een trainer en hij weet daar goed mee om te gaan.”

Voor de winter waren de prestaties van FC Groningen niet best. Dat wordt na de winterstop wel/niet beter omdat: ‘Veel te wisselvallig inderdaad, kwalitatief niet goed genoeg om aan te sluiten bij de subtop in de eerste helft van de competitie. Ik hoop dat ze in de 2e seizoenshelft een goede reeks wedstrijden weten te winnen zodat ze zich daar toch weer bij aan kunnen sluiten. Want uiteindelijk hoort een club als FC Groningen daar gewoon te staan.”

 Wat doe jij in het dagelijks leven: ‘Ik werk bij een koeriersbedrijf.”

 Over vijf jaar speelt VV Groningen in eerste klasse omdat: ‘Als het aan mij ligt speelt VV Groningen dan zeker in de eerste klasse, er is genoeg kwaliteit en we zijn allemaal vrienden van elkaar. Er wordt niet betaald en toch wil iedereen naar VV Groningen toe komen. Dat zegt genoeg met hoe veel plezier iedereen voetbalt bij VV Groningen. Zo kan je dus ook hoge ogen gooien niet alleen in de stad maar ook buiten de stad.”

De bedragen die er in China betaald worden zijn abnormaal of worden nog gekker: Eerlijk gezegd maakt me dat eigenlijk niet zoveel uit. Voetballers verdienen allemaal toch al meer dan genoeg. China heeft nu het geld en wil het voetbal daar op de kaart zetten en probeert dat zo te doen. Dat is over een paar jaar wel weer afgelopen.”

 Waar gaat jou voorkeur naar uit kunstgras of natuurgras en waarom: ‘Voetbal hoort op gras, maar ik voetbal nu een aantal jaar op kunstgras en dat is wel echt ideaal. Goed voor je techniek en het spel gaat veel sneller, je kunt bijna altijd spelen. Dus eigenlijk zitten er voor mij aan kunstgras alleen maar voordelen aan.”

Waarom heb je het bij FC Groningen in de jeugd niet gered: ‘Daar kan ik lang en kort over zijn, maar ik kwam op een leeftijd dat ik ook andere dingen ontdekte!  Aan mijn voetbal kwaliteiten heeft het niet gelegen, maar om het echte profvoetbal te halen moet je echt heel veel laten vallen dus komt het er gewoon op neer dat ik mentaal niet sterk genoeg was.

Wie wordt er volgens jouw kampioen van Nederland en waarom: ‘Ik hoop dan toch dat het Feyenoord wordt. Zolang het maar geen Ajax is !”

Wat heb ik niet gevraagd maar wil je nog wel vertellen: Niet bijzonders, leuk om mee te hebben gedaan aan dit vraaggesprek en veel succes verder met Puurvoetbalonline.