Huub Kramer (SV BedumJO13-1) gaat voor het hoogste

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Huub Kramer mocht  op 10-jarige leeftijd als extra meespelen in het ‘Onder de 12’-team. De jonge voetballer speelde toen nog voor Middelstum. Het meespelen in het  ‘Onder de 12’-team van Bedum    zorgde er uiteindelijk voor dat de aanvaller er voor koos om helemaal naar Bedum te verkassen.
image 2016 12 13

Foto: Marc Kramer
‘Toen ik 6 jaar was begon ik met voetballen bij de F-pupillen van VV Middelstum (dat is de plaats waar ik woon). Daar heb ik in de F2, F1, E2, E1, en de D1 gespeeld en zijn we een paar keer kampioen geworden. Toen ik 10 jaar was, ben ik dus extra bij de Onder de 12 van SV Bedum gaan voetballen. Daar hebben ze me toen gevraagd of ik wel bij de D1 van SV Bedum wilde spelen. Omdat ik toch graag op een hoger niveau wilde voetballen heb ik, na overleg met mijn ouders uiteraard, de overstap gemaakt, vertelt Huub die verder het feit dat er voor een gedeelte bij Bedum op kunstgras gespeeld wel als een prettige bijkomstigheid ziet. ‘Een kunstgrasveld is altijd vlak omdat er geen kuilen in het veld zitten. Dat zorgt dat de bal niet alle kanten op kan stuiteren,” aldus de sportieveling want naast het voetballen zijn hockey, basketbal en tennis drie andere sporten die door Huub beoefend worden. Maar de hoofdmoot is toch voetbal gezien het antwoord op de vraag hoeveel uur per week hij aan het voetballen besteed. ‘Naast de twee trainingen, de wedstrijd op zaterdag en het indoor soccer toernooi, speel ik bijna elke dag met vrienden in onze tuin [waar een grote goal staat] of op het schoolplein. Ook zit ik al lang op de voetbalschool op zondag in Groningen, alleen heb ik me daar dit najaar voor het eerst niet voor aangemeld. Maar misschien ga ik dat in het voorjaar wel weer doen. Maar ik denk dat ik per week 10 tot 12 uur met voetbal bezig ben. “ Dat hij zoveel met het voetbal bezig is rechtvaardigt de vraag of hij stiekem weleens aan een stapje hogerop denkt. Ja, daar denk ik weleens aan. Ik ben al een keer gevraagd voor GVAV JO11-1 en als je dan naar de JO13-1 mag, speel je 2e divisie. Maar dat heb ik toch maar niet gedaan omdat ik een beter gevoel bij SV Bedum had en nog steeds heb,” zegt Huub die opeens vertelt dat hij een paar weken geleden op school nog een bijzondere spreekbeurt heeft gegeven. ‘Ik ben een grote bewonderaar van Neymar. Die vind ik echt fantastisch omdat hij echt truckjes in een wedstrijd durft te doen. Daarom heb ik over Neymar laatst een spreekbeurt gegeven die ik over een paar maanden hopelijk in het echt ga zien spelen. Ik ga in april met mijn vader naar een wedstrijd van FC-Barcelona in Camp Nou en daar heb ik nu al zin in!”

Derde plaats

Maar vervolgens gaat het weer over SV Bedum O-13- 1 dat het met een derde plaats prima doet in de competitie. ‘Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. SV Bedum is vergeleken met sommige andere clubs in de 3e divisie, zoals Heerenveen op Hoogezand, toch wat kleiner. Maar we hebben gewoon een heel goed [en leuk!] team en dat blijkt toch een basis voor het succes tot nu toe te zijn,” vervolgt Huub die het verder enorm leuk vind wanneer er ouders of andere toeschouwers langs de lijn staan. ‘Wanneer de toeschouwers ons aanmoedigen wordt  ik daar blij van. En daardoor ga je beter voetballen,” aldus de Middelstumer die een fan van FC Groningen is. ‘ Ik ben voor FC Groningen omdat ik Groningen woon. Maar ik hoop wel dat ze eens wat meer wedstijden gaan winnen,” Duidelijke taal van de jonge voetballer die ook de vraag kreeg voorgelegd hoe zijn Nederlands Elftal er zou uitzien als hij een dag bondscoach was. ‘Dan kies ik voor Cillessen; Vlaar, Bruma, Brenet, Blind; Klaasen, Snijder, Wijnaldum; Depay, Van Persie en Robben.

Partijdig

Maar al snel gaat het weer over zijn eigen voetballen zoals het voordeel van het trainen met meerdere trainers. ‘Wanneer er meerdere trainers zijn dan wordt er sneller gezien er iets niet goed gaat. Daardoor krijg je ook eerder tips om te zorgen het beter gaat. Dat is alleen maar mooi want ik wil later graag profvoetballer worden,” zegt een enthousiaste voetballer die aan het slot van dit interview nog graag even wat kwijt wil. ‘Waar ik soms wel stevig van baal is dat, en vooral in Friesland, de scheidsrechters soms wel heel erg partijdig zijn. We zijn dit seizoen in uitwedstrijden al een paar keer flink benadeeld en dat wilde ik toch even zeggen, aldus een eerlijke en oprechte Huub die met zijn laatste woorden liet blijken dat het er zelfs in het jeugdvoetbal op 3e divisie niveau niet altijd even eerlijk aan toe gaat.