Chris Wijlhuizen voelt zich thuis bij SV Bedum O13-1.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De eerste keer dat ik Chris Wijlhuizen echt in actie zag was op het Indoor Speed Soccer Toernooi waar ook Heerenveen en FC Groningen voor waren uitgenodigd. Chris was toen, samen met vaste doelman Luca Noorlag, een van de keepers aan de kant van de Bedumers. Dit omdat de paarshemden twee teams moesten formeren. Ik moet zeggen, beide keepers waren in uitstekende vorm waarbij ik verbaasd was dat Chris in het ‘dagelijks voetballeven ‘gewoon’ veldspeler was. Iets wat vorige week zaterdag in de derby tussen SV Bedum en vv Winsum bevestigd werd toen hij als verdediger een prima partij speelde. Een gegeven wat er voor zorgde dat ik Chris uitnodigde voor het onderstaand interview

image 2016 12 12
De eerste vraag aan Chris die werd gesteld, jij voetbalt voor SV Bedum O13-1 maar daar begon het voetballen niet voor jou. ‘ Dat klopt. Ik ben begonnen met voetballen toen ik 7 was. Dat was bij vv Middelstum. Vorig jaar ben ik eerst gaan meetrainen bij Bedum in het O-12 team. Ik voetbalde toen nog wel in de competitie voor Middelstum. Deze zomer ben ik definitief naar Bedum gegaan waar Ik nu voetbal bij O13-1, vertelt Chris die blij is met het kunstgrasveld in Bedum. ‘Ik heb liever kunstgras dan natuurgras. Het voordeel van kunstgras is dat de bal sneller rolt en het veld is egaal. Dat is namelijk wel prettig dat je weet dat een bal geen onverwachtse bewegingen maakt, ” vertelt de jonge voetballer die naast het voetballen nog een sport intensief beoefend. ,,Ik doe naast het voetballen ook nog aan tennis. De trainingen en wedstrijden passen prima in mijn voetbalschema want op de vrijdagavond trainen we en de wedstrijden zijn op zondag. De trainingen en wedstrijden van het voetballen en tennissen zorgen dat ik verder niet veel voetbal. Ik heb namelijk ook nog school, zegt de ‘import-Bedumer ‘ met gevoel voor humor.

Een verdediger mogen we Chris Wijlhuizen wel noemen en die mening is hij zelf ook toegedaan. ‘Mijn favoriete plaats in het elftal zijn er eigenlijk twee. Ik mag graag rechtervleugelverdediger of centrale verdediger spelen. Daar voel ik mij wel op mijn plaats,” vertelt de jonge verdediger die fan is van Sergio Ramos. ‘Sergio Ramos laat bij Real Madrid zien dat hij een topverdediger is. Wanneer je die ziet voetballen droom je weleens dat je ooit zou goed hoopt te worden. Want laten we eerlijk zijn, dat wil toch iedereen als voetballer, zo goed worden als Robben, Ronaldo of Ramos al een paar jaar zijn.”

Samen met zijn teamgenoten van SV Bedum O-13-1 staat Chris op dit moment op een derde plaats in de derde divisie H. Een plaats die de jonge voetballer niet direct had verwacht. ‘ Ik had meer op een plaats in de middenmoot gerekend. Dit omdat we een jong team hebben. Maar het gaat geweldig en ik hoop dat we dit ook na de winterstop kunnen volhouden,” vertelt Chris die verder de rol van ouders langs de lijn leuk vind. ‘Naast dat het gezellig is moedigen ze ons flink aan en dat maakt het natuurlijk extra leuk, aldus de fan van FC Groningen, dat is toch logisch wanneer je in de provincie Groningen woont, die uiteraard ook de vraag kreeg voorgelegd hoe zijn favoriet Nederlands Elftal er uit zou zien wanneer hij een keer bondscoach zou mogen zijn. ‘Dan zou ik voor de volgende elf kiezen

Keeper: Jasper Cillessen

Verdediging: Karsdorp, Bruma, Van Dijk en Blind

Middenveld: Klaassen, Wijnaldum en Snijder

Aanvallers: Depay, Janssen en Robben.

Ik denk dat dit wel een elftal is wat zich voor het WK in Rusland kan plaatsen vertelt Chris die blij is met zijn overstap naar Bedum. ‘We krijgen training van verschillende trainers waar we als speler en team alleen maar beter van worden. En soms staan we ook met meerdere trainers op het veld waardoor we meerdere oefeningen kunnen doen. Dit is nu mijn eerste jaar in Bedum en ik vind het fantastisch. We hebben namelijk echt een leuk team met prima trainers en leiders.”