Luca Noorlag (SV Bedum O- 13 1 ): Veel publiek langs de lijn geeft mij extra kracht.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Luca Noorlag is de doelman van SV Bedum O- 13 1. De jonge keeper speelt dit seizoen voor het eerste seizoen in SV Bedum O- 13 wat voor Puurvoetbalonline aanleiding was om Luca voor een interview uit te nodigen.


image 2016 12 08
 
Aan het begin van het interview was de eerste vraag aan Luca waar zijn voorkeur als doelman naar uitgaat, natuur of kunstgras. ‘Mijn voorkeur gaat uit naar kunstgras. Op natuurgras kan de bal vaak raar stuiteren en waar je op kunstgras geen hinder van ondervindt. En verder glijdt de bal op kunstgras beter door, vertelt de jonge doelman die naast dat hij op de club zeker zes uur aan het voetballen besteed ook verder nog wel voetbalt. ‘Op zaterdag, nadat we hebben gevoetbald, wil ik ook nog graag even met mijn teamgenoten voetballen. Ik speel namelijk in een erg leuk elftal met allemaal prima voetballers. We hebben het erg leuk samen waar ook onze leiders en trainers een onderdeel van zijn. Na de training wordt er bijvoorbeeld altijd wel even een foto gemaakt van het winnende team. Laatst hebben we ook een filmpje van een challenge gemaakt waarbij we allemaal als standbeelden moesten staan. Dat zijn dingen die ik gewoon heel erg leuk vindt.”

Tweede plaats

Wat Luca uiteraard ook erg leuk vind is dat hij samen met zijn team op dit een tweede plaats inneemt in de 3e divisie H. ‘Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat we op dit moment op een tweede plaats zouden staan. Maar het ging al snel in de competitie heel aardig wat natuurlijk komt omdat we allemaal wel goed kunnen voetballen en we goed voorbereid worden op onze wedstrijden, verteld Luca die verder blij is dat er bij wedstrijden van zijn team veel publiek langs de lijn staat. ‘Ik vind dat erg leuk en ook dat veel ouders langs de lijn staan. Daardoor krijg ik altijd nog meer motivatie om mijn best te doen. Daarom snap ik ook wel dat mijn voorbeeld Marc Andre ter Stegen als doelman van Barcelona een goede keeper is. Die speelt in grote stadions met veel mensen langs de lijn grapt Luca die als keeper het coachen van een team als een leuk onderdeel van het keepersvak ziet. ‘Dat laatste heeft er mede voor gezorgd dat ik doelman geworden ben. Maar het keepen, vind ik sowieso leuk omdat ik het voordeel heb dat ik met verschillende trainers mag trainen en dat maakt mij alleen maar beter,” aldus Luca die verder nog nooit nagedacht heeft over of hij een stap hogerop zou willen maken. ‘Ik heb daar nog nooit over nagedacht. Misschien niet omdat ik misschien wel nooit had verwacht dat ik in SV Bedum O- 13 -1 zou komen. Dus daarom zeg ik ook eerlijk dat ik wel hoger zou willen spelen maar daar verder niet over nadenk.”

FC Groningen en Oranje

Waar Luca, die in de zomermaanden ook graag aan beachvolleybal doet, ook niet lang over hoefde na te denken was wat in de eredivisie zijn favoriete club is en hoe een zo sterk mogelijk Oranje eruit zou zien. ‘Mijn favoriete club is natuurlijk FC Groningen. Ik ben immers in Groningen geboren dus ben ik voor de FC. En over mijn basiselftal wat betreft het Nederlands Elftal hoef ik ook niet lang na te denken. Die bestaat uit: Stekelenburg op doel, Links back Willems, rechts back Karsdorp, links centraal achterin Bruma, recht centraal achterin Virgil van Dijk, links op middenveld Wesley Sneijder, centrale middenvelder Davy Klaasen, rechts op middenveld Davy Pröpper, links buiten Depay, spits Vincent Jansen, rechts buiten Arjen Robben.