Jordi Striedelmeijer : Nieuwe uitdaging bij DIO Groningen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jordi Striedelmeijer won in het seizoen 2009-2010 de OC-bokaal als speler van Hunsingo. Deze bokaal gaat naar de topscoorder van de clubs die in het verspreidingsgebied van de Regionale krant uit komen.

Jordi Striedelmeijer won in het seizoen 2009-2010 de OC-bokaal als speler van Hunsingo. Deze bokaal gaat naar de topscoorder van de clubs die in het verspreidingsgebied van de Regionale krant uit komen.

1283448649NJordi_2

De jonge Winsumer werd met zesentwintig goals voor Jasper Dijkstra (ex- Ezinge nu Viboa) en Erik Zuidema eerste wat mede te danken was aan de steun die Striedelmeijer van zijn ploeggenoten kreeg. 'Dat was absoluut waar, toen eenmaal bekend werd dat ik grote kans maakte om de bokaal te winnen, werd ik de laatste vijf duels steeds door mijn teamgenoten in stelling gebracht".Dat het enkele weken later een bekroning werd op een succesvol verblijf bij Hunsingo kon niemand toen nog bevroeden.

 DIO Groningen

De technisch begaafde aanvaller speelde ook in het Regioteam Noord Groningen van Harry Torrenga, dat een toernooi in Delfzijl speelde afwerkte waar ook Pascal Mulder, oefenmeester van DIO Groningen, aanwezig was. Naar aanleiding van zijn presteren bij zowel Hunsingo als in het Regioteam werd Jordi Striedelmeijer gevraagd om bij de Groninger eerste klasser te komen voetballen, waar hij echter diep over na moest denken.‘Door het verzoek was ik wel vereerd, maar ik had ruim vijftien jaar voor Hunsingo gespeeld dat je niet zo aan de kant zet’.Maar hoewel hij moeite had om zijn teamgenoten het nieuws te vertellen, nam hij toch het besluit om naar Groningen te verkassen op zoek naar een nieuw avontuur.‘Ik merkte dat ik een nieuwe uitdaging zocht en ik ben ook nieuwsgierig naar mijn top als voetballer’.

Betaald voetbal

Maar nog voor de eerste training bij DIO Groningen begonnen was, gloorde er een nieuw avontuur aan de horizon, toen de goalgetter in verband werd gebracht met de BV Veendam.‘Ik kreeg opeens telefoon van Mark van Meel die als beloften-trainer in Veendam aan de slag zou gaan met de vraag of ik in dat team wilde voetballen. Hij overviel me met die vraag en heb dan ook, naast mijn ouders, ook Pascal Mulder om raad gevraagd’.

De trainer van DIO gaf  Jordi aan dat hij deze kans moest pakken om dicht bij het betaalde voetbal te komen. Dit was voor de frêle technicus aanleiding om richting Veendam te trekken om daar te gaan spelen. Er kwam echter al snel een eind aan dit avontuur toen de beoogde sponsor van het beloftenteam zich terugtrok en het team ontbonden werd. Voor de Winsumer was het avontuur Veendam echter nog niet ten einde, want hij kreeg van hoofdtrainer Joop Gall twee weken de tijd om zich te bewijzen voor de A-selectie.Helaas viel deze stage in het water doordat de 20 jarige Striedelmeijer geblesseerd raakte en Gall de stage afbrak.

Maar bij DIO Groningen was nog steeds plaats voor de jonge Winsumer die ondertussen al redelijk wat speelminuten heeft gekregen.‘In beide systemen die we spelen, 4-3-3 en 4-4-2, kan ik goed uit de voeten wat een voordeel is als je bij een nieuwe club komt. Een club die tot nu toe prima bevalt. Natuurlijk is DIO geen Hunsingo, maar ik voel me hier wel thuis en ook het op een hoger niveau spelen maakt het nog leuker. Verder loopt Roy Kamps hier  en Ard Torrenga is dit seizoen assistent  en dat maakt het allemaal wat makkelijker qua aanpassing.’

Ambitie

Positieve verhalen van een jonge voetballer die zeer ambitieus is als zijn carrière als ter sprake komt. ‘Ik wil proberen om zoveel mogelijk uit mijn carrière  te halen waarbij ik het prachtig zou vinden om minimaal de topklasse te halen’. Maar dat is een zorg voor morgen, want de jongeling heeft, en ondertussen op zoek naar een passende studierichting, t besloten eerst een jaartje te gaan werken.'Ik wil de juiste keuze maken, want ik heb er al een verknoeid en dat wil ik niet weer."

.Wijze woorden dus van de DIO-speler die in en andere hoedanigheid nog wel actief is in Winsum.‘Door het jeugdbestuur werd ik benaderd of ik wel een team wilde trainen en dat werden er uiteindelijk twee: de C2 en D2’.Zo blijft hij dus toch betrokken bij Hunsingo wat ook niet zo verwonderlijk is na ruim vijftien jaar. Maar als speler van DIO zal hij proberen om zijn faam als goalgetter waar te maken en proberen om samen met de Stadjerders nog hoger op de ladder van het amateurvoetbal te klimmen. ‘Daar ga ik wel voor en als ik kijk wat er verder aan materiaal rondloopt dan zie ik de toekomst hier bij DIO Groningen met plezier tegemoet."