Bart Ludwig (SV Bedum O-13): We doen het super in de derde divisie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Bart Ludwig voetbalt voor SV Bedum O-13, de club waar hij sinds dat hij voetbalt al actief voor is. In SV Bedum O-13 speelt Bart op het middenveld waar de positie van aanvallende middenvelder zijn voorkeur heeft. Dat en nog veel meer kwam aan de orde in het interview dat Puurvoetbalonline met de jonge voetballer had.
image 2016 11 22 Foto: Marc Kramer 


Eerste vraag

De eerste vraag aan Bart was waar zijn voorkeur naar uitgaat wat betreft de ondergrond waarop er gespeeld wordt. ‘Wij spelen inderdaad vaak op kunstgras maar daar gaat mijn voorkeur niet naar uit. Op natuurgras kun je beter slidings maken en glij je ook minder snel uit. Dus daarom kies ik voor het voetballen op natuurgras, vertelt de voetballer die gemiddeld aardig wat uurtjes aan zijn hobby besteed. ‘We trainen op maandag en donderdag en spelen onze wedstrijden op zaterdag. Verder ga ik door de week mee naar het voetbalveld wanneer mijn zusje gaat trainen. En thuis voetballen we natuurlijk ook veel.” Dat zijn dus aardig wat uren die Bart aan zijn hobby besteed maar daar stopt het niet mee wat de invulling van zijn vrije tijd betreft. ‘Ik mag ook graag drummen en natuurlijk spelen met vriendjes.”

Dit seizoen speelt Bart met SV Bedum O-13 in de derde divisie en wat natuurlijk al op hoog niveau is. Maar toch kreeg Bart de vraag of hij weleens denkt aan een stapje nog hogerop. ‘Ik ben heel eerlijk, daar denk je weleens aan en het zou mooi zijn maar ik heb het ook prima naar mijn zin bij Bedum. We hebben een superleuk team en geweldige trainers/leiders. Ook de competitie is heel erg leuk, want alle tegenstanders zijn ook erg goed wat het alleen maar mooier maakt. Wedstrijden die je met ruim verschil wint of verliest zijn nooit leuk. ” aldus Bart die twee voetballers als zijn grote idolen ziet. ‘Arjen Robben is een idool van mij omdat hij nooit opgeeft wanneer hij weer door blessureleed getroffen wordt. Dat is gewoon heel erg knap. En Ronaldo is erg goed door de kracht wat hij in zijn spel legt”

Duidelijke woorden

Duidelijke woorden van de jonge voetballer die niet direct had verwacht dat hij en zijn teamgenoten het dit seizoen al zo goed zou doen in de derde divisie. ‘Toen we aan het seizoen begonnen had ik dat idee niet. We zijn namelijk best een jong team en daarom dacht ik dat we het lastiger zouden krijgen. Maar toen we al snel onze wedstrijden gingen winnen kregen we steeds meer vertrouwen waardoor we nu op een tweede plaats staan. “

Een volgende vraag aan Bart was over wat hij vindt van ouders langs de lijn. ‘Bij ons team zijn vaak veel ouders te kijken. En dan is het leuk dat we even kunnen napraten en wat natuurlijk ook thuis gebeurt,” vertelt de Feyenoord-supporter, Feyenoord is een team wat prima samenspeelt, die voor Puurvoetbalonline ook even ‘bondscoach’ mocht en zijn favoriet Nederlands Elftal samen mocht stellen. Een Nederlands Elftal zonder Ajacieden wist Bart zeker want binnen de selectie van de Amsterdammers kwamen de Nederlandse spelers duidelijk tekort om voor een verkiezing in aanmerking te komen:

Opstelling Nederlands Elftal Bart:

Keeper: Stekelenburg, Achterhoede: Willems, Karsdorp, Van Dijk, Bruma, Middenveld: Sneijder, Wijnaldum, Strootman, Aanval: Robben, Janssen, Lens, Coach: Louis van Gaal (voor als ik ziek ben)

Intermezzo

Na dit intermezzo over het Nederlands Elftal ging het verder over het zelf voetballen en trainen en kwam de vraag wat hij vond van het feit dat de trainingen van SV Bedum O-13 door verschillende trainers werden verzorgd. ‘Dat vind ik erg leuk. Door met verschillende trainers te trainen krijg je ook verschillende oefeningen en dat maakt je alleen maar beter, “ zijn de woorden van een jonge voetballer die aan het slot van het interview nog wel even wat kwijt wil. ‘Dit seizoen hebben we met SV Bedum O-13 al een paar een partijdige scheidsrechter gehad. Vooral in Friesland was het een paar keer goed raak. Daar snap ik eerlijk gezegd niets van en daarom wilde ik dat even zeggen.”