Het Sterrenteam van Chris Ossentjuk, oud-speler Kloosterburen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De rubriek ‘Het Sterrenteam van..’ moest terugkeren. Daar was ik snel uit toen ik een aantal maanden geleden de diverse rubrieken langs ging. Want de rubriek ‘Het Sterrenteam van’ was wel een ‘bezoekerstrekker’ Want velen vonden het leuk om door een Sterrenteam van…. herinneringen op te halen aan vroeger. Daarom zal er vanaf nu met regelmaat een Sterrenteam van… voorbij gaan komen. De eerste in deze herstart is het Sterrenteam van Chris Ossentjuk. De oud-voetballer van Kloosterburen woont tegenwoordig in Leeuwarden waar hij tot voor kort bij MKV voetbalde.’ Vorig jaar ben ik gestopt bij de 'veteranen' van MKV hier in Leeuwarden. Maar ik zou wel graag bij een 45+ team op vrijdagavondwillen spelen maar dat is er nog niet van gekomen,” vertelt de oud-voetballer die ik mij kan herinneren als iemand die ongelofelijk hard kon schieten en tot een mooi sterrenteam kwam en ook nog even twee foto’s meestuurde van een ‘trainingskamp’ op Schiermonnikoog.

Profielfoto van Chris Ossentjuk
‘Mijn periode eerste elftal begon onder Piet Klaver, en elftalleider Betto Smit. Mooi stel die elkaar goed aanvoelden. Ik moest als 16 jarige enorm wennen aan het tempo en directe coaching van bijvoorbeeld Cor Leegte. Hij liet geen moment onbenut om je enorm aan te pakken. De leukste periode eerste elftal beleefde ik met trainer Peter Pannekoek.Hieronder mijn sterrenteam tijdens mijn voetballende periode in Kloosterburen.’

Keeper: Han Bos, Een keeper en ook persoon waar ik enorm respect voor had en heb. Een van de beste keepers die op de Groningse velden gespeeld heeft.

Verdedigers:
Jos Korhorn, past naadloos in het rijtje van beste spelers die Kloosterburen heeft voortgebracht, Bob Bolt, Gerard Ernens, Wim Vos en Ron Bolt. Wanneer Jos op dreef was passeerde hij in één rush het complete middenveld van de tegenstander. Naar mijn idee niet alles eruit gehaald en te vroeg gestopt. Weet niet of mijn zus daar een rol in gespeeld heeft…denk het van niet.

Herman Bos, kleunde als geen ander erin wanneer dat gewenst was, altijd voorop in de strijd.

Jacob Heinstra, Jacob kwam je steeds weer tegen in de wedstrijd en op trainingen( van horen en zeggen). Onvermoeibaar en altijd positief, ik weet zeker dat deze instelling hem later een ernstige ziekte mede heeft doen overwinnen.

John Stiekema: ex collega in de rozenkwekerij, veel te vroeg overleden. Zijn lange stelten kwam je continu tegen, altijd op een constante wijze zijn taak uitvoerend. Zijn beenbreuk in de thuiswedstrijd tegen Veelerveen was einde voetbaltijdperk voor John.

Middenvelders:

Theo Bos, vader van huidige 1e elftal speler Marco ( geen idee welke “zoon”Theo is dus dan zo maar) Qua inzet, voetbal en persoonlijkheid een voorbeeld voor mijn generatie destijds. Strijdlustige speler.

Jaap van Dijk, Zowel qua voetballer als persoon niets op aan te merken, altijd voorop in de strijd.

Klaas Pettinga, Speler met humor maar vooral techniek en inzicht. Qua loopvermogen was het niet handig om Klaas en mij samen op het middenveld te hebben.

Wim Vos, daar kwam men voor naar het voetbalveld, om zijn voetballend vermogen maar ook nieuwsgierig hoe hij zich zou gedragen in het veld... Helaas niet verder gekomen dan een jaar? SC Veendam.

Aanvallers:

Ron Bolt, Altijd en overal scorend, kon uit het niets wedstrijden beslissen. Club topscoorder tot nu toe.

Han Stiekema, Heb ik twee seizoen mee samen gespeeld, veel scorende spits en altijd goed gemutst.

Wissels:
Eddy Tammens, Een keeper die overkwam van buurman FC Leo. Eddy was een waardige opvolger van Han Bos.
Verdedigers
Eise Halsema, Met Eise speelde ik kort. Enorme inzet en onverzettelijk.
Rene Huizenga, Misschien wel de meest fanatieke speler waarmee ik gespeeld heb, enorme inzet..altijd!
Middenvelders
Hans Baarslag, Enorm mee gelachen in de Pannekoek tijd, super gozer.
Martin Hofman, Negentig minuten lang inzet, techniek en positiviteit. En dat elke week weer.
Aanval:
Hans Bolt, Veel te vroeg moeten stoppen, ik vergelijk hem wel eens met Milko Durovski. Uit het niets scorend of beslissende voorzet geven. Hans en ik waren vroeger veel samen en met sport bezig, voetbal, tafeltennis in de schilders werkplaats, Europacup wedstrijden van de FC bezoeken
En verder gingen we onder trainer  Peter Pannekoek  ooit op “trainingskamp” naar Schier waar ik nog twee foto's van vond. 

image 2016 11 02 1

Vlnr achter: Peter Pannekoek, Theo Bos en Eise Halsema
Midden: Eddy Tammens en René Huizenga.
Voor: Hans Bolt, Chris Ossentjuk, Ron Bolt en Jan Hofman.

image 2016 11 02

Op de voorgrond links met zonnebril, Theo Bos, rechts naast hem zijn vrouw Tineke, daarnaast met pet Eddy Tammens, Janneke was bier halen denk ik = lege stoel. Jacob Heinstra, Jan Hofman, Chris Ossentjuk, Jos Korhorn, Ron Bolt, Peter Pannekoek, Melliena Heinstra, Eise Halsema  en ietwat verscholen, Rene Huizenga.