Dick Jager: Een van de stille krachten achter 't Zandt.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dick Jager mag met recht een van de stille krachten binnen de voetbalvereniging ’t Zandt genoemd worden. De 70 jarige inwoner van ’t Zandt is namelijk al ruim 31jaar als penningmeester bij de voetbalclub die in 2017 ophoudt te bestaan betrokken. Voor Puurvoetbalonline reden voldoende om Dick uit te nodigen voor onderstaand gesprek.

 

 image 2016 10 26

Dick wat is jouw functie binnen ’t Zandt en hoelang ben jij al bij ’t Zandt betrokken: ‘Mijn functie binnen de vereniging is penningmeester. Ik ben nu ongeveer  31 jaar bij ’t Zandt betrokken  waarvan zo’n 25 jaar als penningmeester (1985-1990 en van 1997 tot nu). Verder houd ik de website bij en maak ik bij de thuiswedstrijden foto’s.
Kun je iets over je eigen voetbalcarrière vertellen: ‘Mijn voetbalcarrière is wat betreft het uitoefenen van de sport nihil. Heb in het verleden een seizoen met het derde elftal gevoetbald. Maar het bleek al gauw dat voetballen niet voor mij was weggelegd.”
Wat betekent de voetbalvereniging ’t Zandt voor jou: ‘Mijn passie voor de voetbalsport ligt laag. Ik zal bijvoorbeeld nooit voor de televisie gaan zitten om een voetbalwedstrijd te zien. Het enige voetbal wat ik zie is van ’t Zandt en dat vind ik nog wel leuk. Misschien wel raar als toch al zo lang bij de vereniging betrokken bent. Maar ik beleef meer plezier aan het penningmeesterschap en alle andere activiteiten daar omheen. Dat komt natuurlijk ook omdat het een hele fijne club is waar gezelligheid voorop staat vooral in de derde helft en ik met relatief met jongere mensen de vereniging besturen en dat houdt je jong van geest.”

Zie jij het verdwijnen  van  ’t Zandt een  beetje als het begin van het proces dat er meerdere clubs gaan verdwijnen of is dit een incident: ‘Het verdwijnen van ’t Zandt is denk ik het begin van een proces dat er meerdere clubs gaan verdwijnen. Ook in de grotere dorpen zullen er clubs verdwijnen door middel van fusies.”

 

De plaatselijke trots gaat voor nog een keer een kampioenschap. Hoe reëel is dat in jouw ogen: ‘Dit laatste seizoen willen we er wat moois van maken. De jongens roepen wel we gaan voor de eerste plaats, wat natuurlijk een goed streven is, maar misschien is een derde plaat wel het hoogst haalbare.”

Jij bent als ‘schatbewaarder’ mede verantwoordelijk voor de tenues waar de selectie nu in speelt. Dat is iets wat je een klein beetje trots maakt: ‘We spelen nu in een nieuw tenue dat door de vereniging zelf is opgebracht of ik daar trots op ben? beetje maar het is ook aan de leden zelf die zich inzetten om met allerlei acties geld inzamelen.”

 

Wat maakt de voetbalvereniging voor jou zo uniek en komt er een zwart gat: ‘Het mooie van de club is de kleinschaligheid waardoor alles veel gemoedelijker is veel gezelligheid en dat draagt zich ook weer uit in de sport. Maar nu het einde nadert zal het daarna wel een gemis worden en hoe ik dat gat opvul weet ik nog niet maar ik heb in de privé sfeer nog wel genoeg te doen.”

 

Wat ga je na het slotfeest het meeste missen denk je: ‘Na het slotfeest dan is het even slikken denk ik. Het meeste wat ik zal missen zijn natuurlijk de spelers. Vooral omdat zo’n 70% buiten het ’t Zandt woont. Dat betekent dus dat je die ook zo gauw niet meer ziet.”

Gaan jullie, mochten de kansen op de titel wat vaag worden, in de winter nog de transfermarkt op of moet deze selectie het doen: ‘ We hebben geen plannen in die richting. Deze selectie zal moeten proberen om zo hoog mogelijk te eindigen want we gaan in de winter echt niet de ‘transfermarkt’ op.