Sander Doorn ( vv 't Zandt ), we gaan er een mooi laatste seizoen van maken.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De voetbalvereniging ’t Zandt is aan het laatste jaar uit zijn historie bezig. Na 85 jaar houdt de voetbalvereniging namelijk op 24 juni 20 17 op te bestaan. Dan zal ’t Zandt namelijk op zijn grondvesten trillen als het slotfeest op het programma staat. Dan zal er een einde komen aan 85 jaar voetballen in ’t Zandt waar ook Puurvoetbalonline de nodige aandacht aan zal besteden. Dat zal vooral gaan gebeuren door interviews maar ook daar aandacht te besteden aan de acties die er van de voetbalvereniging en zijn leden te verwachten zijn. Als start van de ‘samenwerking’ tussen de voetbalvereniging ’t Zandt en Puurvoetbalonline hebben we als eerste een vraaggesprek met speler, wedstrijdsecretaris en lid van de jubileumcommissie, Sander Doorn.

image 2016 09 23
Sander kun je eerst wat over je eigen voetbalcarrière vertellen: ‘In 1997  begon ik als zeven jarig jongetje bij de F-pupillen bij ’t Zandt te voetballen. Vervolgens doorliep ik de jeugdafdeling t/m de B-junioren. Aangezien we in die tijd geen A-junioren hadden bij ‘t Zandt, maakte ik als 15-jarige jongen mijn debuut in de hoofdmacht. Dit was in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2004/2005, thuis tegen Pelikaan S (1-2). Het seizoen daarop werd ik een vaste waarde in de ploeg van Hemmo Battjes. Dat seizoen kwamen we uit in de zesde klasse en kwamen mannen als Peter Wildeman en Barry Jager ook nog  uit voor ’t Zandt.

Wat betekent de v.v. ’t Zandt voor jou: ‘vv ’t Zandt is echt mijn cluppie, dit seizoen speel ik ook mijn 20e  seizoen in het shirt van ’t Zandt. Het gaat mij daarom ook echt aan het hart dat we nu ons laatste seizoen in zijn gegaan, maar we moeten ook heel realistisch zijn. Daarom gaan we er als verenging een mooi seizoen van maken zodat we met opgeheven de deuren in 2017 kunnen sluiten.

Jij bent werkzaam bij het Prinsenhof in Groningen. Wat doe je daar precies: ‘Dit is mijn bijbaantje. Ik studeer aan de PABO, op dit moment ben ik druk bezig met mijn eindstage.

Binnen de voetbalvereniging ben jij verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat. Zijn er verder nog taken die jij voor je rekening neemt: ‘Als wedstrijdsecretaris maak ik op dit moment ook deel uit van de commissie 85e minuut. Deze commissie  gaat het komende seizoen diverse activiteiten rondom het 85 jarig jubileum en het afscheid van de club organiseren. 

Jullie zijn als ’t Zandt met jullie laatste seizoen bezig en die willen jullie graag afsluiten met een kampioenschap. Hoe reëel is dat: ‘Ik denk dat dit zeker mogelijk is. We hebben dit seizoen Cees bij de Leij (Gorecht) en Sam Schellekens (Loppersum) mogen verwelkomen bij de club  en Dirk Pieter Veldman is weer teruggekeerd van blessureleed. Deze drie jongens geven zeker een impuls aan het team en daarnaast willen we ook gewoon een mooie stunt neerzetten dit seizoen!

Jullie speelden al tegen oud-’t Zandt en de ‘kraker’ tegen SV Onderdendam. Mogen we nog meer van dit soort duels verwachten: ‘Zeker weten, er gaat dit seizoen nog van alles gebeuren op ’t Zandt Siro.

Vorige week las ik dat het duel tegen De Heracliden3 uitgesteld moet worden. Is dat iets waar jij je vreselijk aan stoort: ‘Het is natuurlijk jammer dat dit gebeurt, maar uiteindelijk spelen we deze wedstrijd gewoon op een ander datum, dus geen man over boord.  Clubs hebben het tegenwoordig moeilijk en dan is het logisch dat een lager team soms spelers moet afdragen aan een hoger team.

Met het ‘aantrekken’ van Cees bij de Leij hebben jullie op de valreep nog even een slag op de transfermarkt geslagen. Mogen we in de winterstop nog meer grote aanwinsten in ’t Zandt verwachten: ‘Wie weet. We hebben nu een mooi team, waar we mooie resultaten mee willen boeken dit seizoen.

Jullie willen er een seizoen van maken die met de nodige ludieke acties wordt omlijst. Een tipje van de sluier of…: ‘Het enige wat ik op dit moment kan zeggen is dat men twee dagen in de agenda moet vrij houden. Dit is 27 mei 2017, dan spelen  in ’t Zandt Siro onze laatste competitiewedstrijd tegen de Fivel. En op 24 juni 2017 staat ons grote slotfeest op het programma.

Dick Jager is:  al jaren penningmeester bij vv ’t Zandt en huisfotograaf bij onze thuiswedstrijden. Zonder Dick zou vv ’t Zandt geen vv ’t Zandt zijn.

Wat zijn voor jou de drie hoogtepunten tot nu toe bij de vv ’t Zandt:

- De trainingsclinic die we in 2010 kregen van Frank de Boer.

- Mijn eerste seizoen in het vlaggenschip van vv ’t Zandt, we deden in die tijd mee voor de eerste periode, maar moesten toen onze meerdere erkennen in v.v. Dokkum.

- Videoclip met clublied van de Groninger zanger Burdy.