Ruud Kuipers : Passie voor de sport.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 

 Ruud Kuipers is als trainer verbonden aan GVAV Rapiditas uit Groningen .Bij de club die op Kardinge zijn thuishaven heeft is hij trainer (samen met collega Roland Molenhuis) van de E1/E2 -selectie.Met zijn team gaat hij aan de leiding in de hoofdklasse nadat op 28 november jl. de topper tegen Be Quick met de cijfers 2-3 winnend werd afgesloten.

Puurvoetbalonline zocht de gedreven trainer op en maakte het volgende interview.

 

Ruud Kuipers is als trainer verbonden aan GVAV Rapiditas uit Groningen .Bij de club die op Kardinge zijn thuishaven heeft is hij trainer (samen met collega Roland Molenhuis) van de E1/E2 -selectie. Met zijn team gaat hij aan de leiding in de hoofdklasse nadat op 28 november jl. de topper tegen Be Quick met de cijfers 2-3 winnend werd afgesloten.

Puurvoetbalonline zocht de gedreven trainer op en maakte het volgende interview.

ruudkuipers

Vier jaar is de als senior docent/supervisor en adviseur van de Raad van Bestuur in het Martini ziekenhuis werkzaam zijnde Ruud Kuipers als jeugdtrainer actief bij de jeugdafdeling van GVAV Rapiditas.

,,Toen onze jongste zoon Sam, nadat hij zijn zwemdiploma’s had behaald, lid werd van GVAV Rapiditas begon het trainerschap te kriebelen en ging ik samen met Ron Nap aan de slag.” Ruud die in zijn jonge jaren naast GVAV Rapiditas voor DIO Groningen en Astrea uit kwam was zelf een vaardige voetballer.

,,In mijn jonge jaren heb ik onze huidige hoofdtrainer Jacob Bosman nog als speler van Astrea in actie gezien. En verder heb ik nog met een voetballer samen gespeeld bij DIO Groningen die in 1988 met Nederland Europees kampioen is geworden, namelijk Aron Winter. Bij de jeugd van DIO speelde ik in de spits en was Aron de centrale middenvelder.

Terwijl Aron Winter naar Lelystad verhuisde vetrok Ruud zoals gezegd naar GVAV Rapiditas waar de snelle spits afwisselend als links of rechtsbuiten fungeerde. Op die posities speelde hij op het hoogste jeugdniveau en dat vindt hij nu dus terug als trainer van de E1/E2-selectie.

,Dat klopt, het geeft mij veel plezier om de individuele spelers en het team  beter te maken. Wat ik daarbij erg leuk vind aan het trainersvak is dat je de jeugd dingen mee kan geven waar ze ook in het dagelijkse leven hun voordeel mee kunnen doen. In de kern draag ik graag bij aan het ontwikkelen van het zelfvertrouwen van de mensjes in de spelers en een geschikte wijze om met anderen om te gaan. Daarnaast is het natuurlijk prachtig dat er op dit moment weer spelers van de E1 onder de vleugels van FC Groningen trainen.Daar mogen we als GVAV jeugdopleiding trots op zijn.”

gvavrapiditase1

Hoewel hij veel tijd in het begeleiden en trainen van de E1 steekt maakt hij ook nog tijd voor andere leuke dingen. Naast dat ik veel vrije tijd met onze beide zoons, Daan(11 jaar) en Sam (9 jaar) doorbreng heb ik nog een passie en dat is hardlopen. Ik steek tussen de 10 en 15 uur in de het trainen en begeleiden van de E1, dus ik verveel me nooit”, zegt hij lachend.  Naast al deze hobby’s is de 42 jarige Ruud Kuipers ook nog als arbiter te zien op Kardinge. ,,Ik ben, hoewel gediplomeerd K.N.V.B.Scheidsrechter, nu nog als clubarbiter actief maar je weet natuurlijk nooit wat de toekomst nog eens brengt.” aldus de in zijn jonge jaren als,, Wonder” door het leven gaande Ruud Kuipers. ,,Die bijnaam kreeg ik in de B1en had ik te danken aan het feit dat ik onmogelijke ballen om kon toveren tot doelpunten”

Nu als trainer kan hij genieten als zijn pupillen op de trainingen gedoceerde oefenstof –met lef- in praktijk brengen. ,,Dat zijn momenten waar ik met volle teugen van geniet.”Hoewel de spelers en ik ook graag willen winnen, zie ik het eerder als effect van voetbalontwikkeling dan als doel op zich.”