Nog ruim een week voor een Topvoetbalkamp.

Geschreven door Niels Veenstra op . Geplaatst in Binnen de lijnen

og maar een dikke week schrijft Niels Veenstra in zijn voorbeschouwing over het aanstaande voetbalkamp 'Gasselte 2016'. Een kamp wat ongetwijfeld, zo valt uit de woorden van Niels te lezen, een Topvoetbalkamp gaat worden.
_G7A9489
  Nu de teams zo goed als bekend zijn kunnen we gaan aftellen! Prachtig om te zien hoeveel bekende namen ik voorbij zie komen, maar ook veel onbe...kende, wat inhoudt, vers bloed! Speciaal welkom natuurlijk voor de heren uit Egmond aan Zee. Waar lag dit ook alweer? Lees de column van 4 mei nog eens terug. Met nog een dikke week te gaan is het toch tijd voor een kleine blik voorwaarts. Wat mogen en wat kunnen verwachten? Natuurlijk een week vol voetbalplezier, veel leermomenten en de nodige chill-momenten (zo noemt de jeugd dat toch?). Wat doet de gevestigde orde? Hebben zij zich het afgelopen seizoen goed ontwikkeld en kunnen de dames en heren die er voor het eerst zijn hun stempel drukken op dit kamp?
  Niveau.. oud en nieuw
  Zelf verwacht ik een kamp waarin het niveau hoger is dan de afgelopen jaren, zowel bij de oudere, als bij de jongere groep. Daarnaast verwacht ik dat door de aanpassing van het scheiden van de groepen een ieder beter toch zijn of haar recht komt nog het spelletje met nog meer plezier kan beleven en nog meer kan leren.
  Het veld in gevecht met Joey Spiegelaar
  De laatste blik die ik wierp over de velde van Sportpark Hoogte der Heide is al weer enige tijd geleden. Het veld was op! Een lang slopend seizoen is het geweest. Helemaal omdat onze eigen Joey Spiegelaar, rechtsback van beroep, een slidingkje hier en daar niet schuwt. Glijdend over de immer strakke en kort gemaaide groene mat van GKC kwam het wel eens voor dat Joey een polletje meenam. Desalniettemin is ons beloofd dat de velden er beter dan ooit bij zullen liggen. En de dames en heren van GKC stelden ons nog nooit teleur.
  Doelpunten en assists en mooie acties!
  Voorgaande jaren zijn we zeer verwend met de meeste mooie acties. Persoonlijk kan ik soms meer genieten van een mooie pass na een goeie actie, dan de daadwerkelijke afronding zelf. Een assist kant soms vele malen mooier zijn dan de goal. Denkend bijvoorbeeld aan de pass die Iniesta gaf in de gewonnen wedstrijd van Spanje tegen Turkije. Het is geen pass, het is kunst! Het leer van zijn schoen, kust de bal. De rest is geschiedenis. Wat mij erg bijgebleven is in al die jaren is bijvoorbeeld de rush van Joshua Damhuis. Hij ontving de bal op eigen helft, passeerde 2 man, zette een 1:2 op, snelde langs de 3e, even stilstaan, alsof hij op adem moest komen, zijn koers opnieuw moest programmeren, maar niets van dat alles! Het was een truc om zijn directe tegenstander te lokken, met een simpele voetbeweging werd zijn tegenstander gepoort waarna achteloos een tikkie breed werd gedaan met de buitenkant van de voet, zoals alleen Iniesta en Cruijff dat konden. De pass werd op waarde geschat en werd hard in de touwen geschoten. En ongeveer 10 jaar geleden, het was mijn 2e kamp! Ik was leider van, ik dacht, Nederland of Frankrijk. Hoe dan ook, ik had het voorrecht om leider te zijn Inessa Kaagman, toen nog spelend voor Hollandia en met een shirtje van jawel, Iniesta! En terecht. De klasse droop er van af. Elke pass met dodelijke precisie, elke loopactie met een duidelijke reden. Binnenkant voet, buitenkant voet, ze draaide haar hand er niet voor om. Ik hoor Robbie Wentink (toen nog kampcoördinator) het nog zeggen: "Dat wordt een grote". En gelijk kreeg hij. Een van de mooiste goals op het kamp? Daar schreef ik vorig jaar al over. Wie weet het nog? Ik wel! Kijk maar eens op de site, of lees de columns van vorig jaar!
  Weerverwachtingen Voetbalkamp Gasselte 2016
  De zomer lijkt in aantocht, ten minste als we de zelfbenoemde "weerspecialisten" mogen geloven. Toch blijf ik voorzichtig! We moeten vooral niet te vroeg zomeren (de piek van de zomer beleven).Mijn gedachten gaan terug naar het kamp van 2009, waar het zulk heerlijk weer was in de weken voor het kamp! Het kwik tikte bijna de 30 graden aan en een heerlijk zuidwesten windje, 2 a 3 op de schaal van Beaufort, maakte het zeer aangenaam. Toen daar eenmaal de week van het kamp waar aangebroken, brak eveneens ze spreekwoordelijke pleuris uit. Regen maakte plaats voor nog meer regen en de donder en bliksem wisselden elkaar sneller af dan het Jamaicaanse 100m estafette team. Een week om nooit meer te vergeten.
  Terug naar 2016... 
  In de afgelopen week is er meer regen gevallen dan normaal in de maanden juni en juli bij elkaar, dus ik wordt langzaam iets positiever! Want zoals het eeuwenouder gezegde luidt: "Wat nu valt, valt straks niet meer". Mijn voorspelling (lees mijn hoop!).
  Een week met veel zon en af en toe een stapel wolkje. Graad of 23, windekracht 2 uit het zuiden. Af en toe 's avonds een bui, maar goed, dan liggen we toch al in de tent en blijft het gras mooi groen!