Niks lullig taakstraffie: Een seizoen vrijwilligerswerk!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De rechter-commissaris heeft een 42-jarige man uit De Bult en een 35-jarige man uit Groningen die ervan worden verdacht inbraken in diverse sportkantines te hebben gepleegd, in bewaring gesteld. Het voorarrest van de twee mannen is daarmee met 14 dagen verlengd.

Afbeeldingsresultaten voor foto dief
Met bovenstaande alinea begon het bericht wat ik las op www.winsumnieuws.nl en waar het ging over een bezoek wat het dievengilde bracht o.a. bracht aan de kantine van, toen nog, v.v. Hunsingo. Een bericht waar ik de reactie onder plaatste, hier zijn toch mooie straffen voor te bedenken. Er kwamen reacties voorbij van grasknippen met een nagelschaartje maar dat valt in mijn ogen meer onder de categorie ludiek. De reactie van Koos Sikkema, vrijwilliger binnen De Heracliden sprak mij wat dat betreft meer aan: ' Bij iedere gedupeerde club een jaar lang vrijwilligerswerk laten doen. Lijnen trekken, velden onderhouden, onderhoudswerkzaamheden, kantine diensten draaien, enz, enz. Kortom er is genoeg werk bij de clubs te doen!” waren de woorden van Koos. Woorden waar ik het helemaal mee eens ben want een 'lullig' taakstrafje zet geen zoden aan de dijk.

Ergens voor de winterstop sprak ik een trainer en kregen we het over hoe spelers te bestraffen wanneer ze bijvoorbeeld te laat waren voor de wedstrijdbespreking. Waar veel van zijn collega's de laatkomers uit het team gooiden deed deze trainer dat anders. Hij bedacht andere straffen voor zondaars want hij weigerde om zijn team te verzwakken door spelers buiten de basis te houden. Een kantinedienst aansluitend aan de wedstrijd draaien of de kleedkamers schoonhouden of een of meerdere jeugdduels fluiten vond hij een betere manier om de 'zondaars' te straffen. Daar voegde hij aan toe dat de voetbalhumor dan de rest wel deed. In een derde helft 'bediend' worden door een teamgenoot die daarmee gestraft wordt trekt namelijk vaak 'volle zalen' in sportkantines.

Zo werkt het ook waar het gaat om 'gasten' die lekker bijdehand sportkantines lopen leeg te trekken. Wanneer die hun straf moeten uitvoeren op sportcomplexen waar ze eerder anders te 'gast' zijn geweest komen ze aan de beurt. Dan worden ze heerlijk sarcastisch benaderd door de leden van de vereniging waar de kantine van is. Iets waar we wel mee moeten uitkijken en vandaar dat er gelukkig binnen de diverse onderhoudscommissies voldoende vrijwilligers lopen die dat in prima banen kunnen leiden. Wat dat betreft kan de rechtbank snel tot een beslissing komen. De straffen liggen namelijk voor het oprapen op de complexen die ze met een bezoek hebben vereerd en wat het dievengilde hopelijk een heel beroerd seizoen bezorgt.