Patrick Benink: 'Noordwolde verdiend een beter complex!'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Voor de nu 26 jarige Patrick Benink begon het voetballen ruim twintig jaar geleden. Toen zette hij als F-pupil zijn eerste stappen op het sportcomplex van de v.v. Noordwolde. Nu ruim twintig jaar later voetbalt Patrick Benink in het 1e elftal van Noordwolde en is hij ook verder actief binnen de club als lid van de sponsorcommissie.
Profielfoto van Patrick Benink

 

Prima prestatie.
De eerste vraag is direct een logische vraag wanneer het ook dit seizoen weer prima presteren van Noordwolde tersprake komt. ‘Ik denk dat het zeker knap is wat we ook dit jaar weer gepresteerd hebben. Al moet ik wel zeggen dat we als team misschien meer hadden kunnen klaar spelen. De tweede seizoenshelft zijn we namelijk pas echt punten gaan pakken. Voor de winter speelden we vaak leuk voetbal maar, zoals de trainer vaak zei, beloonden we ons niet. Maar uiteindelijk hebben we wel een goed seizoen neergezet gezien de mogelijkheden die we hebben binnen Noordwolde. Wat daar een belangrijk onderdeel in is dat alles binnen de club weer goed op de rails staat. Dat merk je bijvoorbeeld ook binnen de kantine waar Hans Vos het allemaal goed op orde heeft. Daarnaast zien we ook dat er momenteel geïnvesteerd wordt. Zo is de club bezig met zonnepanelen waardoor we nu ook de groenste club van het noorden zijn, als ik goed ben ingelicht.”
Trainingsomstandigheden.

Waar Patrick Noordwolde de groenste club in het Noorden noemt geldt dat niet voor het gras wat op de velden van de derdeklasser ligt. En de vraag is dan ook hoe frustrerend het als speler is dat het sportcomplex van Noordwolde er na een regenbui als een moeras bijligt.‘Het hoofdveld ligt er op zich goed bij. Maar wanneer het regent is het een drama. Een regenbui en het veld is  een zwembad. Maar als het droog is, dan is het een goede mat. Het is wel frustrerend dat het veld vaak slecht is en er veel afgelast wordt. Dat is zeker frustrerend voor het 2e team bijvoorbeeld dat vaak plaats moet maken voor het eerste elftal.” Waar het hoofdveld en tweede veld de vereniging de nodige zorgen baren zijn ook de trainingsomstandigheden in Noordwolde zeer beperkt al vindt de in Groningen woonachtige voetballer dat nog zacht uitgedrukt. ‘Ons trainingsveld is verschrikkelijk, begin van het seizoen is het groen. Wanneer alle teams weer begonnen zijn is het na een aantal weken al een zandbak. Ook hier is het niet te doen als het teveel regent. Dan liggen er plassen op het veld. De grootte van het veld is ook niet fantastisch. Maar alle nadelen hebben ook voordelen. De kleine ruimtes worden goed benut en je blijft scherp. Af en toe is het wel eens leuk om zo te trainen maar het moet niet te vaak gebeuren. Met Roy Kamps hebben we wat dat betreft een uitstekende trainer. Roy is een trainer die zelf ook altijd wil voetballen. Hij ziet wat de groep wil en kan en past alles daarop aan. Ook buiten de trainingen en wedstrijden om is het een prima trainer. Mede daardoor zetten we met het team vaak goede resultaten neer. Wel is hij erg fanatiek. Dit komt er met de partij vaak op neer dat wanneer hij mee doet de scheidsrechter altijd voor zijn team is. Het mooie is dat hij zijn fanatisme wel op het team kan overbrengen, vertelt de in het dagelijks leven bij SBI werkzame Patrick Benink. ‘Bij SBI verkopen we stook/gasolie, smeermiddelen en chemicaliën aan de zeegaande schepen. Dat is een interessante en snelle handel.”

Snelheid
Als het woord snel valt komt het gesprek opeens op een belangrijk wapen van de middenvelder/aanvaller, zijn snelheid. Want in het duel Noordwolde-HFC’15 hoorde ik de opmerking, kom op Benink gebruik je snelheid. Als de in juni vader wordende Patrick Benink daar mee geconfronteerd wordt moet hij lachen. ‘Dat moet wel een opmerking van de trainer zijn. En inderdaad, hij heeft gelijk. Ik moet mijn snelheid, wat zeker een wapen is, meer gebruiken. Maar er zijn wel meer punten die ik kan verbeteren. Ik ben bijvoorbeeld nogal licht ontvlambaar. En ik mis soms de nodige rust aan de bal. Een rust die een ondertussen routinier in het verder jonge team ook moet brengen.” vertelt de 26 jarige voetballer die ziet dat er nog veel rek zit in een jonge selectie.‘Er zijn dit jaar een paar jongens uit de A junioren overgekomen waar Noordwolde zeker nog veel plezier aan gaat beleven. Er zijn een aantal, dat al heeft meegespeeld in competitie en bekerduels. Daar lieten ze zien dat ze zeker een balletje kunnen trappen. Daarnaast zijn er nog andere jongens die zich ook verder zullen ontwikkelen.”

Laag pitje

Positieve geluiden uit de mond van een voetballer die ook verder actief is binnen Noordwolde al staan die activiteiten even op een laag pitje. ‘ Ik moet eerlijk bekennen dat ik persoonlijk de laatste tijd niet veel heb gedaan voor de sponsorcommissie. Maar ik weet wel dat het zeker lastig is om je sponsorbestand op peil te houden. Sponsoren zijn vaak al bij een lokale club betrokken en willen niet bij meerdere clubs lukraak sponsor zijn. Dan blijft er voor een club als Noordwolde een stuk minder over. Daarnaast zit de tijd ook niet mee. Veel bedrijven hebben het zwaar maar gelukkig trekt alles weer een beetje aan hopen we ook bij Noordwolde op dat gebied op betere tijden.”
Betere tijden waar men in Noordwolde ook op hoopt wat betreft de velden. Een oplossing zou zijn dat er een kunstgrasveld op het complex zou komen te liggen. ‘Een kunstgrasveld in Noordwolde zou inderdaad de oplossing voor alle problemen zijn. Dan kan er gewoon getraind worden en zijn we ook van het gedoe met de veelvuldige afgelastingen af. Maar als ik eerlijk ben hoop ik dat er gewoon een goede grasmat komt te liggen waar we normaal op kunnen spelen. Want Noordwolde verdiend een beter complex dan waar we als vereniging nu op moeten spelen.”