Kim Nanninga: SIOS dames 1 kan de derde klasse aan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Voor Kim Nanninga begon haar voetballeven ruim 12 jaar geleden toen ze als zes jarige pupil de eerste stappen op een voetbalveld zette. Stappen waar ze tot aan de dag van vandaag nog geen seconde spijt van heeft gehad zoals naar voren kwam in het interview wat Puurvoetbalonline had met de, nu nog, spits van SIOS A1.
Profielfoto van Kim Nanninga

 

Verschil
De eerste vraag die direct aan de 18 jarige voetbalster gesteld wordt is wat het grootste verschil is met haar broer Peter die in het 1e team van SIOS speelt. ‘ Peter  speelt centraal in de verdediging en ik ben spits. Dat is al een groot verschil. Daarnaast is Peter meer een fysieke speler dan ik ben. Mijn kwaliteit ligt meer in het creëren van kansen en het afmaken.”
Dit seizoen gebeurt dat creëren en het scoren nog voor de A1 van SIOS maar Kim deed dit seizoen ook een paar keer mee met het damesteam van SIOS. Vandaar dat ze de vraag ook kan beantwoorden wat de kansen van het damesteam zijn bij een terugkeer in de derde klasse. ‘Ik dit seizoen inderdaad een paar keer meegedaan en merk dat het damesteam zich aardig ontwikkeld heeft. Daarom verwacht ik ook dat het nu in de derde klasse wel goed zal gaan. We hebben al een paar keer geoefend tegen derdeklassers en sloegen in die wedstrijden zeker geen slecht figuur,’’ aldus de voetbalster die als een supportster van Feyenoord mag worden gezien. Een supportster die een dubbel gevoel overhield aan de bekerwinst van de Rotterdammers. ‘ Het seizoen begon voor Feyenoord heel goed. Maar er was ook een dramatisch slechte periode. Uiteindelijk is dan nog wel fantastisch dat je met het winnen van de KNVB toch nog een prijs pakt,”zegt Kim die samen met vriend Marco Vos, en andere vrienden en vriendinnen, een van de velen was die op 5 mei een bevrijdingsfestival bezocht. Daar kan ik echt van genieten, samen met je vriendengroep genieten van muziek wat naast mijn liefde voor het voetbal wel een hobby van mij is.”
Marco Vos
Maar de naam van vriend Marco Vos wat de vraag rechtvaardigt wat ze van de voetbalkwaliteiten van haar vriend vindt. ‘ Marco is een fysiek sterke voetballer. Hij kan goed koppen en is naar mijn mening als centrale verdediger een degelijke voetballer. Ook heeft hij een goede trap wat erg handig bij bijvoorbeeld het nemen van vrije ballen. Een minpunt vind ik dat hij redelijk veel overtredingen nodig heeft. Overtredingen die soms niet nodig zijn. Dat is wel een verbeter puntje. Maar ik denk dat hij bij mij ook wel verbeterpunten ziet. Wanneer hij het kan bezetten komt hij naar mijn wedstrijden kijken en dan zegt hij na afloop wel wat er niet goed ging. Maar, zegt Kim met een lachend gezicht, als er iets wel goed gaat zegt hij het ook hoor.”
Naast het voetbal en haar studie Toerisme  aan het Noorderpoort is de in Sauwerd woonachtige Kim ook een volgster van enkele Tv-series waarbij GTST en Flikken in Maastricht om voorrang vechten. ‘Vanuit mijn gevoel komt Flikken op de eerste plaats maar GTST is wel een prima nummer twee.”
Mooie club
Wie bij de studente ook hoog genoteerd staat is voorzitster Annet Zwakenberg.' Annet is naar mijn mening een prima voorzitster. Ze is nog jong en ze voetbalt zelf ook nog eens. Ik denk dat dit goed is omdat ze goed begrijpt wat wij als voetballers en voetbalsters graag willen. En verder denk ik dat ze er, samen met de overige bestuursleden voor zorgt dat SIOS een warme club is waar iedereen wel iets extra’s wil doen. Ik sta op zaterdagmiddag, samen met mijn moeder, wel achter de bar bij vv SIOS.En verder hebben we een aantal maanden geleden met de nodig vrijwilligers de kantine geverfd. Dat was gewoon heel erg gezellig en wat duidelijk liet zien dat SIOS een gezellige dorpsclub waar ik ook na twaalf jaar nog steeds met veel plezier naar toe ga.